Motiunea de cenzura impotriva guvernului Citu a picat. Primele reactii politice. Barna: "Spectacolul disperarii PSD e induiosator". Orban: "S-a spart balonul de sapun"

Marti, 29 Iunie 2021, ora 18:24
5920 citiri
Motiunea de cenzura impotriva guvernului Citu a picat. Primele reactii politice. Barna: "Spectacolul disperarii PSD e induiosator". Orban: "S-a spart balonul de sapun"
Coalitia de guvernare nu a avut emotii la prima motiune de cenzura depusa de PSD impotriva guvernului Citu FOTO Facebook / Dan Barna

Motiunea de cenzura impotriva guvernului Citu, initiata de PSD, a picat marti, 29 iunie, la vot, dupa ce, din cei 355 de parlamentari prezenti, doar 201 au votat "pentru". Motiunea avea nevoie de cel putin 234 de voturi pentru a fi adoptata.

De asemenea, a fost inregistrat si un vot impotriva.

Vicepremierul Dan Barna a fost unul dintre primii lideri ai coalitiei de guvernare care au reactionat dupa esecul motiunii. Acesta afirma intr-un mesaj pe Facebook ca "revolutia bunei guvernari merge mai departe"

"Construim pas cu pas, lege cu lege si om cu om, o Romanie care nu ii place PSD-ului. O Romanie onesta, dezvoltata si asezata pe baze durabile. Iar spectacolul disperarii voastre e induiosator, dar nu o sa ne opreasca din drum. Nu sunt eu cel care sa va dea sfaturi, dar daca o tineti asa, pana si copiii au sa vada intr-o zi ca sunteti un partid al subdezvoltarii si saraciei. Un partid al trecutului. Pe axa Iliescu-Dragnea-Ciolacu incercati de 30 de ani sa puneti frana Romaniei", a notat Dan Barna pe Facebook.

O reactie a venit si din partea presedintelui PNL Ludovic Orban care a afirmat ca motiunea de cenzura a PSD impotriva Executivului a fost un balon de sapun care s-a spart. De asemenea, acesta a venit si cu o replica pentru premierul Florin Citu care a afirmat in plenul Parlamentului ca alegerile interne din PNL au fost "transate".

"A fost un balon de sapun. Azi s-a spart, motiunea de cenzura a cazut la un numar de voturi foarte mare. Coalitia guverneaza in continuare si aplicam programul de guvernare pe care ne-am angajat in fata Parlamentului si a romanilor sa il punem in practica. Astazi am aratat forta pe care o am in partid pentru ca niciun parlamentar al PNL nu a votat motiunea de cenzura, asa cum am hotarat", a afirmat Ludovic Orban.

Intrebat despre afirmatia lui Florin Citu din plen legata de alegerile din PNL, Ludovic Orban a declarat: "A transa inseamna a desparti. Mi se par total nepotrivite. Ca premier care e in fata unei motiuni de cenzura, trebuia sa se concentreze pe rezultatele pozitive ale guvernarii, sa combata calomniile din motiune. Nu era momentul potrivit pentru a se referi la alegerile interne din PNL".

Premierul Citu a spus, in discursul de la dezbaterea motiunii, ca a "transat" alegerile din PNL.

"Domnilor de la PSD, degeaba sperati. Va mintiti singuri. Dupa 25 septembrie va fi si mai rau pentru dvs. Am transat alegerile din PNL, de cine va e cel mai frica nu scapati."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#PSD, #motiune de cenzura, #Florin Citu , #stiri Florin Citu