Ziare.com

Georgescu: Regula "o angajare la 7 iesiri din sistem" se aplica pe totalul de bugetari

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 16:13

   

Georgescu: Regula "o angajare la 7 iesiri din sistem" se aplica pe totalul de bugetari
Vicepremierul si ministrul de Finante, Florin Georgescu, a declarat, miercuri, ca regula "o angajare la 7 iesiri din sistem" nu se va mai aplica strict pe fiecare institutie, ci pe numarul total al bugetarilor, mentionand ca nu toate sectoarele de activitate au aceleasi nevoi in privinta noilor posturi.

"Se analizeaza de la minister la minister solicitarile si in masura in care sunt resurse financiare, pentru a nu depasi anvelopa salariala, respectiv cheltuielile bugetare cu personalul din sectorul public, se vor acorda in mod directionat, specific, la posturile cele mai importante sub aspectul impactului functional anumite posturi in plus. Dar trebuie sa analizam de la caz", a declarat vicepremierul.

Victor Ponta: Cresterea economica vine din mediul privat

Potrivit lui Florin Georgescu "nu se face nici o derogare de la regula 1 la 7".

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Aceasta regula se poate face diferentiat pe sectoare de activitate. Se poate intr-un sector inregistra 1 la 10 si in alt sector 1 la 5, daca se justifica din punct de vedere economic, functional si al eficientei. Repet, cu incadrarea in parametrii negociati cu creditorii internationali. Nu putem iesi din cadrul macro-economic negociat cu creditorii internationali si pietele financiare internationale, pentru ca acesta este un semnal de credibilitate, de predictibilitate", a raspuns el.

"Sunt solicitari diverse din partea ministerelor, sunt solicitari respectabile, sunt solicitari responsabile, dar noi vom actiona si noi cu toata responsabilitatea, la Ministerul Finantelor, impreuna cu ceilalti colegi ca sa ierarhizam prioritatile si sa asiguram atat functionarea buna a sistemelor de ramura, dar in nici un caz nu vom iesi din parametrii negociati la nivel macroeconomic, respectiv deficit bugetar, anvelopa salariala, datorie publica", a explicat ministrul de Finante.

Florin Georgescu a declarat ca banii din privatizari trebuie sa ramana in companii pentru a fi folositi la modernizarea acestora, astfel incat acestea sa devina competitive.

"Sectoarele energie si transporturi au nevoie de bani pentru a tine pasul cu competitia, iar statul nu are aceste resurse financiare. Banii trebuie sa ramana in entitatea respectiva (n.r, companiile privatizate) si folositi pentru modernizare si pentru a sustine competitivitatea", a precizat Georgescu in cadrul reuniunii consilierilor din reteaua de reprezentare externa a MECMA. Evenimentul reuneste toti membrii Birourilor de Reprezentare Comercial-Economica (BPCE) care isi desfasoara activitatea in peste 60 de tari.

Georgescu a adaugat ca este important sa se asigure o stabilitate economica pe termen mediu si lung pentru atragerea investitorilor privati.

"Se va continua in mod accelerat reforma structurala si transparenta care sa asigure eficientizarea companiilor de stat pentru atragerea investitorilor atunci cand se vor vinde pachete din companiile din sectoarele energie si transporturi. (...) Romania are suficiente domenii atractive pentru investitii straine, cum ar fi energie, agricultura, turism, IT, transporturi", a explicat Georgescu.

Programul noului guvern prevede o crestere economica in 2012 de 1,5%, mentinerea inflatiei la 3-3,3%, un deficit sub 2,5%, iar in relatie cu CE un deficit mai mic de 3%, a mai spus ministrul Finantelor.

"Principalul mesaj pe care trebuie sa il transmitem este ca noi constientizam situatia generala, situatia economica mondiala si suntem angajati cu creditorii internationali intr-un program de stabilizare si de reforme structurale. In contextul turbulentelor internationale, aceste credite ne-au ajutat, dar, spre deosebire de sursele financiare europene, vin cu conditii legate de stabilirea echilibrelor economice. (...) Acel model de crestere bazat pe consum si mai putin pe investitii si export, care a si creat imprumuri externe, nu mai poate fi sustinut", a explicat Georgescu.

Totodata, acesta a aratat ca sistemul bancar este unul solid si bine capitalizat, in ciuda situatiei din Grecia, astfel ca, in opinia sa, autoritatile nu vor fi nevoite sa utilizeze banca-punte introdusa recent de BNR pentru sprijinirea bancilor in dificultate.

Sursa: rNews

Articol citit de 3108 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ce sa spun' mare noutate

Parca pana acum cum a fost, la 7 medici sau asistente plecate din sistem se angaja un consilier sau sofer pe la nu stiu ce minister....

 

 

un milion de locuri de munca ???

asa au promis usl. si acum vad ca se mentine regula lui boc. se continua politica pdl. oare lumea asta sa fie chiar asa de proasta si sa nu vada ca astia s-au batut pentru putere din alte motive ? au inceput schimbarile la politie si vami, se reinstaleaza sistemul de cules spaga. se fac schimbari in justitie ca sa fie achitati toti infractorii usl.se pregateste fraudarea masiva a alegerilor. cam asta face ponta acum.

 

 

Tare mi-e ca...

se mareste din nou numarul de trantori din ministere (sau gameri ?)

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor