Analist, despre pâra PNL la Washington privind moțiunea USR PLUS AUR: „doar o altă expresie a provincialismului care domină la București”

Duminica, 05 Septembrie 2021, ora 13:50
4576 citiri
Analist, despre pâra PNL la Washington privind moțiunea USR PLUS AUR: „doar o altă expresie a provincialismului care domină la București”
Florin Cîțu și Dan Barna FOTO Hepta

Marius Ghincea, cercetător român la Johns Hopkins School of Advanced International Studies, expert în politici publice, a criticat acțiunea liberalilor care s-au plâns la Bruxelles și Washington cu privire la alianța USR PLUS AUR privind moțiunea împotriva premierului Cîțu. Ghincea susține că această acțiune nu este doar una ipocrită din partea liderilor liberali dar și că trădează un provincialism al clasei politice de la București.

„Amenințările acestea cu pâra la Bruxelles sau la Washington sunt doar o altă expresie a provincialismului care domină la București. Nu o să vezi așa ceva nici în rândul opoziției liberale de la Varșovia, nici la Budapesta, deși acolo opoziția chiar avea ce să spună occidentalilor.

Mi se pare rizibil că fratele ambasadorului României la Washington (despre care Departamentul de Stat se întreba de ce a fost trimis) iese cu amenințarea pârâtului la partenerii strategici. Și mi se pare și mai ridicol că tocmai domnul Muraru se trezește să vorbească despre toleranță, democrație, libertate, diversitate... când acum câteva săptămâni liderii partidului său făceau campanie homofobă, ultraconservatoare și tradiționalistă pentru a câștiga șefia PNL”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului, a informat reprezentanţii CE, ai guvernelor SUA, Israel, Germania şi altor state membre UE

Alexandru Muraru, consilierul premierului Florin Cîțu pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei, a anunțat duminică, 5 septembrie, într-un comunicat oficial că a informat oficial Comisia Europeană și guvernele din SUA, Israel și Germania despre planul USR PLUS ”de a crea o nouă majoritate parlamentară” cu AUR, pe care îl caracterizează drept un ”partid extremist, antisemit”.

”Noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit, care a ultragiat în permanență memoria victimelor Holocaustului, a încercat reabilitarea criminalilor de război și a promovat ura împotriva minorităților etnice și sexuale”, arată consilierul premierului Florin Cîțu.

De asemenea, el anunță că i-a informat despre discuțiile USR PLUS – AUR pe cei 108 europarlamentari din grupul Renew Europe, din care face parte și USR PLUS. Alexandru Muraru caracterizează AUR drept ”o formațiune politică ce a hărțuit în permanență minoritățile etnice și sexuale”.

Alți destinatari ai demersului lui Muraru sunt organizații internaționale cu un rol major în prevenirea și combaterea antisemitismului, a negării Holocaustului, în protecția memoriei victimelor regimurilor totalitare și a drepturilor minorităților etnice sau sexuale.

”În documentul oficial, am subliniat faptul că noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit”, arată Alexandru Muraru.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Florin Citu premier, #muraru, #Alianta pentru Unirea Romanilor, #USRPLUS PNL , #stiri Florin Citu