Ziare.com
Florin Georgescu

Despre Florin Georgescu

Florin Georgescu, nominalizat de Victor Ponta pentru functia de ministru al Finantelor si vice prim-ministru, s-a nascut la 25 noiembrie 1953, in Bucuresti.

Studii

Georgescu a absolvit in 1976 cursurile facultatii Finante-Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, iar in 1989 a obtinut doctoratul in finante, circulatie baneasca si credit la ASE.

El a mai urmat cursuri la Henry Bloch School of Business and Public Administration - University of Missouri Kansas City, Kansas City, SUA - Stagiu de cercetare stiintifica privind managementul financiar-bancar in conditiile economiei de piata. In mai 2004 a studiat la Institutul International pentru Dezvoltarea Managementului din Lausanne, Elvetia.

Cariera profesionala

Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR, nominalizat pentru Ministerul Finantelor, a mai ocupat acest post in perioada 1992 - 1996, el urmand sa conduca pana la alegerile parlamentare din toamna o institutie strategica in pastrarea echilibrelor economice si in relatia cu FMI.

Georgescu a facut parte din Cabinetul Vacaroiu in perioada noiembrie 1992 - decembrie 1996, cand a fost ministru de stat.

In intervalul 1996-2004, Georgescu a fost deputat PDSR, devenit ulterior PSD, unde a ocupat pozitiile de vicepresedinte si presedinte al Comisiei pentru buget finante si banci. Pentru cateva luni in 2004, el a fost presedinte al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane.

Din octombrie 2004, Georgescu face parte din Consiliul de Administratie al BNR, iar de atunci este vicepresedinte CA si prim-viceguvernator al bancii centrale. Tot de atunci, Georgescu este membru in Comitetul de Supraveghere Bancara al Bancii Centrale Europene.

Georgescu si-a inceput activitatea in Ministerul Finantelor in 1976, cand a preluat functia de inspector si inspector principal in serviciile de control financiar din industrie, constructii, transporturi si cooperatia mestesugareasca, din cadrul Inspectiei Teritoriale Financiare de Stat Bucuresti.

Pana in iunie 1992 a ocupat mai multe functii de conducere la Finante, printre care cea de director al Inspectiei Teritoriale Financiare de Stat Bucuresti si cea de director general al Directiei Generale a Controlului Financiar de Stat Bucuresti.

In iunie 1992 a fost numit secretar de stat la Ministerul Finantelor, iar in luna noiembrie a aceluiasi an a preluat fotoliul de ministru de Finante.

Georgescu a ocupat si pozitia de presedinte al Camerei Auditorilor Financiari din Romania, in perioada octombrie 2000-octombrie 2004.

Cariera didactica

Florin Georgescu si-a inceput activitatea didactica in 1997 si este conducator stiintific de doctorat la disciplina moneda si credit, in cadrul Academiei de Studii Economice, Bucuresti. Din iulie 1999 este profesor universitar, iar in perioada iulie 1999 - 2007 s-a ocupat si de disciplina Institutii Financiare Internationale.

Florin Georgescu
Florin Georgescu

Data nasterii:  25 noiembrie 1953

Evenimente importante:  fost ministru Finante, viceguvernator BNR

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Florin Georgescu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook

Citeste despre:

 
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor