UPDATE Florin Cîțu a pledat pentru sancțiuni mai dure împotriva Rusiei, în cadrul vizitei la Kiev

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 17:44
7862 citiri
UPDATE Florin Cîțu a pledat pentru sancțiuni mai dure împotriva Rusiei, în cadrul vizitei la Kiev
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu FOTO Facebook

Președintele Senatului, Florin Cîțu, face miercuri, 27 aprilie, o vizită oficială în Ucraina.

UPDATE 19:50 Președintele Senatul României, Florin Cîţu, Președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi, și Președintele Consiliul Național al Adunării Federale al Confederației Elvețiene, Irène Kälin, s-au întâlnit în Ucraina cu Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Ucrainei în România, liderii politici au vizitat zonele afectate din regiunea Kiev, Irpin și Hostomel.

Stefanchuk le-a mulțumit liderilor parlamentelor din cele trei țări pentru vizită și pentru sprijin.

Președintele Senatului României, Florin Cîțu, a declarat că țara noastră va continua să ajute Ucraina și și-a exprimat încrederea în victoria Ucrainei.

”Suntem alături de dumneavoastră încă din primele ore. Avem foarte mulți refugiați din Ucraina. Lucrăm pentru ei și sunt sigur că trebuie să-i ajutăm și mai mult. Și trebuie să facem mai mult pentru Ucraina. Sunt necesare sancțiuni mai dure împotriva Rusiei. Dar ar trebui să fie și o viziune despre cum ar trebui să reconstruim Ucraina. Trebuie să ajutăm la reconstruirea țării dumneavoastră. Vedem aici un spirit foarte înalt al poporului ucrainean. Și suntem încrezători că Ucraina va câștiga”, a subliniat Cîțu.

Știrea inițială

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, se află miercuri într-o vizită oficială în Ucraina, împreună cu preşedinţii parlamentelor din alte două ţări europene.

Anunțul a fost făcut de liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu.

Potrivit acestuia, vizita lui Cîţu în Ucraina a fost separată de cea a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi a premierului Nicolae Ciucă, efectuată marţi, pentru că ”preparativele care au avut loc între Senatul României şi Republica Ucraina au vizat data de 27 aprilie”.

”Distinct, a existat vizita premierului şi odată cu el s-au dus şi ministrul de Externe şi preşedintele Camerei Deputaţilor. Eu cred că este foarte bine că, în două zile consecutive, România este prezentă la nivel de vârf în Ucraina”, a precizat Fenechiu.

#Florin Citu, #vizita Ucraina, #citu ucraina, #presedintele Senatului, #Daniel Fenechiu , #stiri Florin Citu