Iordache: Dupa decizia CCR de azi sunt trei cuvinte "Codruta go home"

Miercuri, 30 Mai 2018, ora 17:45
6917 citiri
Iordache: Dupa decizia CCR de azi sunt trei cuvinte "Codruta go home"
Foto: Arhiva Hepta.ro

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, pentru MEDIAFAX, ca decizia prin care CCR a decis asupra existentei unui conflict intre ministrul Justitiei si presedintele Klaus Iohannis, din cauza refuzului sefului statului de a o revoca pe sefa DNA, poate fi rezumata la trei cuvinte: "Codruta go home".

"Deci dupa decizia de astazi sunt trei cuvinte: << Codruta go home >> . Normal ca asteptam motivarea si in urma motivarii, din ce am vazut si eu, presedintele este obligat sa o revoce. Tocmai aceasta este ideea, ca procurorii sunt, potrivit Constitutiei, in acea coordonare la Ministerul Justitiei, Ministerul Justitiei a facut acea constatare si de aici mai departe e un aviz consultativ de la sectia de procurori si presedintele trebuie sa semneze decretul", a afirmat miercuri presedintele Comisiei speciale pentru legile justitiei, Florin Iordache.

Intrebat de MEDIAFAX daca poate fi vorba despre o actiune de suspendare din functie a presedintelui, in cazul in care Klaus Iohannis refuza sa o revoce pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, Iordache a raspuns: "Nu. Presedintele respecta deciziile Curtii Constitionale".

Curtea Constitutionala arata, in comunicatul oficial privind decizia de existenta a conflictului institutional intre presedinte si ministrul Justitiei, ca seful statului urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a stabilit, cu majoritate de voturi, existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre ministrul Justitiei si Presedintele Romaniei, generat de refuzul sefului statului de a da curs propunerii de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

"Presedintele Romaniei urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kovesi. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Presedintelui Romaniei, prim-ministrului Guvernului Romaniei si Ministrului Justitiei si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", se arata in comunicatul CCR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Florin Iordache decizie CCR Kovesi , #deputat