Ministrul desemnat al Finantelor: Negocierile cu FMI incep joi

Joi, 03 Mai 2012, ora 13:56
1471 citiri
Ministrul desemnat al Finantelor: Negocierile cu FMI incep joi
Foto: Adevarul

Ministrul desemnat al Finantelor, Florin Georgescu, a anuntat ca negocierile cu FMI vor incepe joi.

"Noi vom respecta in mod strict tinta de deficit pe 2012 din acordurile cu UE, FMI si BM, care va fi negociata in zilele urmatoare. Scrisoarea de intentie va fi finalizata la sfarsitul acestei saptamani, intentia noastra fiind aceea de a o aproba in Guvern si de a o inmana misiunii FMI", a precizat Georgescu la finalul intalnirii tehnice pe care au avut-o ministrii din Cabinetul Ponta, miercuri, transmite B1 TV.

Prioritatile guvernului Ponta: De la repararea inechitatilor la discutiile cu FMI

Florin Georgescu a tinut sa precizeze ca noul Executiv are drept coordonata fundamentala continuarea acordurilor incheiate cu Uniunea Europeana, cu FMI, cu Banca Mondiala in forma in care ele vor fi discutate si finalizate ca efect al negocierilor in zilele urmatoare.

"Noua ne trebuie aceasta umbrela de securitate financiara, si anume acordul cu institutiile financiare internationale, care iti asigura un acces mai facil si credibilitate pe pietele financiare internationale", a explicat Georgescu.

Potrivit economistului, Romania va avea in 2012 un deficit bugetar sub 3%, cu toate cheltuielile pe care le presupun masurile privind salariile si pensiile.

#Florin Georgescu negocieri FMI joi, #ministru desemnat Finante negocieri FMI, #Romania negocieri FMI, #Victor Ponta Guvern FMI , #ministrul Finantelor