Ziare.com

Istoria deputatului care are interdictie din instanta sa fie in Parlament, dar lucreaza la modificarea Legilor Justitiei

de Camelia Badea
Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 18:10

   

Istoria deputatului care are interdictie din instanta sa fie in Parlament, dar lucreaza la modificarea Legilor Justitiei
Unul dintre cei mai combativi reprezentanti ai Puterii in comisia speciala care modifica Legile Justitiei este un deputat caruia instantele de judecata i-au spus in repetate randuri ca nu are dreptul, potrivit legii, sa fie in Parlament.

Cazul apare si in ultimul raport MCV, in care i se cere explicit lui Liviu Dragnea sa isi exercite atributiile de presedinte al Camerei Deputatilor si sa revoce mandatul respectivului deputat.

Este vorba despre Steluta Cataniciu (ALDE), care a ajuns si a ramas in Parlament in conditii iesite din comun si care, in loc sa isi dea demisia de onoare, face si desface itele in controversata comisie (foto), fiind mana dreapta a presedintelui Florin Iordache.

Intrebarea care se pune este: Ce legitimitate are o comisie parlamentara sa modifice Legile Justitiei daca unul dintre cei mai vocali membri ai ei incalca deciziile instantelor din Romania, cu complicitatea colegilor?

Cum s-a ajuns in aceasta situatie incredibilaIn varsta de 54 de ani, Steluta Cataniciu si-a luat licenta in drept la 34 de ani, la Universitatea Babes Bolyai, dupa ce a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Dimitrie Cantemir, conform biografiei postate pe pagina de la Camera Deputatilor

Jurnalistii de la Ziar de Cluj scriu ca in perioada 2005-2008 Steluta Cataniciu a reprezentat PDL in Consiliul Judetean Cluj, dupa care a trecut la PNL, din partea caruia a fost consilier local la Cluj-Napoca pana in 2012, iar ulterior deputat. In 2014 a sarit in barca lui Calin Popescu Tariceanu - PLR, transformat ulterior in ALDE.

Liberalii isi curatau listele in vederea alegerilor parlamentare, iar Steluta Cataniciu avea deja o decizie in instanta care ii interzicea sa mai ocupe o functie publica dupa ce a fost prinsa de ANI in conflict de interese.

Pe scurt, inspectorii de integritate au constatat ca, in 2009, in calitate de consilier local, avocata Steluta Cataniciu a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa intrucat in calitate de consilier local a participat la adoptarea unei hotarari privind o societate cu care ar fi avut raporturi juridice.

In decembrie 2013, Curtea de Apel Cluj a dat dreptate ANI, dar Cataniciu a facut recurs. In noiembrie 2015 Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins recursul ca nefondat, decizia fiind definitiva.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului", spune legea. Dar cine sa o asculte?

Cum a reusit sa obtina totusi un nou mandat de deputat?In ciuda deciziei instantei, Steluta Cataniciu a candidat la alegerile parlamentare din 2016, desi avea interdictie de a ocupa un loc in Parlamentul Romaniei, lucru confirmat chiar de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) la solicitarea Ziare.com.

Astfel, in octombrie 2016, AEP a precizat pentru Ziare.com ca BEJ Cluj fusese informat in legatura cu situatia Stelutei Cataniciu, deputat in functie si candidat la Camera Deputatilor din partea ALDE (locul 1 pe lista).

"Birourilor electorale de circumscriptie le-a fost adusa la cunostinta, cu Adresa BEC nr. 149/C/BEC/SCD/2016, lista persoanelor in privinta carora s-a stabilit interdictia de a ocupa pe o perioada de 3 ani o functie publica, in care figureaza si doamna Steluta Gustica Cataniciu", se arata in raspunsul primit atunci la redactie.

Drept urmare, am cerut oficial conducerii BEJ Cluj sa ne explice cum de a fost posibil ca, totusi, candidatura acesteia sa fie admisa, iar explicatiile au fost halucinante.

"Candidatura doamnei Steluta Gustica Cataniciu a fost admisa de catre Biroul Electoral de Circumscriptie Judeteana nr. 13 Cluj prin Decizia nr. 14 adoptata cu majoritate de voturi (5 voturi 'pentru', 2 voturi 'impotriva') in sedinta din data de 29. 10.2016.

Membrii biroului electoral care au votat pentru admiterea candidaturii doamnei Cataniciu au apreciat ca la data de 29 octombrie 2016 nu exista nicio interdictie, atata timp cat pe lista intocmita de ANI, comunicata prin adresa BEC nr. 149/C/13.10.2016, este specificat faptul ca interdictia de 3 ani de a mai ocupa o functie/demnitate publica incepe de la incetarea mandatului de deputat 2012-2016.

Membrii biroului electoral care au votat impotriva au apreciat ca, raportat la prevederile art.2, alin.6 din Legea 208/2015, coroborat cu art.58 alin.1 si art. 52 alin. 14 din aceeasi lege, candidatura doamnei Steluta Gustica Cataniciu nu indeplineste conditiile legale pentru a fi admisa. Atata timp cat doamna Steluta Gustica Cataniciu nu-si va putea exercita mandatul aceasta nu intruneste nici conditiile legale pentru a candida", se arata in raspunsul oficial primit la redactie sub semnatura presedintelui BEJ Cluj, judecatorul Monica Trofin.

Pare incredibil, dar 5 dintre membrii BEJ Cluj au apreciat ca respectivul politician poate sa le ceara voturile cetatenilor si sa le si primeasca, desi ulterior nu ii va putea reprezenta in Parlament. Nu stim daca cineva a mai contestat candidatura respectiva in instanta, cert este ca ea a ramas valabila. Sa nu uitam nici ca din birourile electorale fac parte, alaturi de judecatori, reprezentanti ai partidelor politice.

Steluta Cataniciu nu poate sustine, insa, ca s-a bucurat de prea multa incredere din partea alegatorilor pentru ca ALDE a obtinut la Cluj 12.868 voturi, adica putin peste 5% din numarul voturilor valabil exprimate si circa 2% din numarul total al alegatorilor inscrisi pe liste, clasandu-se dupa PNL, PSD si USR. In ciuda esecului, Steluta Cataniciu a obtinut pana la urma mandatul mult dorit, insa doar in urma redistribuirii voturilor la nivel national, conform rezultatelor oficiale.

Manevrele din Parlament si rolul jucat de Florin IordacheIntr-un stat de drept, ar fi de asteptat sa existe un mecanism care sa regleze astfel de exceptii. Si exista, numai ca el a fost scurtcircuitat in Parlament.

Cum era si firesc, ANI a informat Parlamentul cu privire la faptul ca Steluta Cataniciu (alaturi de alti alesi) nu poate ocupa functia de deputat, cerand invalidarea mandatului ei.

Comisia de validare, insa, condusa de nimeni altul decat Florin Iordache, a manevrat actele in asa fel incat Steluta Cataniciu a trecut pragul validarii si a depus juramantul de membru al Parlamentului Romaniei.

Jurnalistii de la Gazeta de Cluj au inregistrat atunci cateva declaratii absolut incredibile.

Cristian Ghinea (USR), de exemplu, a sustinut ca raportul comisiei de validare nu mentiona nimic despre documentul ANI care arata ca Steluta Cataniciu are interdictie legala la un nou mandat, desi documentul avea data de intrare anterioara intrunirii comisiei si prin urmare trebuia prezentat.

"Ulterior, miercuri, spre finalul sedintei cand s-a depus juramantul, presedintele comisiei de validare a venit si a spus ca e un raport suplimentar care privea pe reprezentantul minoritatii slovace si ni s-a cerut sa-l votam in plen. Nu s-a spus ca raportul suplimentar privea si respingerea documentului ANI.

Am aflat asta dupa ce s-a votat, oricum USR s-a abtinut. Este o tactica premeditata de a starni confuzie, adica amestecarea subiectului ANI. Deci PSD a folosit tertipuri rusinoase pentru a valida mandatele celor doi si sper ca ANI sa atace in instanta decizia", a explicat atunci Cristian Ghinea, aflat la primul mandat.

Si deputatul PNL Tinel Gheorghe, mult mai experimentat decat Ghinea, a povestit care a fost strategia folosita in beneficiul Stelutei Cataniciu, sustinand ca PSD si ALDE au ascuns raportul ANI.

"A venit raportul de la Agentia Nationala de Integritate in care se cerea nevalidarea mandatului Stelutei Cataniciu cu o zi inainte ca acestia sa fie validati. Acea hartie a fost dosita si ascunsa pana la inevitabil.

S-a efectuat intalnirea grupurilor de lucru pentru rapoarte de validare, unde nu a fost prezentat acest document de la ANI. Miercuri au supus votului plenului Camerei Deputatilor raportul redactat inainte cu o zi de Comisia de Validare.

Dupa ce Cataniciu si Roman (Ioan Roman, deputat PSD - n.red.) au depus juramantul, s-a convocat o sedinta extraordinara a Comisiei de Validare, unde s-a cerut explicit respingerea raportului ANI. Desigur ca legislatia actuala nu prevede ca dupa confirmarea unui deputat sa se poata interveni direct in baza unui astfel de raport. Astfel ca nu s-a mai putut face nimic.

Practic, Steluta Cataniciu a devenit din nou deputat cu imunitate. Comisia de Validare a respins raportul ANI si au trimis tot dosarul catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. Cu alte cuvinte: 'Pa'. Reamintesc ca cei de la Camera Deputatilor stiau de document. Adresa are data de inregistrare pe ziua de marti 20 decembrie", a declarat Tinel Gheorghe pentru Gazeta de Cluj.

Neputincioasa Agentie Nationala de Integritate si rapoartele MCVIn luna martie a acestui an, conducerea ANI a cerut din nou Parlamentului vacantarea mandatului Stelutei Cataniciu, dar pana acum nu s-a intamplat nimic. Steluta Cataniciu isi vede de treaba, inclusiv in comisia speciala Iordache, din care face parte un fost ministru al Justitiei, care nu pare deloc deranjat de situatie.

Un esec dureros a inregistrat si Steluta Cataniciu, dar in instanta. In data de 9 martie 2017, Curtea Suprema a respins contestatia in anulare depusa de ea impotriva sentintei definitive care a stabilit ca fusese in conflict de interese. "Respinge ca nefondata contestatia in anulare", se arata in decizia Curtii Supreme, citata de Gazeta de Cluj.

A cata oara o instanta ii spunea Stelutei Cataniciu ca ocupa un loc la care nu are dreptul, in Parlamentul Romaniei?

Cazul Stelutei Cataniciu apare si in raportul MCV redactat de expertii Comisiei Europene in ianurie 2017 (imediat dupa alegeri si in contextul masivelor proteste de strada generate de acelasi Florin Iordache prin promovarea ordonantei de urgenta 13), dar si in cel mai recent raport MCV, publicat in noiembrie.

In acest din urma document se arata, referitor la obiectivul de referinta nr. 2 - Cadrul de integritate si Agentia Nationala de Integritate - ca Parlamentul nu a luat inca masuri pentru solutionarea cazurilor de parlamentari care au interdictie de a ocupa o functie eligibila timp de trei ani ca urmare a unei hotarari judecatoresti definitive.

"Printre masurile concrete prin care s-ar pune in practica transparenta propusa in recomandare s-ar numara, de exemplu, recunoasterea publica de catre Presedintele camerei respective a Parlamentului a primirii hotarari judecatoresti definitive (sau a unui raport al Agentiei Nationale de Integritate care nu a fost contestat in instanta), anuntarea unui calendar pentru luarea unei decizii si informarea publicului si a Agentiei Nationale de Integritate dupa incheierea procesului de adoptare a deciziei. Masurile luate de Parlament in legatura cu aceste sase cazuri ar permite realizarea de progrese rapide cu privire la aceasta recomandare (...)

Adoptarea unor decizii rapide cu privire la toate cazurile nesolutionate referitoare la parlamentari care fac obiectul unei hotarari definitive in materie de integritate ar permite realizarea unor progrese rapide in ceea ce priveste obiectivul de referinta nr. 2
", se arata in raportul citat.

Cu alte cuvinte, si de plecarea din Parlament a Stelutei Cataniciu ar depinde (alaturi de indeplinirea multor altor conditii) ridicarea MCV, atat de dorita si de des invocata de politicieni, inclusiv de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Pana atunci, insa, Steluta Cataniciu, politicianul ajuns in Parlament in baza unor artificii legale, ramane mana dreapta a lui Florin Iordache in comisia speciala care modifica legile Justitiei.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 95311 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
48 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Echilibru oameni buni,nu mai fiti isterici si tradatori

Inteleg pe cei care s contra ceva sau cuiva,dar nu intelg atat patos sa aperi dna-sri sau o tara straina indiferent ca e sua sau rusia cand intervin in treburile interne.
Asa de bolnavi ati ajuns multi incat sa credeti ca daca nu vrei ca sua sa te umileasca inseamna ca neaparat tii cu rusia.Sau daca nu vrei ca dna-sri sa te prosteasca inseamna ca neaprat tii cu psd?
Pana o sa va treaca nebuneala din cap si o sa ajungeti cu mintea limpede si echilibrati,nu o sa se faca bine tara asta.

 

Isteric si tradator esti tu, ba @LEHAMITE !

Trec, rinduri, rinduri, infractorii
Cu steagu rosu-n vint desfasurat
E steagul marilor coruptii
De Partid inaltat.
Si azi ne-aduce Tariceanu-aminte
De ziua jalnica de mai
Cind se vota la suspendare
Presedintele pe al nostru plai.
De-atunci sub flamurile sale
Se tot aduna roiuri mari
Urmasii marilor delapidari
Vitejii fii de hoti si de tilhari

 

Si cand tot spunem ca Shparlamentul e o haita de penali,...

...postacii ne cer sa-i respectam, ca sunt "alesii boborului"!
Pai ar trebui alesi inca odata si bagati in puscarii pe categorii de delicte!

 

Parlamentul a devenit raiul rataților, al penalilor, al corupților!

... Asta din poza nu e singura. Cum crezi tu că Dragnea ori Tăriceanu i-ar putea spune ășteia sa plece cand ei insisi sunt doi penali, unul pușcăriaș, celălalt pușcariabil?

Stelutza Gusta Ca.riciu in fiecare zi

Locul ei este in ALDE, care este pluralul de la moojista.

solutie simpla

Toate legile promovate de parlament cu votul acestei deputate pot fi atacate la CCR.

Situația e simpla

Cătăniciu n-are dreptul, cnf unor decizii ale justiției sa fie in parlament. Și totuși e! Gratie șmecheriilor tip psd și in special ale rusnacului Iordache. Șmecherii psd vedem zilnic pe lista asta unde corupții iși fac de cap. Sa speram ca in psd mai sunt și oameni cinstiti care vor opri corupția.

traim vremuri cand cei fara probleme penale

sunt haituiti, umiliti si condusi de penali! Etica si morala ar trebui redefinite, in opinia acestor le..pre!

Asta a ajuns parlamentul Romaniei, rai al rataților!

... Se tot agață să fie in parlament, da? Credeți Dvs că, dacă maine nu mai sunt in parlament, pe F Iordache, Șerban Nicolae, E Nicolicea și incă mulți ca ei, nenumiți, i-ar mai angaja cineva? Niciodată pentru că ei, aici, in parlamentul țării, in fata tuturor romanilor, și-au arătat micimea, neputința, incapacitatea, incultura, lipsa educației. Cine sa aibă nevoie de asa deseuri umane?

DDC 0543

Sa se intocmeasca toate cercetarile necesare pentru retinerea, arestarea doamnei Cataniciu si trimiterea ei in judecata, in baza faptului ca incalca hotaririle judecatoresti si deasemenea sa se inceapa cercetarile in ce-i priveste pe toti cei care sint complici la nepunerea in executare a deciziilor instantelor/favorizeaza infractorul. Punerea in executare a hotaririlor judecatoresti este OBLIGATORIE !

lehamite mi-e de omu prost,

Care spune ca a fi patriot inseamna sa demolezi structurile nationale de securitate!
Care spune ca a fi patriot inseamna sa sustii o organizatie privata, un grup rastrand de infractori, in detrimentul serviciilor de securitate, a justitiei si a armatei!
PS Bre, tie nu ti-e lehamite niciodata cand te uiti in oglinda?

cand spuneam ca spalarea pe creier nu are leac

servicii de securitatea care au lasat sa se intample tot ce s a intamplat de la revolutie incoace?fiind partasi si beneficiari
Organizatii private ,gen ong uri fara finantarea la vedere?
Iti vinzi tara si familia la orice nu ti place? Daca se dovedeste ca dna si sri sunt de fapt marii mincinosi si beneficiari ale mafiei,cum a fost basescu,ce o sa faci?
Ia si ti rezolva problemele singur,ca e democratie.

Nu de azi,de ieri,patrihoții răzbesc!

Cine,care le-o fi sfantul protector,de le susține aprig
impotența in fața BUNULUI SIMȚ?
Plimbăreața ce-și dorea fotoliul neapărat,
Redistribuită cu cantec dar..după-o lege!
Azi cu "altă intrebare",roadele culege:
In comisie propusă,ca (h)al-de...deputat!

Merite?Precum broscuța ce cantă pe lac
Și-amenință pe cineva repetat:oac,oac,oac!

Le hamite

E unu care , după spusele lui, n-a votat niciodată cu psd, probabil ca a votat mereu cu cu fsn, pdsr, pcr . Deci le semite e un votangiu inveterat cu corupția, șmecheria și Ana Pauker.

Ce ne-am face noi, ce s-ar face țara fara acesti infractori dovediti

... care ne fac program de guvernare, care ne fac legi, care ne drămuiesc painea zilnică. De ce nu renunță, de ce nu pleacca,de cea ajuns asta din poză in parlament - cu un cuvant- este o ratată. Dacă pleacă din parlament, cine credeți că o mai angajează? Parlamentul a devenit raiul rataților bine plătiți!

 

Ce să facem doamnă!

Se speră că se va iniția o Olimpiadă unde vor avea drept de concurs-de nu vor trișa!-numai astfel de tipi.
Poate,poate,vom lua și noi ceva medalii de aur,pe urma chinurilor ce ni le produc cu lipsă totală de bun simț aceste jivine...tot de Bunul Dumnezeu lăsate!

incredibil...

... deci pe fata...gioistii te prostesc pe fata, incalca legea pe fata...mai, oameni buni, cat mai suportati animalele astea?...nu traiti in tara asta, gunoaiele astea, va dispretuiesc profund, cum de nu dati cu ei de pamant???...toate bune, cr

 

TIPA E ATAT DE PROASTA,daca ati asculta-o v-ati convinge!

ATAT!

gg

Ai auzit-o pe Gorghiu vorbind?

Atat.

 

ggPushy, fii atenta, te-a criticat sekaturica!

E cazul sa pui matura-n doliu!

@magdalenaferu

Pana in acest moment ai in pagina 2 (doua) interventii complet pe langa subiectul dezbatut. Le enumar:

- ora 12:37 - "Va spun eu ce e incredibil- ca exista o instanta care interzice un drept fundamental pana in 2020 , cand procesul cu Consiliul local a avut loc in 2009. Si ca exista o varza de lege care permite ca sa se interpreteze o interdictie a unui drept fundamental dupa 11 ani. Si ca exista oameni care cred ca ordinea importantei este hotarari judecatoresti-lege Constitutie , cand in realitate e tocmai invers.
Adica -au votat-o cetatenii , nu aveti dreptul sa le negati dreptul la reprezentare."

- ora 12:42 - "Ai auzit-o pe Gorghiu vorbind? Atat."

Ceea ce faci mereu dovada categorica a faptului ca nu vrei si nu poti sa intelegi sub nicio forma este aceea ca pe noi (nu pe noi cei de aici de pe forum, ci pe noi la modul general) ne intereseaza ca legea (cea existenta) sa fie respectata de TOATA lumea, nu dupa cum interpreteaza PSD sau ALDE, prin vocea forumista a @magdaleneiferu aplicabilitatea ei.

Strict acum in ce te priveste, chiar daca pana la un punct te apreciez, este imposibil sa nu observ (nu sunt singura) lipsa de consecventa, de verticalitate, de moralitate reala in aprecieri.

Te-as intelege si te-as aprecia daca nu ai lua apararea cu o indarjire demna de lucruri infinit mai nobile unei clase politice corupte si fara niciun Dumnezeu in afara de cel al propriilor interese personale sau de gasca.

Pentru ca asta faci. Cand vei reusi sa ne convingi cu ce anume sunt mai buni L.Dragnea sau C.P.Tariceanu decat T. Basescu - printre ai carui simpatizanti nu m-am numarat niciodata,totusi -, cu ce anume ii esti domnia ta superioara Alinei Gorghiu, cu ce anume este mai buna clasa politica actuala decat cea de ieri, atunci vei incepe sa fii privita altfel.

Deocamdata, dai senzatia ca faci parte dintr-o echipa de zgomote cu nimic mai prejos decat aceea pe care o infierati.

Sa auzim de bine si de moralitate indiferent cum se numesc cei de la putere!

Mangaliza

Gorghiu e incomparabila cu Cătăniciu și oricum tie iți da clasa. Nu e greu ca tie sa-ți dea clasa, interesantă ar fi o lupta a ta cu individul poop. Cred ca sunteți cap la cap.

Dă-ne dumneata pămantul ăla...

...care merită să-l rănim,lovindu-l cu ei ȘI DĂM!

Va spun eu ce e incredibil- ca exista o instanta

care interzice un drept fundamental pana in 2020 , cand procesul cu Consiliul local a avut loc in 2009.
Si ca exista o varza de lege care permite ca sa se interpreteze o interdictie a unui drept fundamental dupa 11 ani.
Si ca exista oameni care cred ca ordinea importantei este hotarari judecatoresti-lege-Constitutie , cand in realitate e tocmai invers.
Adica -au votat-o cetatenii , nu aveti dreptul sa le negati dreptul la reprezentare .

 

Care cetateni au votat-o tovarase?

Nu zice mai sus la gazeta ca abia 2% pusera stampila pe hartia partidului lui tariceanu? Si a ajuns doar prin mecanismul redistribuirii voturilor, o alta lege tampita daca tot e sa vorbim de legi tampite...oricum, cum sa nu ai legi tampite, uita-te la cine face legile, dupa chipul si asemanarea..

Dr Mengele, dupa mentalitatea lui Feruginella,

pare cat se poate de natural ca o persoana care a calcat pe bec si sa primit interdictia de a ocupa functii publice pentru cativa ani, sa ignore tot , sa participe la vot prin escamotarea deciziei si sa ocupe un loc in parlament. Nu ii trece nici o secunda prin cap ca alegerea acestei persoane poate fi anulata pentru diverse vicii de procedura.

Pentru ASTIA, faptul ca esti NUMIT de partid intr-un post parlamaentar este echivalent cu "licence to kill" a lui James Bond. As mai adauga ca mentalitatea lui Feruginella nu tine de geometria euclidiana (ca sa parafrazez rectitudinea presupusa a justitiei), ci mai degraba de cea clitoridiana.

La lege,de milă,

Mai că te mai poți uita!Dar la făcătorii ei...ce silă!

 

MacGigi,

Secariciu e unul dintre cei mai obraznici si lipsiti de logica dintre propagandisti.
Pe cat e de lipsit de inteligenta si inspiratie, pe atat e de plin de el.
Uite te rog cum comenturile lui sunt fara legatura cu subiectul in discutie, mereu aceleasi cuvinte invarte, le combina, le aranjeaza...
Eu am renuntat demult sa-i raspund la obraznicii.

Pai nu de la ziare.com

sa-mi intre mie in cont (nu in buzunare) de zece ori mai mult decat iei tu pentru postari de la PSD. De acord ?

Invizibilul, cred ca ati dorit sa ii scrieti lui

ggPushy :) Nu ma deranjeaza confuzia dv., am opinii cat se poate de asemanatoare colegului ggPushy. Cele mai bune salutari.

madleno, cica ai castigat la Loteria Vizelor

Poti merge gratuit in pchi.zda mathii, analo-penalo!

Ca se te angajezi femeie de servici la Parlament iti trebuie cazier.

Dar ca sa fii Parlamentar sau chiar prim ministru nu e nici o problema. Cu cat esti mai penal cu atat e mai bine, mai nou dupa opinia Abramburicai(Ecaterina Andronescu) daca esti penal si poporul te voteaza , atunci inseamna ca nu mai esti !

Iata o mostra de "gandire sanatoasa Pizdalatista "!

 

Goguleeee,

Si cand te gandesti ca asta (abramburica) ii dintre putinii pesedoi cu scoala!
Iti dai seama cum sunt ceilalti???

Alesii poporului.

Bineinteles ca poporul alege, dar poporul nu poate alege decat ceea ce gaseste pe lista de vot.
Daca partidele pun numai borfasi pe buletinul de vot, este logic ca poporul va alege unul dintre borfasi.
Dar despre aceasta problema nu vrea sa auda niciun partid.

 

Andradda, inclin sa cred ca faptul de a da votul cuiva

implica o incredere acordata, un pic in alb, dar bazata pe o oarecare istorie cunoscuta a actelor acelui candidat. Inclin sa cred ca votul este un act voluntar, deliberat si facut in cunostinta de cauza.

Nimeni nu va impiedica sa bifati buletinul, daca nici un nume nu va convine, din selectia partidelor participante. Nu stiu cum este in RO, dar stiu ca aici poti sterge TOATE numele si adauga alte nume, scrise de mana, cat se poate de legal, ca procedeu de vot. Puteti sa invalidati buletinul facat astfel imposibila aditionarea votului dv. la vreo lista care nu va convine.

Cred ca stiti bine toate acestea. Eu nu pot raspunde la intrebarea: cum voteaza cei care, desi alegatori autorizati, nu mai au nici un fel de discernamant. Sau care pentru o "atentie" electorala (absolut interzisa de lege) voteaza ORICE.

Nu tine figura, MacGigi!

Legea electorala e clara, buletinele anulate nu se iau in considerare. Poa' sa fie cat muntele de multe, daca doar doua sunt valabile (adica ale lui Dragnea si ale lui Tariceanu, care voteaza corect!) ala e rezultatul. La noi nu-si face nimeni mustrari de constiinta, se ia legea in mana si cu asta, basta! Cine nu voteaza sau nu voteaza corect, nu conteaza.
De aceea am ajuns in situatii de genul asta. Pana nu se cere cazier curat candidatilor, asa cum se cere femeii de serviciu, nu scapam de talharii din Parlament.

va dati seama cat de "credibil" este acest parlament populat cu

infractori, impostori si interzisi - comisia ciordache este ilegala, ce cauta oameni de pe strada in aceasta comisie? - mai este Romania stat de drept? la ce folos justitia cand hotararile judecatorilor sunt calcate in picioare si ignorate de politicieni?

 

Rabdarica bibicilor

Sa asteptam opinia lu Klem si pozitia departamentului de stat sua. Poate il urge pe Dragnea sa ii revoce mandatul preopinentei

 

Sa ascultam opinia Kremlinului ?

Ne-am cam saturat de ea.

Bine

că cei doi trepăduși-șefi din parlament le cer americanilor să aibă incredere in parlamentul Romaniei. Să aibă incredere in infractori !

 

Vai ...

Deci nu s-a respectat decizia “Ani" ? Oaaauuu ... ce sacrilegiu ... dar, care “Ani" ? Și unde este Giumbix, marele șmecher de la “Ani" ? .. știe cineva ... Alo ... știe cineva ... ok, vă spun eu, ... este la pușcărie, pe foarte mulți ani !!! Cam asta e cu această “Ani", creație (tot) a lui basescu, ... ca și codruța, dna, etc.

Unde erați cand penibila “Ani" il hărțuia cu nemernicie pe Mircea Diaconu (l-a purtat prin procese ani de zile) și ii amenința cu dosare penale pe cei care voiau să-l voteze ??

Trebuie să fii fie exagerat de prost ca să nu ințelegi ce se intamplă in această țară fie foarte nemernic.

 

Nu e nimic anapoda.

Explicatia este simpla,a fost votata.Cum a fost VOTAT si penalul Iohannis care a fost albit de justitie dupa ce a fost ales si a venit justitiara Stanciu la biroul somptuos de sef de stat sa se aranjeze impreuna.Tot la fel e pe functie parchetarul general dat cu NUP de baschetbalista colega de la dna.Nu e nimic greu de inteles sau de comentat.Mai nou cica americanii nu vor schimbarea legilor justitiei,pai e normal in ele e cuprins si articolul-parchetarii si judecatorii isi pot continua activitatea si pe timpul cand sunt cercetati PENAL.Asta cred ca le-a scapat din graba ca altfel sustineau legile respective.

 

Psd in pielea goala

aflați că teritoriul format din biroul primarului jean jipa comuna ogrezeni (Giurgiu), și-a declarat oficial independența. Nea jean n-are niciun chef să mai respecte legile țării și a anunțat, printr-un baner montat la intrarea in primărie, că "in această instituție, in cabinetul primarului, se fumează oricand, oricat, orice". Pe langă acest anunț, el a mai trantit (pe același baner) și un citat din filmul "California Dreamin": "*** ue!*** nato!*** USA! Și p-ăia de la București!". Nea Jean e de la Psd și tare ne temem că l-ar putea inspira și pe șeful său, Liviu Dragnea, care nu mai are mult și declară și el independența Romaniei, după care o să monteze un baner pe Palatul Parlamentului: "In această țară se fură oricand, oricat, orice! *** UE! *** Nato! *** Usa!Și p-ăia de la Dna

 

Hamaila

Toți postacii sunt f atenți sa nu dea posibilitate de replica, la mascariile lor. Cu excepția lui Hamaila care are un “Răspunde-i" după fiecare text. Ii lipsesc răspunsurile moșului pauper .

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor