Moțiunea cu care premierul Cîțu vrea să câștige președinția PNL. Cum arată „noul PNL” în cele 28 de pagini

Vineri, 20 August 2021, ora 14:53
2798 citiri
Moțiunea cu care premierul Cîțu vrea să câștige președinția PNL. Cum arată „noul PNL” în cele 28 de pagini
Moțiunea cu care premierul Cîțu vrea să câștige președinția PNL FOTO Facebook/ Florin Cîțu

Ziare.com vă prezintă în exclusivitate moțiunea cu care premierul Florin Cîțu vrea să câștige încrederea colegilor liberali pentru președinția Partidului Național Liberal (PNL).

Moțiunea cu care Florin Cîțu candidează pentru șefia PNL se intitulează „România liberală” și are 28 de pagini.

Liberalismul modern pe care premierul îl susține, potrivit documentului obținut în exclusivitate de Ziare.com se bazează pe următorii piloni:

● Punerea cetățenilor în centrul guvernării și politicii prin oferirea celui mai avantajos contract politic pentru aceștia.

● Statul de drept.

● Statul eficient pus în slujba cetățeanului.

● Concentrarea statului asupra furnizării corespunzătoare a celor mai importante bunuri și servicii publice.

● Furnizarea cadrului instituțional necesar producției private eficiente a unor bunuri și servicii aflate astăzi în sarcina statului.

Șeful Executivului este de părere că „Partidul Național Liberal trebuie să funcționeze în mod transparent față de membrii săi și față de societate”. „De aceea, vom folosi un format digital și unitar de comunicare internă, sub forma unei aplicații mobile în care fiecare membru va putea consulta ordinea de zi a ședințelor forurilor de conducere, propunerile care se fac și deciziile care se adoptă.

Voi propune un program pilot care să fie implementat mai întâi la nivel de tineret, pentru că tinerii sunt nativi digital și feedback-ul lor este cel mai direct. Punctul forte al acestei aplicații va fi acela că membrii Partidului Național Liberal vor putea identifica expertiză și contacte relevante din interiorul partidului într-un timp foarte scurt”, mai spune Florin Cîțu în documentul citat.

Premierul mai spune că „a venit timpul unei schimbări de paradigmă”.

„Este nevoie să ne îndreptăm atenţia asupra valorilor autentic liberale precum libertatea, spiritul întreprinzător, responsabilitatea personală. În acest sens, este imperativ să readucem în centrul discuţiei instituţia proprietăţii private şi să descătuşăm spiritul antreprenorial care continuă să fie înăbuşit de reglementări, de o povară fiscală excesivă şi de un aparat birocratic supradimensionat şi ineficient.

A sosit clipa să recunoaştem că dezvoltarea poate veni numai în măsura în care avem un cadru instituţional propice economisirii şi alocării resurselor prin mecanismul pieţei libere”, mai explică Cîţu.

Florin Cîţu va depune moţiunea prin care candidează la şefia PNL vineri, de la ora 16.00. El va fi flancat de liderii de organizaţii judeţene şi de miniştrii care au anunţat până acum că îl susţin în competiţia împotriva lui Ludovic Orban.

La Congresul din 25 septembrie vor participa 5.000 de delegaţi din ţară.

Redăm textul integral al moțiunii de cenzură cu care candidează Florin Cîțu:

Motiune Candidatura Florin ...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni, 22 aprilie, că din punctul de vedere al liberalilor, medicul Cătălin Cîrstoiu are o foarte bună reputaţie ca manager şi medic...
Dan Barna: ”PNL a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”
Dan Barna: ”PNL a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”
Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat luni, 22 aprilie, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european al României ”a murit sufocat de...
#Florin Citu, #PNL, #congres PNL , #stiri Florin Citu