Florin Iordache se alege cu plangere penala dupa gestul obscen facut in Parlament

Vineri, 16 Noiembrie 2018, ora 14:10
7475 citiri
Florin Iordache se alege cu plangere penala dupa gestul obscen facut in Parlament

Asociatia Voci pentru Democratie (VeDem Just) a depus o plangere penala impotriva deputatului PSD Florin Iordache, dupa ce acesta a facut gesturi obscene in public, lucru penalizat de lege.

"Asociatia Voci pentru Democratie depune o plangere la Sectia 17 de Politie din cadrul DGPMB - Politia Sectorului 5 impotriva deputatul Florin Iordache, demnitar ce a aratat gesturi obscene in plenul Parlamentului Romaniei fata de participanti.

Consideram ca Parlamentul Romaniei nu ar trebui sa fie altceva decat un spatiu de dezbatere si argumentare a unor politici publice, de adoptare a legilor bune si constitutionale pentru tara, de respectare a angajamentelor internationale asumate si de respect fata de cetatenii Romaniei reprezentati de catre acesti demnitari, iar nu a comportamentelor indecente", anunta VeDem Just intr-o postare pe Facebook, publicand numarul de inregistrare al plangerii penale facute la Politie.

In documentul semnat de presedintele VeDem Just, Lucian Checherita, se arata, printre altele, ca Florin Iordache a incalcat art.2 alin.2 din Legea 61/1991, care prevede ca "savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene (...) de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice" constituie contraventie.

Semnatarii plangerii penale subliniaza ca "valorile europene care ne definesc ca cetateni ai UE nu ar trebui sa conduca niciodata la astfel de reactii jignitoare indiferent de ceea ce se intampla in materie de decizii politice".

A doua zi dupa raportul MCV extrem de critic si rezolutia votata de Parlamentul European cu privire la Romania, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache (PSD) a facut gesturi obscene in sedinta de plen, dupa ce sustinuse de la tribuna o serie de declaratii agresive.

"Vom merge mai departe cu toata opozitia Comisiei Europene. Si Parlamentul European s-a pronuntat impotriva Romaniei (...) Vrem sa fim independenti (...) Vrem o tara independenta, vrem sa ne conducem noi", inainte de a ridica degetele mijlocii de la ambele maini.

Ulterior, Florin Iordache a spus ca nu are de ce sa isi ceara scuze, argumentand ironic ca ar fi avut spasme musculare.

In acest context, saptamana viitoare vin la Bucuresti mai multi lideri europeni pentru a discuta cu Guvernul Dancila despre preluarea presedintiei rotative a Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: Ziare.com