UPDATE Florin Cîțu a pledat pentru sancțiuni mai dure împotriva Rusiei, în cadrul vizitei la Kiev

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 17:44
7996 citiri
UPDATE Florin Cîțu a pledat pentru sancțiuni mai dure împotriva Rusiei, în cadrul vizitei la Kiev
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu FOTO Facebook

Președintele Senatului, Florin Cîțu, face miercuri, 27 aprilie, o vizită oficială în Ucraina.

UPDATE 19:50 Președintele Senatul României, Florin Cîţu, Președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi, și Președintele Consiliul Național al Adunării Federale al Confederației Elvețiene, Irène Kälin, s-au întâlnit în Ucraina cu Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Ucrainei în România, liderii politici au vizitat zonele afectate din regiunea Kiev, Irpin și Hostomel.

Stefanchuk le-a mulțumit liderilor parlamentelor din cele trei țări pentru vizită și pentru sprijin.

Președintele Senatului României, Florin Cîțu, a declarat că țara noastră va continua să ajute Ucraina și și-a exprimat încrederea în victoria Ucrainei.

”Suntem alături de dumneavoastră încă din primele ore. Avem foarte mulți refugiați din Ucraina. Lucrăm pentru ei și sunt sigur că trebuie să-i ajutăm și mai mult. Și trebuie să facem mai mult pentru Ucraina. Sunt necesare sancțiuni mai dure împotriva Rusiei. Dar ar trebui să fie și o viziune despre cum ar trebui să reconstruim Ucraina. Trebuie să ajutăm la reconstruirea țării dumneavoastră. Vedem aici un spirit foarte înalt al poporului ucrainean. Și suntem încrezători că Ucraina va câștiga”, a subliniat Cîțu.

Știrea inițială

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, se află miercuri într-o vizită oficială în Ucraina, împreună cu preşedinţii parlamentelor din alte două ţări europene.

Anunțul a fost făcut de liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu.

Potrivit acestuia, vizita lui Cîţu în Ucraina a fost separată de cea a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi a premierului Nicolae Ciucă, efectuată marţi, pentru că ”preparativele care au avut loc între Senatul României şi Republica Ucraina au vizat data de 27 aprilie”.

”Distinct, a existat vizita premierului şi odată cu el s-au dus şi ministrul de Externe şi preşedintele Camerei Deputaţilor. Eu cred că este foarte bine că, în două zile consecutive, România este prezentă la nivel de vârf în Ucraina”, a precizat Fenechiu.

Marcel Ciolacu conduce cursa pentru președinție. Surpriza uriașă de pe locul al doilea SONDAJ
Marcel Ciolacu conduce cursa pentru președinție. Surpriza uriașă de pe locul al doilea SONDAJ
Un sondaj SOCIOPOL, realizat la comanda postului România TV, arată faptul că Marcel Ciolacu conduce cursa pentru alegerile prezidențiale din această toamnă, iar pe locul 2 se clasează...
Noul primar de sector fără voce în Parlament. Cine sunt codașii reprezentării electoratului în plen
Noul primar de sector fără voce în Parlament. Cine sunt codașii reprezentării electoratului în plen
Peste 20 de de deputați au rămas în Parlament în cei trei ani și jumătate de mandat, printre ei și noul primar al Sectorului cinci, Vlad Popescu Piedone. Dintre vechii parlamentari, 21 de...
#Florin Citu, #vizita Ucraina, #citu ucraina, #presedintele Senatului, #Daniel Fenechiu , #stiri Florin Citu
  1. Marcel Ciolacu conduce cursa pentru președinție. Surpriza uriașă de pe locul al doilea SONDAJ
  2. Noul primar de sector fără voce în Parlament. Cine sunt codașii reprezentării electoratului în plen
  3. ”Spovedania” lui Dorin Cocoș despre relația cu generalii SRI din statul paralel: ”Le-am spus cum se dădeau banii, cum se făcea totul”
  4. Ciucă explică de ce PSD și PNL trebuie să meargă separat la prezidențiale: ”Hardcore-ul votanţilor nu se vor duce să voteze un candidat comun”
  5. Luptă crâncenă pentru șefia USR. Câte candidaturi s-au anunțat
  6. Mircea Geoană, la lansarea cărții sale: „Nu trebuie să fii într-o funcție mare ca să fii un ostaș de nădejde în armata țării”
  7. Cum explică Ciucă răspunsul târziu dat ucrainenilor la cererea de trimitere a sistemului Patriot: ”E un proces de negociere”
  8. Rezultate aproape finale la europarlamentare. Cum arată votul românilor din diaspora
  9. Rezultate aproape finale la alegerile locale. La ce diferență este PSD de PNL
  10. Marcel Ciolacu, vizită în Bavaria, chiar în ziua primului meci al României la Campionatul European