Moșteanu (USR), despre negocierile cu PNL: „Nu înţeleg ce plan au, ce strategie au, dar trebuie să se hotărască pentru că au aruncat ţara asta în haos”

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 19:58
3723 citiri
Moșteanu (USR), despre negocierile cu PNL: „Nu înţeleg ce plan au, ce strategie au, dar trebuie să se hotărască pentru că au aruncat ţara asta în haos”
Florin Cîțu și Klaus Iohannis FOTO Hepta

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, a afirmat că, dacă PNL decide să deschidă uşa discuţiilor de coaliţie, atunci trebuie să închidă uşa PSD-ului, menţionând că nu înţelege ce plan, ce strategie au liberalii, dar că trebuie să se hotărască pentru că "au aruncat ţara în haos".

Moşteanu a afirmat, luni seara, la Profit News, că PNL trebuie să decidă ce vrea: USR sau PSD.

"Dacă PNL decide să deschidă uşa discuţiilor de coaliţie, le spun un singur lucru foarte clar, trebuie să închidă uşa PSD-ului pentru că, deşi le-au spus românilor acum un an: votaţi-ne ca să dăm PSD la o parte, iată că se iau de mână cu PSD de o săptămână, e mare prietenie şi vedeţi şi în declaraţiile domnului Cîţu şi ale domnului Klaus Iohannis de săptămână trecută de la final, sunt gata să bată palma, să facă un pact cu PSD. Ori asta este o palmă dată milioanelor de români care au votat PNL şi l-au ascultat şi pe Klaus Iohannis să voteze PNL. Să fie foarte clar, dacă vor să stăm de vorbă să facă coaliţia, trebuie întâi să spună foarte clar şi răspicat că nu mai negociază cu PSD. Nu merge jocul ăsta la mai multe capete. Trebuie să se decidă ce vor: vor USR sau vor PSD. În funcţie de asta, ştim cum şi dacă stăm de vorbă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al USR.

El a precizat că nu înţelege ce strategie are PNL.

"Acum câteva zile spuneau că sunt 100% bloc unanimitate în spatele lui Florin Cîţu premier. A doua zi s-au sucit, au zis 100% în spatele domnului Ciucă premier pentru Guvern minoritar. Nu înţeleg ce plan au, ce strategie au, poate au o strategie de care nu ne dăm seama, dar trebuie să se hotărască pentru că au aruncat ţara asta în haos şi sunt un partid de 25-26%, îmi e neclar cât de mare va mai fi, în funcţie de ce va face şi Ludovic Orban cu cei apropiaţi. Or, din această poziţie nu pot să vină şi să spună, taie şi spânzură, stabilesc cine guvernează şi cine nu. Guvernarea e pe voturi. Trebuie să înţeleagă odată, mă aşteptam să înţeleagă până acum acest lucru, pare că nu au înţeles”, a explicat Moşteanu.

El a menţionat că USR a respins discuţia cu PSD, o respinge în continuare, iar săptămâna trecută Florin Cîţu şi Klaus Iohannis erau gata să spună că fac toate reformele cu PSD.

"Dacă vor să facă o majoritate trebuie să negocieze şi să discute fair, echitabil cu potenţiali parteneri de guvernare. Noi am respins discuţia cu PSD şi o respingem în continuare. (...) Săptămâna trecută atât Florin Cîţu, cât şi preşedintele Klaus Iohannis erau gata să spună că reparăm şi facem toate reformele cu PSD. Acum pare că s-au mai sucit, se mai gândesc, mai flexibilizează. Aşteptăm şi nişte fapte, nişte decizii coerente, nu numai noi, ci toţi românii pentru că Florin Cîţu şi echipa cu care conduce acum PNL au aruncat ţara asta în haos şi bineînţeles şi preşedinte Klaus Iohannis cu bucăţica dânsului de vină”, a mai declarat Moşteanu.

Florin Cîțu cere ca USR să voteze guvernul minoritar

Preşedintele PNL Florin Cîţu a revenit, luni, cu o nouă declaraţie de presă, după discuţiile premierului desemnat Nicolae Ciucă cu cei de la USR, precizând că nu s-a schimbat nimic în privinţa negocierilor pentru strângerea unei majorităţi în Parlament. Cîţu i-a atacat pe cei de la PSD şi USR, despre care spun că îşi doresc să se declanşeze anticipatele şi a cerut USR să îşi flexibilizeze mandatul, să voteze Guvernul minoritar PNL şi apoi să înceapă discuţiile pentru refacerea coaliţiei, în următoarele luni de zile.

Preşedintele PNL a declarat, luni, că au tras concluziile acestei zile de negocieri şi nu s-a schimbat nimic dar că vor mai exista discuţii.

”Orice discuţie despre mandat se va face în BPN nu o facem noi, câţiva oameni. Ar trebui să vă obişnuiţi că diferenţa între cum era condus PNL până acum cu decizia unui singur om, este în urmă. Astăzi decizia se ia în BPN, după discuții, nu vom avea o decizie impusă”, a spus Cîţu, la sediul partidului.

El a precizat că PNL a făcut deja un pas important, a arătat responsabilitate, venind cu altă propunere de premier.

”Aş vrea să văd responsabilitate şi de la USR şi PSD. PSD a spus că nu vrea la guvernare, USR a plecat de la guvernare deci implicit nu vrea la guvernare. Soluţia responsabilă, astăzi, este să votăm acest Guvern”, a arătat el, precizând că asta ar arăta că şi USR şi PSD sunt responsabile şi nu îi interesează doar ”planurile electorale.

O nouă întâlnire la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, luni seară, cu premierul desemnat Nicolae Ciucă şi cu liderul liberalilor, Florin Cîţu, potrivit unor surse politice.

Luni, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu preşedintele USR, Dacian Cioloş, pentru a discuta despre programul de guvernare.

Ciucă a declarat după această întâlnire că USR a dat un răspuns "tranşant" că nu susţine un guvern minoritar, ci refacerea coaliţiei, menţionând că va discuta în PNL această situaţie şi va fi luată o decizie.

La rândul său, Cioloş a spus ulterior că sentimentul său este că a fost "o întâlnire mai mult de formă", având în vedere că decizia USR a rămas neschimbată, de a nu susţine un guvern minoritar şi de refacere a coaliţiei, şi a menţionat că soluţia ar fi formarea unei majorităţi a PNL fie cu PSD, fie cu USR.

Quarterly Report - Editia 4

Presiuni asupra lui Klaus Iohannis să se retragă din cursa pentru cea mai importantă funcție din NATO. Doar o țară îl sprijină
Presiuni asupra lui Klaus Iohannis să se retragă din cursa pentru cea mai importantă funcție din NATO. Doar o țară îl sprijină
În opinia majorităţii ţărilor NATO, a sosit momentul ca preşedintele României, Klaus Iohannis, să se retragă, după două luni de competiţie pentru funcţia supremă în alianţă, scrie...
Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidențiale. "Trebuie să fie un om care a performat, care are cunoştinţele să poarte responsabilitatea instituţiilor statului"
Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidențiale. "Trebuie să fie un om care a performat, care are cunoştinţele să poarte responsabilitatea instituţiilor statului"
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a respins ipoteza potrivit căreia, în prezent, s-ar afla în campanie pentru alegerile prezidenţiale, precizând că decizia va fi luată în PNL după...
#Florin Citu, #nicolae ciuca, #PNL, #Dacian Ciolos, #Klaus Iohannis , #stiri Florin Citu
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
Dupa ANTICIPATE pnl-acii ramin in afara parlamentului pt. totdeauna
S
Stan
rank 1