Florin Cîțu, despre tragedia de la Constanța: „Este o realitate pe care începând cu acest an încercăm să o modificăm”

Vineri, 01 Octombrie 2021, ora 16:13
3203 citiri
Florin Cîțu, despre tragedia de la Constanța: „Este o realitate pe care începând cu acest an încercăm să o modificăm”
Premierul Florin Cîțu FOTO gov.ro

Premierul Florin Cîțu a declarat vineri, 1 octombrie, după tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, că „este de neacceptat să se întâmple aceste lucruri în spitalele din România.

Premierul a adăugat apoi că a vorbit cu primarul din Constanța și a cerut demiterea managerului spitalului.

Florin Cîțu: „Transmit condoleanțe familiilor îndoliate după tragedia de la Constanța. Este de neacceptat să se întâmple aceste lucruri în spitalele din România. Este o realitate pe care începând cu acest an încercăm să o modificăm. După 30 de ani după care nu s-a făcut aproape nimic pentru sistemul de sănătate din Româna.

În acest moment e important ca ministerul Sănătății să vadă soluțiile pe termen scurt ca aceste tragedii să nu se mai întâmple. Așteptăm măsurile ca această presiune să fie redusă. Aștept răspunsul de la specialiști dacă această tragedie putea fi evitată. Pe termen mediu e foarte important ca tot ce avem în PNRR să fie implementat pentru a avea o infrastructură spitalicească modernă.

Secțiile ATI nu au fost pregătite pentru valul 4. Există o evaluare după tragedia de la Piatra Neamț. Vreau ca autoritățile să prezinte ce soluții au luat pentru secțiile ATI.

L-am sunat pe domnul primar al Constanței și am cerut să o demită pe managerul spitalului de Boli infecțioase. Totodată, am semnat demiterea directorului Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS)”, a relatat premierul.

Şapte persoane au murit, vineri, în incendiul produs la Secţia ATI a Spitalului de boli infecţioase Constanţa.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri, la Constanţa, dacă îşi reproşează ceva după noua tragedie înregistrată într-un spital şi a afirmat: ”Am să vă răspund foarte direct. Eu sunt şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. DSU are două rolul – principalul rol este coordonarea structurilor de intervenţie în situaţiile de urgenţă. Din păcate, pe noi ne vedeţi când avem urgenţe. Nu ne vedeţi când situaţia este ok. Noi apărem şi eu apar în mod deosebit când există o problemă gravă. Dacă nu e gravă, nu apar eu şi sunt colegii mei pe plan local care apar şi vorbesc. Vin când este ceva grav, pentru că ăsta este rolul Departamentului”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un bărbat s-a spânzurat după ce și-a dat foc casei. Unde a avut loc tragedia
Un bărbat s-a spânzurat după ce și-a dat foc casei. Unde a avut loc tragedia
Un bărbat de 44 de ani a fost găsit de pompieri spânzurat în timp ce interveneau, în noaptea de duminică spre luni, 15 aprilie, pentru stingerea incendiului care cuprinsese casa acestuia din...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Florin Citu premier, #premierul Romaniei, #tragedie Constanta, #incendiu Constanta , #stiri Florin Citu
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Prize subdimensionate, curent alternativ în loc de continuu...