Ministrul Finantelor: Traim bine la nivel macro, la nivel micro...mai putin bine

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 22:40
3613 citiri
Ministrul Finantelor: Traim bine la nivel macro, la nivel micro...mai putin bine

Noul ministru al Finantelor si, totodata, vicepremierul Florin Georgescu a explicat, miercuri seara, ca romanii traiesc bine, insa la nivel macroeconomic. La nivel micro, nu mai traiesc la fel de bine.

"La nivel macro, macroeconomic, traim bine. Dar la nivel microeconomic, individual, nu traim chiar atat de bine, traim mai rau, adica mai putin bine", a declarat Florin Georgescu, miercuri seara, la postul de televiziune Antena 3.

Emil Boc: FMI confirma succesul reformelor guvernelor PDL

Cat despre masurile de austeritate luate de Guvernul Boc, noul sef al Finantelor crede ca au fost gresite: "Programul de austeritate a fost unul gresit. Masurile au fost gresite dintr-o alta viziune economica, a unui alt Guvern, condus de Victor Ponta. Ajustarea a fost ineficienta si din punct de vedere social si din punct de vedere economic. Nu a ajutat cu nimic".

"Am fost nevoiti sa ne ajustam de 9 miliarde, asa ca am mers la FMI, care ne ofera asistenta tehnica, dar si financiara. Dar acestia pun anumite conditii. Ei te ajuta sa ajustezi anumite sectoare, dar pe langa acelea te obliga sa le ajustezi si pe cele care nu erau in plan", a adaugat ministrul Finantelor.

Totodata, Florin Georgescu a subliniat ca au fost afectati, in special, romanii cu venituri mici si mijlocii: "Dupa o crestere economica nesanatoasa, bazata numai pe consum si constructii, finantate pe datorie, am fost nevoiti sa ne ajustam. Acum economia a ajuns intr-o zona de echilibru. Au fost afectati in special cei cu venituri mici si mijlocii".

Scrisoare de intentie catre FMI: Salariile, reintregite doar daca vor fi bani

Nu in ultimul rand, Georgescu a spus ca pentru a fi ministrul Finantelor ar fi trebuit sa aiba o varsta mai mica, motiv pentru care a anuntat ca se va intoarce la BNR dupa terminarea celor 6 luni, pana dupa alegerile parlamentare.

"Este exact ca la fotbal, ajuti echipa pentru cateva minute, esti de folos, dar dupa aceea trebuie sa ii lasi pe cei cu o varsta adecvata sa isi faca treaba. Eu ma voi intorce la BNR dupa aceste 6 luni. La BNR este o activitate interesanta, care mi se potriveste", a explicat Florin Georgescu.

Citeste si:
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Congresul în urma căruia s-a ales noul președinte al PNL a blocat de luni bune mai multe reforme importante promise de către partide înaintea alegerilor parlamentare și a dinamitat...
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
După patru luni în care principalii lideri din PNL s-au războit intern pentru propria tabără dinamitând coaliția de guvernare și principalele reforme promise în campania electorală, totul...
Sursa: Ziare.com