Ministrul desemnat al Finantelor: Negocierile cu FMI incep joi

Joi, 03 Mai 2012, ora 13:56
1311 citiri
Ministrul desemnat al Finantelor: Negocierile cu FMI incep joi

Ministrul desemnat al Finantelor, Florin Georgescu, a anuntat ca negocierile cu FMI vor incepe joi.

"Noi vom respecta in mod strict tinta de deficit pe 2012 din acordurile cu UE, FMI si BM, care va fi negociata in zilele urmatoare. Scrisoarea de intentie va fi finalizata la sfarsitul acestei saptamani, intentia noastra fiind aceea de a o aproba in Guvern si de a o inmana misiunii FMI", a precizat Georgescu la finalul intalnirii tehnice pe care au avut-o ministrii din Cabinetul Ponta, miercuri, transmite B1 TV.

Prioritatile guvernului Ponta: De la repararea inechitatilor la discutiile cu FMI

Florin Georgescu a tinut sa precizeze ca noul Executiv are drept coordonata fundamentala continuarea acordurilor incheiate cu Uniunea Europeana, cu FMI, cu Banca Mondiala in forma in care ele vor fi discutate si finalizate ca efect al negocierilor in zilele urmatoare.

"Noua ne trebuie aceasta umbrela de securitate financiara, si anume acordul cu institutiile financiare internationale, care iti asigura un acces mai facil si credibilitate pe pietele financiare internationale", a explicat Georgescu.

Potrivit economistului, Romania va avea in 2012 un deficit bugetar sub 3%, cu toate cheltuielile pe care le presupun masurile privind salariile si pensiile.

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: Ziare.com