Detalii de culise: marea nemultumire a liderilor USRPLUS la adresa lui Florin Citu. Ce "omite" sa spuna premierul

Miercuri, 26 Mai 2021, ora 19:15
6281 citiri
Detalii de culise: marea nemultumire a liderilor USRPLUS la adresa lui Florin Citu. Ce "omite" sa spuna premierul
Marea nemultumire a liderilor USRPLUS la adresa lui Florin Citu FOTO Hepta

Liderii USRPLUS s-au reunit marti seara, 25 mai, intr-o sedinta a Biroului National. Mai multi lideri au luat cuvant la sedinta si i-au criticat pe cei care se ocupa de campania de vaccinare, adaugand ca "lucrurile nu sunt chiar asa roz cum le anunta Florin Citu". Acestia au adus in discutie faptul ca Romania se afla pe ultimele locuri in UE la capitolul vaccinare anti-covid, iar premierul "se incapataneaza sa prezinte ce ii convine".

"Campania de vaccinare a fost subiectul central ieri (n. r - marti) seara la sedinta. Mai multi au sustinut ca nu se ocupa nimeni de rural si sunt lasati de izbeliste. Criticile l-au vizat chiar pe premierul Florin Citu, despre care s-a spus in sedinta ca e mai ocupat de disputele din PNL decat de campania de vaccinare", au explicat surse politice pentru Ziare.com

Totodata, multi lideri au criticat si decizia premierului de a lua masuri diferentiate.

"S-a pus problema de ce pelerinajul de la Sumuleu Ciuc a avut loc, iar festivalurile de muzica, concertele si evenimentele culturale sunt practic blocate", au mai precizat surse politice.

"Suntem printre ultimii in UE"

Intr-o postare pe pagina personala de Facebook, deputatul USR Tudor Benga a recunoscut ca sunt nemultumiri in partid referitoare la datele campaniei de vaccinare pe care le prezinta premierul Florin Citu.

"Vad acum ca-s scapate trunchiat prin presa niste interventii ale mele din sedinta de azi dimineata a biroului national USRPLUS (...) Si da, am criticat si mersul campaniei de vaccinare si am cerut masuri clare pentru accelerarea ei. Nu stam bine deloc, campania e tot mai anemica, si nu inteleg de ce tot insista premierul sa o prezinte drept un succes.

Nu e! La punctul asta chiar nu e! Suntem printre ultimii in UE si daca nu luam repede masuri vom plati un pret scump la toamna! Trebuie mers din poarta in poarta, trebuie pus presiune pe primari sa se implice, trebuie oferite beneficii palpabile pentru cei vaccinati. Altfel, in ritmul curent, la toamna vom fi iar ciumatii Europei. Fiindca ramanem tot mai in urma ca procent de vaccinati si riscul unui val patru din septembrie incolo e cat se poate de real", a scris deputatul USR Tudor Benga pe pagina sa de Facebook.

Cum arata datele

In ciuda faptului ca premierul Florin Citu si cei implicati in campania de vaccinare anti-covid spun ca Romania sta foarte bine la acest capitol, in realitate lucrurile nu arata deloc asa. Potrivit datelor centralizate pe ourworldindata.org, din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, Romania este in acest moment pe locul 26, depasind doar Bulgaria.

Astfel, doar 25,1% din romanii de peste 18 ani sunt vaccinati macar cu prima doza, in conditiile in care incepand de doua saptamani vaccinarea este practic la liber in Romania - oricine doreste se poate prezenta fie la un centru de vaccinare, fie la drive-thru, fie la unul dintre evenimentele de tip maraton.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#vaccin COVID, #Florin Citu, #usrplus , #stiri Florin Citu