Ședința de guvern a fost amânată pentru joi dimineață. USRPLUS, apel la premierul Cîțu

Miercuri, 01 Septembrie 2021, ora 21:05
5121 citiri
Ședința de guvern a fost amânată pentru joi dimineață. USRPLUS, apel la premierul Cîțu
Ce se întâmplă la Palatul Victoria FOTO Hepta

Ședința de guvern care trebuia să aibă loc miercuri seară, de la ora 20.30, a fost amânată pentru joi dimineață, au declarat surse politice pentru Ziare.com. În ciuda boicotului miniștrilor de la USRPLUS, exista posibilitatea ca executivul să forțeze adoptarea programului „Anghel Saligny”.

Anterior, USR PLUS a reclamat "ameninţări" asupra secretarilor de stat PNL din ministerele conduse de miniştri ai formaţiunii pentru a se prezenta la şedinţa de Guvern. "Facem apel la şeful Executivului să nu pună oamenii în situaţia de a încălca legea".

"USR PLUS ia act de ameninţările asupra secretarilor de stat PNL din ministerele conduse de miniştri USR PLUS de a se prezenta la şedinţa de guvern", afirmă reprezentanţii formaţiuni, într-un comunicat de presă transmis miercuri seară.

Ei adaugă că reprezentarea unui minister, conform legii, este atributul ministrului şi poate fi delegată doar de acesta prin ordin scris.

"Facem apel la şeful Executivului să nu pună oamenii în situaţia de a încălca legea prin uzurparea de calităţi oficiale", transmit reprezentanţii USR PLUS.

Vicepremierul Dan Barna a anunţat, miercuri, că miniştrii USR PLUS nu vor participa la şedinţa de Guvern de la ora 19.00. USR PLUS va decide, miercuri seară, care vor fi paşii de urmat şi a cerut convocarea unei şedinţe a coaliţiei, pentru joi dimineaţă.

O primă parte a şedinţei a avut loc miercuri dimineaţă, însă a fost suspendată din cauza disensiunilor între premierul Florin Cîţu şi miniştrii USR PLUS pe tema adoptării Programului Anghel Saligny destinat finanţării investiţiilor în comunităţile locale, urmând să ajungă la primării 50 de miliarde de lei.

O nouă şedinţă a fost covocată pentru ora 19.00, însă începerea ei a fost amânată de mai multe ori, în condiţiile în care miniştrii USR PLUS au refuzat să fie prezenţi la şedinţă, derulându-se în paralel o şedinţă a conducerii partidului, pentru a stabili strategia viitoare.

USRPLUS: Să nu arunce țara în criză printr-o OUG adoptată noaptea

Purtător de cuvânt al USR PLUS, deputatul Ionuț Moșteanu a lansat de câteva minunte un apel, cerându-i premierului Florin Cîțu să nu arunce țara într-o criză, să nu adopte PNDL3-ul folosindu-i pe secretarii de stat, strânși cu arcanul și „puși în fața unei evidente ilegalități”.

„Fac un apel la premierul Cîțu să nu arunce țara în criză printr-o OUG adoptată noaptea, fără avize, fără miniștri USR PLUS, fără acordul Coaliției, fără urgență, cu impact devastator pe buget, cu secretari de stat strânși cu arcanul și puși în fața unei evidente ilegalități!”, a scris Ionuț Moșteanu pe contul său de Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Guvernul Romaniei, #pndl 3, #usrplus , #stiri Florin Citu