Ziare.com

Comisia Iordache a inceput macelarirea Legilor Justitiei. Iohannis acuza un dialog al surzilor - filmul unei zile cu scandal in Parlament

de Redactia Ziare.com
Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 19:30

   

Comisia Iordache a inceput macelarirea Legilor Justitiei. Iohannis acuza un dialog al surzilor - filmul unei zile cu scandal in Parlament
Dezbaterile din Comisia Iordache, constituita special pentru a modifica Legile Justitiei, au inceput miercuri cu scandal.

Propunerile Opozitiei si reprezentantilor institutiilor din Justitie au fost total ignorate de Florin Iordache, iar PNL si PMP s-au retras de la dezbateri.

Astfel, Florin Iordache a ramas doar cu reprezentantii PSD, ALDE si parlamentari ai USR, si a decis ca in comisie sa se lucreze pana tarziu pentru ca totul sa fie gata pana vineri. Si au muncit vreo 8 ore, mult pentru parlamentari.

Spre seara, de la Ploiesti, a avut si presedintele Klaus Iohannis o reactie legat de ce se intampla la Comisia Iordache. Seful statului a acuzat un dialog al surzilor intre parlamentari si oamenii care lucreaza in sistemul judiciar.

Rand pe rand, intr-o maniera netransparenta, au fost votate diverse amendamente, unele cu impact devastator asupra independentei magistratilor. Mai mult, unele amendamente au fost introduse in timpul sedintei, astfel ca, nefiind pe hartie, nu pot fi vazute sau analizate.

Ca scenariul zilei sa fie complet, Iordache a anuntat si ca a primit la Comisia Juridica un plic suspect cu granule albe.

Vezi calendarul lucrarilor, anuntat marti de Florin Iordache.



Ziare.com v-a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE TEXT:

19:31 - Presedintele Klaus Iohannis a avut miercuri seara o luare de pozitie legata de activitatea Comisiei Iordache.

"E foarte bine ca se lucreaza la Parlament si seara si dimineata, important nu e cand se lucreaza, ci sa fie rezolvate aceste probleme. Sunt foarte ingrijorat ca, asa cum se se poate constata, este un dialog al surzilor intre cei care promoveaza schimbarile si sistemul care ar trebui sa le puna in practica.

Avem opinie negativa de la CSM, de la societatea civila si ar fi cazul ca parlamentarii sa inteleaga in ceasul al 12-lea ca, daca tot trebuie sa se schimbe legislatia, sa fie facute acele modificari care sunt necesare, dupa o discutie prealabila cu toti cei implicati si sa se tina cont de opiniile celor care vin sa imbunatateasca aceasta legislatie", a declarat seful statului, dupa ce a participat la o dezbatere despre viitorul oraselor Romaniei, la Ploiesti.

18:50 - Lucrarile comisiei s-au incheiat pe ziua de azi. Sedinta se va relua joi, la ora 09:00.

S-a discutat deocamdata doar despre modificarile la Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si nici aici nu s-a ajuns la finalul proiectului. De fapt, nu s-a trecut nici macar de jumatatea dosarului de sute de pagini de amendamente.

In pachetul de Legi ale Justitiei mai sunt inca 2 acte normative.

Inca nu s-au dezbatut subiectele spinoase: numirea si revocarea procurorilor sefi si recuperarea prejudiciului provocat de erorile judiciare.

18:10 - S-a aprobat in comisie un amendament al Stelutei Cataniciu (ALDE) care prevede ca absolventii INM sunt obligati sa indeplineasca timp de 10 ani functia de judecator sau de procuror (in prezent sunt 6 ani ceruti de lege).

17:55 - Reprezentantii USR cer explicatii pentru fiecare prevedere si amendament propus, insa parlamentarii Puterii trec superficial peste aceste solicitari si aproba pe banda rulanta propunerile proprii.

17:20 - Dezbaterile continua. USR incearca sa tina piept alesilor Puterii, dar nu reuseste, propunerile facute de Opozitie picand la vot, rand pe rand.

16:11 - La propunerea Asociatiei Magistratilor, s-a adoptat amendamentul care prevede ca "apartenenta ca agent sau colaborator al organelor de securitate, ca politie politica, are ca efect eliberarea din functia detinuta", informeaza News.ro.

Alte amendamente, propuse de Uniunea Nationala a Barourilor, prevad ca magistratii completeaza anual o declaratie olografa pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au fost si nu sunt lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai vreunui serviciu de informatii.

De asemenea, serviciilor secrete le este interzis sa racoleze judecatori sau procurori, cei care incearca fiind pasibili de inchisoare.

"Serviciilor de informatii le este interzis sa racoleze persoanele prevazute de aliniatul 1 (judecatori, procurori, magistrati-asistenti, personal de specialitate juridica asimilat acestora si personal auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor - n.red.) ca lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori.

Incalcarea acestei interdictii este infractiune impotriva independentei justitiei si se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 10 ani. In cazul in care infractiunea este comisa de un ofiter cu functii de conducere sau la instigarea acestuia, limitele pedepsei se majoreaza cu jumatate. Tentativa se pedepseste", se arata intr-un amendament adoptat si citat de News.ro.

15:25 - Deputatul USR Stelian Ion, unul dintre putinii reprezentanti ai Opozitiei ramasi la sedinta, a declarat la Digi24 ca au fost adoptate mai multe amendamente cu care nu este de acord.

"Procurorii nu vor mai fi independenti in exercitarea atributiilor de serviciu, urmeaza sa se elimine prevederea din lege (...) Procurorii de caz vor asculta pe linie ierarhica de sef, seful - de superior, si asa mai departe (...) Este vorba despre faptul ca procurorului, care isi face treaba in speta sa, i se pot da indicatii de catre superiorul sau pentru orice fel de actiune, si pentru un mandat de aducere", a explicat acesta.

Un alt amendament, depus de Steluta Cataniciu (ALDE), prevede ca magistratii nu au voie sa faca "declaratii defaimatoare" la adresa altor "puteri ale statului", insa notiunea nu este definita, a spus deputatul USR. El a facut referire la anumite opinii separate care au fost cenzurate la CCR sau la declaratiile critice ale CSM la adresa lui Valer Dorneanu, spunand ca asemenea exemple ar putea fi catalogate ca defaimatoare.

"Este clar o incercare de cenzurare a magistratilor (...) Legile sunt dezastruoase", a concluzionat deputatul USR.

15:18 - Comisia a votat mai multe propuneri venite din partea UNJR, care se refera, printre altele, la modificarea legii 303/2004 astfel incat, prin derogare de la orice lege in vigoare, toate informatiile care privesc Justitia co-semnate de CSAT sau serviciile de informatii devin informatii de interes public.

In plus, pe langa CSAT, si Comisiile parlamentare pentru controlul activitatii SRI si SIE vor putea verifica informatiile din declaratiile pe proprie raspundere ale magistratilor privind colaborarea sau necolaborarea cu serviciile de informatii.

15:17 - Au fost votate mai multe amendamente introduse in timpul sedintei si care, nefiind pe hartie, nu pot fi vazute sau analizate de reprezentantii opiniei publice sau de alti parlamentari, informeaza Digi24.

14:25 - Florin Iordache a criticat Opozitia, care a parasit dezbaterile. "Eu i-am rugat dimineata macar sa depuna un amendament. De la inceput nu au facut decat declaratii politice", a acuzat el.

14:11 - Florin Iordache a declarat, inca o data, ca nu se va cere un aviz din partea Comisiei de la Venetia din partea Parlamentului, cu toate ca in ultimul raport MCV este subliniata explicit aceasta recomandare.

"Putem solicita un punct de vedere al Comisiei de la Venetia intreband ce?", le-a replicat el jurnalistilor care ii adresau insistent aceeasi intrebare.

Iordache a spus inca o data ca Parlamentul se va adresa Comisiei de la Venetia doar in cazul in care, in urma dezbaterilor, vor exista modificari semnificative legate de numirea si revocarea procurorilor sefi, insa acum "nu se impune un punct de vedere".

14:10 - Liberalii au decis sa sesizeze Comisia de la Venetia.

"In Birourile Permanante reunite a fost respinsa solicitarea PNL sa se amane dezbaterile si sa solicite un punct de vedere din partea Comisiei de la Venetia, asa cum este inscris in MCV si asa cum au declarat si oficialii europeni. Ne vom adresa ca grupuri parlamentare Comisiei de la Venetia, pentru a solicita un punct de vedere si eventual pentru a se trimite o delegatie sau o misiune in Romania, in masura in care este posibil", a declarat Ludovic Orban, citat de News.ro.

13:40 - Senatorul USR George Edward Dirca anunta ca, la cum merg lucrurile, partidul sau este deja pregatit sa atace la Curtea Constitutionala proiectele de lege care vor iesi din comisie.

"Cu siguranta da, suntem total pregatiti sa atacam, pentru ca se impun limitari, se fac modificari care sunt total interzise", a explicat senatorul USR la Digi24.

13:38: Senatorul USR George Edward Dirca, membru al comisiei speciale si unul dintre cei trei parlamentari ai Opozitiei (dintre care doar doi cu drept de vot) care au mai ramas la sedinta, a explicat la Digi24 de ce nu s-a alaturat liberalilor.

"Nu am considerat necesar sa parasim sedinta, e mult mai important sa fim alaturi de ei, sa supraveghem ce se intampla, sa venim cu sugestii pentru a indrepta greseli pe care le fac, unele si le-au si asumat", a declarat senatorul USR.

Acesta a dezvaluit ca "in 2 ore abia am reusit sa dezbatem art. 2 din statutul magistratilor".

"Asistam la o cursa infernala in care nu se doreste altceva decat amputarea statutului magistratilor, limitarea drepturilor si beneficiilor pe care ei le au in Romania. Probabil urmeaza sa le fie instituite din ce in ce mai multe obligatii.

Deja de la art. 1 au debutat cu o greseala de tehnica legislativa: un articol din Constitutie a fost preluat in lege, lucru total interzis, pentru ca articolele din Constitutie oricum prevaleaza (...) La cum evolueaza discutiile in aceasta comisie, cu siguranta rezultatul acestor dezbateri va fi un fiasco", a declarat senatorul USR.

13:37 - Florin Iordache a anuntat ca a primit un plic suspect, care continea niste granule albe, neidentificate, potrivit Antena3.

"A venit la Comisia Juridica (un plic - n.red.). Nu a ajuns la mine. S-a primit un plic la Comisia Juridica, m-au anuntat si le-am spus sa respecte procedura", a spus Iordache.

12:50 - Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca liberalii vor contesta la Curtea Constitutionala hotararea Parlamentului prin care comisia speciala condusa de Florin Iordache a primit atributii noi, de a modifica Legile Justitiei, desi nu este o comisie permanenta.

"Vom ataca la Curtea Constitutionala hotararea Parlamentului prin care s-a modificat regulamentul acestei comisii speciale, transformata in pluton de executie a independentei Justitiei", a spus Orban.

12:45 - Patru dintre parlamentarii Puterii, in frunte cu Florin Iordache, au parasit sala pentru a merge in biroul lui Liviu Dragnea, presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, dar sedinta a continuat sub conducerea unui vicepresedinte al comisiei, discutandu-se pe amendamente, informeaza Digi24.

Conform sursei citate, in sala au mai ramas doar 13 senatori si deputati, din PSD, UDMR si ALDE, precum si reprezentantii USR din partea Opozitiei.

De ce au iesit liberalii

Reprezentantul CSM si alesii PNL au cerut o amanare a dezbaterilor, avand in vedere ca au de studiat sute de pagini de amendamente.

"Inchipuiti-va ca sunt peste 680 de pagini. Am cerut o amanare pentru a putea dezbate serios. A fost refuzata", a declarat Ioan Cupsa (PNL), la iesirea din sala.

"Ca sa participi la o dezbatere, ea trebuie sa existe. Nu a fost o dezbatere, s-a intamplat sa fie oficial comunicata aceasta comisie. (...) PSD-ALDE au majoritate, isi permit sa bage pumnul in gura, sa treaca absolut orice fara sa fie necesar sa discuti pe fondul propunerilor", a spus Alina Gorghiu.

Aceasta a declarat ca exista mii de amendamente la acest proiect si ca acestea nu pot fi citite in cateva ore.

"Exista mii de amendamente a caror lectura poate la PSD se poate face peste noapte. Sunt mii de pagini intr-un limbaj juridic pe care nu ai cum sa le lecturezi", a adaugat Gorghiu, precizand ca "decat sa faci un lucru care sa fie prost facut mai bine te lipsesti de el".

Printre cei care au parasit sedinta se afla si Catalin Predoiu, care a descris ceea ce se intampla in comisie drept o " badaranie parlamentara".

"Este o miselie politica, legislativa si o badaranie parlamentara. Modul in care s-au desfasurat lucrarile pana in acest moment confirma ceea ce ne temeam cu totii. E vorba despre un demers bine pilotat de macelarire a Legilor Justitiei. Noi am venit la dezbateri pregatiti si cu buna credinta. (...) Am constatat ca CSM nu a fost lasat sa vorbeasca", a spus Predoiu.

PSD merge inainte

Pe de alta parte, senatorul PSD Adrian Tutuianu a transmis ca PNL a parasit sedinta comisiei, pentru ca nu isi doreste dezbatere pe Legile Justitiei.

"PNL nu vrea niciun fel de dezbatare pe aceste legi care privesc Justitia. Vreau sa reiterez. Textele acestea au fost comunicate de mai multe zile, cele mai multe dintre ele. Se puteau discuta amendamentele si unde mai era nevoie de timp se putea amana pentru maine, poimaine", a spus acesta.

Fostul ministru al Apararii a adaugat ca in sedinta de miercuri se vor discuta legile 303, 304 si 317, adaugand ca acestea nu au nicio legatura cu abuzul in serviciu.

"Ne-am propus sa discutam de chestiunile care privesc Justitia. Aceasta comisie are un obiect de activitate mai larg. Cred ca ati observat ca exista preocupari comune si ale noastre si ale PNL, ca sunt puncte comune in amendamente", a adaugat el.

Acesta a sustinut ca PNL nu are dreptate cand spune ca nu exista o dezbatare si ca faptul ca USR a ramas in sala demonstreaza acest lucru.

"Faptul ca USR a ramas in sala ne arata ca exista dezbatere in comisie. Cred ca e in interesul tuturor sa participe si sa scoatem un raport, nu sa vorbim doua ore despre nimic", a punctat Tutuianu.

Citeste si Incepe modificarea Legilor Justitiei in Parlament: Ce amendamente a propus Serban Nicolae
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 35856 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
61 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Odata si odata veti intelege ca sursa raului este absenta de civism,

absenta la vot. Absenta care genereaza conditii favorabile coalitiei rosii de a prelua puterea, fara nici o problema. Si de a alege un parlament mono-partid (alde nu conteaza) si un guvern marioneta. Este normal ca ei pot face acum harcea-parcea legile, ca isi pot asigura imunitatea si institui coruptia de stat.

Ce este de facut? Un singur lucru: dizolvarea parlamentului tradator si corupt.
Cum? Prin toate mijloacele legale, prin presiune masiva in strada, prin greve cu repetitie, prin blocarea circuitelor financiare care alimenteaza aceasta mafie.

Argumentul "am fost alesi, facem ce vrem" nu este unul valabil. "Facem ce vrem" nu a facut parte din contractul social si electoral. Romanii au tot dreptul de a refuza conducerea manadatelor lor si are dreptul de a cere alegeri parlamentare anticipate. Si inainte de toate de a avea exigenta expertizei Comisiei de la Venezia pentru a limita marsavia care se comite acum.

Presedintele Iohannis ar trebui sa puna veto acestor modificari de legi facute pe genunchii unor penali care se afla in acet moment in cercetare penala pentru noi faradelegi. Presedintele statului este garantul statului de drept si are la indemana instrumentele legale necesare. Romania nu este o republica socialista sau parlamentara! Romania este condusa de presedinte si guvernata de Guvern. Parlamentul nu este Putere Executiva !

Nu va fie teama de o eventuala demitere a presedintelui, urmata de un referendum ad-hoc. Primo, aceasta nu se va intampla, cancerul rosu nu apoate castiga acest referendum, sub nici o forma. Deusio, in timpul suspendarii, tariceanu, alt individ care asteapta judecata, nu poate da sau modifica nici o lege, pe perioada interimatului. Este neconstitutional. Poate cel mult sa faca destituiri si numiri arbitrare, cu durata de valabilitate egala cu interimatul. Toate aceste se pot restitui dupa referendum.

V-a ajuns cutitul la os. Vreti sa va razvratiti contra cancerului rosu, sau sunteti de acord sa va imbolnaviti si voi si familiile voastre? Depinde de voi.

 

Ce aviz sa mai ceara ca numirea si revocarea procurorilor ramane

cum a fost. Macovei a introdus in ecuatie pe ministrul justitiei ca sa-i faca mendrele lui base. Traseistul diaconescu a spus in interviul acordat azi IED-ei ca in 2004 legile justitiei stipulau ca procurorii de rang inalt erau propusi de CSM si numiti de presedinte( asa a cerut CE pt. aderarea Romanaiei).Chestia cu mii de amndamente este tactica jegoasa de 2 bani a habarnistilor liberali pentru a tergiversa si trage de timp.

 

are vointa

Ciordache are vointa.
Ce ma distreaza, sunt oamenii care au impresia ca or sa reusesca si merg in fata pana cand se lovesc de un zid si cad ca prostii.

 

Ciordache nu are nici o vointa. Are biciul lui drknea pe spate

si morcovul prabusirii pzd sub coada. Actioneaza ca inecatul care se agata si de un pai. Este o cursa contra cronometru intre activitatea DNA si activitatea parlamentului, care vrea sa schimbe sau legile sau DNA-ul si Kovesi. Amandoua, nu prea le-a mers. A doua alternativa nu este asumata de buze-reci, decat in extremis. Cred ca este suficient de inteligent sa isi dea seama ca daca face asta este sfarsitul definitiv al carierei sale si un viitor incert.

Interzis a se publica pe Ziare.Com by DNA!

Judecatoarea Gabriela Baltag a cerut marti, in plenul Consiliului Superior al Magistraturii, sesizarea Inspectiei Judiciare pentru a se verifica daca prezenta procurorului-sef al DNA si a altor magistrati la dezbaterile organizate de Grupul pentru Dialog Social, in care s-au discutat aspecte cu caracter politic, respecta obligatiile statutului, potrivit Hotnews, care citeaza Agerpres.La dezbaterea de la GDS au participat si reprezentantii PNL Ludovic Orban, Raluca Turcan si Ionel Danca. Presedintele PNL a tinut un speech politic acuzator la adresa PSD in prezenta sefei DNA a si a doi membri ai CSM. Orban are un proces in curs, fiind trimis in judecata de DNA.

Blegosu' by PSD by Mocirla 3 bye bye

baiatu', ai vrut sa incerci o smecherie, dar nu ti-a iesit.
la ora 12:58 ai aruncat in eter aceasta postare mirobolanta, plina de invataminte si de pilde, caum ne-ai obisnuit.
din pacate pentru tine ziare.com a publicat la ora 13:00 ceea ce tu ai sperat ca nu va fi publicat. pentru ca, nu-i asa, matale iti faci datoria: propagandistul numarul 1 bis al PSD (sa ma ierti, dar number one e nimeni altul decat Marean69).
deci, stim de prezenta procurorului-sef al DNA. si mai stim ca totul a fost ok, asta asa, ca sa-ti mai cumperi niste calmante.
in rest, ca de obicei, bati campii.
articolul asta este despre scandalul de la comisia pentru Legile Justitiei: Iordache vrea sa se lucreze pana noaptea si se consulta cu Dragnea - daca va puteti inchipui asa-ceva :)))))
deci, este consultat un individ care tocmai ce a fost aratat cu degetul la TV-uri ca are poprire pe vreo 127 de meleoane de lei...
evident, banii astia is facuti din salariu, asa ca Dragnea merita sa fie consultat de Ciordache...

@Mos Gorila...

... odata si odata poate vei intelege ca sursa raului este Pokemoniada #rezistenta din strada. Toti dorim Democratie, nu Anarhie, dar unii (o minoritate) frustati cred ca sunt mai egali decat ceilalti si ies "instantaneu" in strada, la ordin, confundand cele doua notiuni de mai sus...
"Schimbare? Accept, dar sa nu se modifice nimic..."

 

Oui, oui:-)))

Poti sa-i dai informatia si penalului national dragnea.
Are un buget in lipsa cronica de bani, are nevoie doar de vreo 10 miliarde EURO, sa acopere gaura anuala.
Au revoir:-)
--------
"Au Revoir" is a song performed by German dance recording trio Cascada.
---
"De ce au iesit liberalii
Reprezentantul CSM si alesii PNL au cerut o amanare a dezbaterilor, avand in vedere ca au de studiat sute de pagini de amendamente."

se fac modificari care sunt total interzise...

unde scrie? cine le interzice? Sordanii? Scaietii? Buretii?

Primesc multumirile

Cum am spus mai sus aceasta postare nu are legatura cu articolul prezentat.

amendamente de 680 de pagini? :)))

se cunoaste tactica de a depune sute de amendamente pentru a se trage de timp, nu mai merge

Nicolicea este prolific :) Sa vedeti cate mii de

pagini va scrie in conditii carcerale :)
Cred ca nu o sa aiba puscariile atata hartie cata vor scrie ASTIA la racoare :)

Chiar daca sunt multe pagini parlamentarii trebuie

..sa studieze repede. Camelia Bogdan cum a studiat in doua zile metrul cub de dosar Telepatia?

Opozitia sa multumeasca lui Kovesi pentru viteza pe care o are Iordache!

In mainile cui lasati oameni buni, justitia tării? Priviti-i cu

... atentie figura! Nu vă spune, nu vă transmite nimic? V-ați intrebat vreodată de ce ăsta a făcut scoala dincolo, la moldoveni, cand moldovenii isi trimit plozii sa invete in scolile romanești?

Nu stiu care e procedura, dar ed ca au deadline

Daca trece motiunea de cenzura, actualul guvern nu mai poate lua decizii. Se doreste cumva publicarea in Monitoru Oficial a acestor legi inainte de publicarea rezultatelor motiunii ?
Atat de disperati sunt ? Cred ca le vor trece prin Parlament la fel de 'overnight' ?

 

Nu-ti fa iluzii

Motiunea este frectie la picor de lemn pentru mafia PSD+alde+udmr+minoritati !

Exact! Nici o motiune nu trece in urmatorii ani!

Fii atent ce spune USR-istul:

"Asistam la o cursa infernala in care nu se doreste altceva decat amputarea statutului magistratilor, limitarea drepturilor si beneficiilor pe care ei le au in Romania."

Deci beneficiile de 20 000 - 30 000 lunar sunt problema?
Chiria de 100 lei la 150 metri patrati de apartament de servici? Lasarea urmasilor cu acelasi pret?

Interzis a se publica pe Ziare.Com by DNA !

Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei a adoptat toate propunerile pe care UNR le-a facut pentru clarificarea, transparentizarea si responsabilizarea relatiei dintre serviciile de informatii si justitie.
Daca propunerile UNJR, adoptate de Comisie, vor ajunge lege, toate hotararile CSAT privind justitia, precum si protocoalele dintre serviciile de informatii si justitie, care in acest moment sunt secrete, vor fi publice, orice persoana avand acces la ele.
De asemenea, prin aceste propuneri se va spori controlul parlamentar asupra serviciilor de informatii cu privire la activitatea pe care o desfasoara in relatia cu justitia, serviciile de informatii fiind obligate sa puna la dispozitia comisiilor parlamentare de control toate datele, informatiile sau documentele necesare in acest sens.
Nu in ultimul rand, daca procurorilor si judecatorilor le este interzis sa fie ofiteri acoperiti, colaboratori sau lucratori ai serviciilor de informatii, acestia fiind obligati sa completeze o declaratie pe proprie raspundere ca nu sunt, atunci am instituit prin lege si interdictia corelativa a serviciilor de informatii de a racola magistrati. Raspunderea trebuie sa fie pentru ambele parti.
"Incalcarea acestei interdictii [de a racola magistrati] este infractiune impotriva independentei justitiei si se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 10 ani. In cazul in care infractiunea este comisa de un ofiter cu functii de conducere sau la instigarea acestuia, limitele pedepsei se majoreaza cu jumatate. Tentativa se pedepseste", se prevede in amendament.
Una din cele mai mari amenintari la adresa independentei justitiei este interferenta serviciilor de informatii in justitie, colaborarea dintre judecatori/procurori si serviciile de informatii, ori existenta unor protocoale, hotarari si intelegeri secrete intre parchete si servicii de informatii la care partile si judecatorii nu au acces. Amendamentele pe care UNJR le-a propus, iar Comisia le-a adoptat, vor ajuta la eliminarea acestei amenintari la adresa independentei justitiei.
Asa cum am afirmat inca de la inceputul discutiei despre modificarile la legile justitiei, UNJR se va implica in aceasta procedura legislativa pana la capat, sustinandu-si si sustinand toate propunerile si amendamentele care vor conduce la intarirea independentei justitiei si luand pozitie fata de propunerile care ar ingradi sau limita independenta.

@mos cracila

iti doresc sa ajungi cu vreo problema la procurorul portocala sau la unul ca el si atunci sti ce inseamna abuz

Deci ..

Guvernul poate pleca acasă in acest moment, doar Parlamentul legiferează justiție sau orice altceva. Greu cu democrația ...

...

Cu privire la propunerile in cauza, amendamentele UNJR, adoptate de Comisie, pentru modificarea art. 7 din Legea 303/2004 au fost urmatoarele:
Articolul 7 se modifica si competeaza dupa cum urmeaza:
(1) Judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți, personalul de specialitate juridică asimilat acestora, personalul auxiliar de specialitate si personalul conex prsonalului de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai vreunui serviciu de informații.
(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) completează anual o declaratie olografă pe propria răspundere din care să rezulte că nu au fost și nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai vreo unui serviciu de informatii. Declarațiile se depun și se arhivează la compartimentul de resurse umane.
(3) Serviciilor de informatii le este interzis sa racoleze persoanele prevazute de aliniatul 1 ca lucrători operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori. Incalcarea acestei interdictii este infractiune impotriva independentei justitiei si se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 10 ani. In cazul in care infractiunea este comisa de un ofiter cu functii de conducere sau la instigarea acestuia, limitele pedepsei se majoreaza cu jumatate. Tentativa se pedepseste.
(4) Verificarea veridicitatii datelor din declaratiile prevazute la alin. 2 se face de catre CSAT si Comisiile speciale parlamentare pentru controlul activitatii serviciilor de informatii anual, din oficiu, sau ori de cate ori este sesizata de Ministerul Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii, judecatorul sau procurorul vizat.
(5) Serviciile de informatii sunt obligate sa puna la dispozitia comisiilor parlamentare de control toate datele, informatiile sau documentele necesare in acest sens.
(6) Prin derogare de la orice alte legi ori prevederi, informatiile, deciziile, hotararile, protocoalele, ordinele si orice alte acte emise ori co-semnate de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii sau de un serviciu de informatii care priveste sau are legatura cu justitia este informatie de interes public.

bai ciordache

cind o sa dai o lege care sa interzica borfasilor pusi sub urmarire judiciara la functii publice, pedeapsa cu glontul in ceafa pentru ciordeli mai mari de 100000 euro din fondurile publice si bulau pe viata sub aceeasi suma , confiscarea averilor facute din ciordeala si multe alte legi care ar fi un cadou pentru natiunea asta amatita.

Niciodata !

.

hahhaahahaha

hahaha

Scandal la comisie , Ciordache lucreaza pana tarziu

Opozitia dezamageste si de data asta , isi face bagajele si pleaca acasa . Mai Opozitie , veniti cu amendamente , votati impotriva coruptilor , veniti cu o alternativa, aratati populatiei ca se poate si altfel . Ciordache , in urma scandalurilor care vor urma , va modifica modificarile din Reforma Justitiei si circul continua , ziaristii vor scrie noi articole si noi vom scrie comentarii .

 

nic-mar, poate ca veti face mai mult decat sa scrieti

comentarii. Poate ca va veti impune opiniile in strada, alaturi te toti cetatenii responsabili. Activismul ciumei rosii poate fi neutralizat simplu: cand nu mai au bani, mor! Faceti o greva fiscala ! Lunga si puternica. Depuneti banii de impozite in cont bancar BLOCAT ! Nu puteti fi acuzati ca nu va platiti darile, dar nici ei nu pot sa se foloseasca de acesti bani, fara voia dvs. :)))

Acelasi sfat pentru oricine crede ca are putine mijloace de presiune !
Aveti multe mijloace. Este suficient sa aveti si vointa de al e face !

.......................Toate cele de recomandate,

...puteau fi Evitate de vre-o 28 de ani,daca romanii ar fi Capabili de a Vota pe cei care ar Putea sa-i Reprezinte!Sint tentat sa cred Din Nou,ca romanii nu fac Aceeasi Greseala tot timpul!Deci asa Voteaza Ei pe 'ASTIA',care Legal acum pot Face si Desface ce vor!Totul pare dupa mine Normal acum in aceasta Romanie!Exista si alta?Alta va fi cind Dragnea va fi Presedinte!ALTA!...
viorel ratiu cincinnati oh usa

Propunerea: magistratii sa nu fie acoperiti SRI

este OK, dar celelalte, care ii fac pe procurori dependenti de sefii ierarhici, care la randul lor vor fi numiti politic nu fac decat sa ne intoarcem la statul comunist ! Statul paralel este exact cel propus de alde-psd: la ei sa fie toata puterea, adica introduc dictatura si in magistratura ...

Opozitia nu are concret ce face

Aceasta majoriate nu mai poate sa fie oprita decat de strada.

PSD/ALDE au majoritatea si vor vota fix ce vor ei. Vor arunca la cos orice amendament al opozitiei. La fel cum ignora sute de mii de oameni iesiti in strada impotriva acestor modificari, asa cum ignora miile de magistrati care au semnat impotriva acestor modificari (peste 50%), asa cum ignora avizul negativ al CSM, asa cum ignora orice cerinta rezonabile ale opozitiei (dezbatere extinsa, asteptarea avizului de la Comisa de la Venetia).

Aici am ajuns, sa fim nevoiti sa iesim (din nou!) iarna pe strazi. E singura cale de a-i opri.

"Veniți dar, fraților, cu toții, cu rău să ..."

"... pierdem pe cei răi."

"Nu vă leneviți, ci siliți dă veniți in grabă cu toții; care veți avea arme, cu arme; iar care nu veți avea arme, cu furci de fier și cu lănci; să văd faceți degrabă și să veniți...!"

- Proclamatia de la Pades a lui Tudor Vladimirescu a ridicat tara in primavara lui 1821. Pesederastii sunt urmasii eteristilor: straini de neam si anti-romani.

"Iordache a facut program pana-n noapte"

A ramas cu reflexele de la OUG13, noaptea ca hotii...

 

Ciordache este un mare sentimental. Vrea sa refaca marele

succes de public pe care l-a avut cu OUG13 :))))))))

Nu ..

Nu, nu a fost “succes la public", a fost doar o imensă manipulare securistă mincinoasă care din fericire nu mai ține acum pentru că mulți s-au trezit intre timp.

@nimbus, 14:24 - Cine zici ca "s-au trezit"?

Nu prea se intelege cine "s-au trezit", dar stiu CU CE s-au trezit: cu Deliormanul in linie dreapta spre puscarie.

Exact.

In toiul noptii isi rezolva problemele penale, iar dimineata, la prima ora, se publica totul in Monitorul Oficial.
Odata publicate in M.Of, legile produc efect imediat.

Da ..

Sper ..

Interesant

Opozitia (atat cat mai este) ar trebui sa se retraga din comisie si sa-i lase sa faca ce vor cu legile.
Apoi, daca vor insista cu prostiile, sa demisioneze toata opozitia din parlament si sa indemne la proteste de strada si greva generala.

 

Gile, aceasta se numeste greva parlamentara. Si poate fi un

mijloc legal de impiedicare a masinariei rosii parlamentare. Ar trebui sa se asocieze toate celelalte partide prezente in parlament.
Lepra rosie nu este atotputernica. Deocamdata, dar doar daca restul societatii sanatoase i se opune cu determinare.

MosGerila, tare ma tem ca nu se vor asocia. Multi

dintre parlamentari, nu numai din psd, au probleme cu legea.

@Gile - Pokemon Democrat

... asta-i "democratia" voastra de frustati? ... e "copy-paste" din "intelepciunile" plenarelor comuniste... "cine nu-i cu noi e impotriva noastra"...
"La lupta tovarasi!"

Bai comunist securist, iar ai baut votca ta de kgb

-ist ?

Parlamentari din Opozitie nu lasati pe Iordache sa modifice Legile

Justitiei.El, dupa ce a studiat la Balti a devenit omul Moscovei, iar acum are ca sarcina sa destabilizeze sistemul juridic din Romania, sa subordoneze ca pe timpuri Justitia politicului, adica la PSD si Alde Tariceanu. Shalom

 

Ce vă așteptați de la iorache ?

El este sluga perfectă a lui dracnea.Nici nu cred că pricepe ce face. El este un yes-man.

 
 

 

draqnea consultant pentru legile Romaniei :) Hai ca este tare de tot

Pe cand visinescu va fi consultant in probleme carcerale ?
Nu stiu de ce am impresia ca un vechi dicton romanesc va fi reconfirmat: graba strica treaba :) Iar "treaba" astora mi se pare a fi una cat se poate de puturoasa. O "treaba mare", ca sa raman in tema :)

 

Nu rade de Dragnea!

Iordache e la baza inginer mecanic. A absolvit dreptul la 42 de ani (pe cand era parlamentar) si nu a profesat niciodata in domeniul juridic.

Dragnea are deja 3 dosare penale, deci sunt sanse mari sa stie oricum mult mai multe despre asta decat Iordache.

astia intra cu bocanci in tot

toate se fac in schimbul 3 la adapostul intunericului care e in capul alegatorilor pesede, romania mai e inca in ue baieti asti care ar trebui sa primeasca spor de noapte am impresia ca muncesc degeaba vor fi pusi in situatia de a face justitia praf sau sa iasa cu trei cizme din europa, cam care credeti ca va fi alegerea??

 

..........................prin Votul Lor romanii ,......

...vor Face posibil Legal ca Laura sa fie Adusa in Catuse la Parlament, sa recunoasca pina la urma ca 2x2=5!Asa au Votat romanii!...sau poate erau suedezi?...
viorel ratiu cincinnati oh usa

harnic barbat!!!

Sa isi pregateasca si un elicopter in cazul in care ar avea nevoie.

 

Graba mare.

Nu au incotro pentru ca oamenii di propriul partid care mai au putina demnitate abandoneaza barca.

 

Apel catre militanti PSD.

Aveti ocazia sa faceti istorie,lepadativa de leprele care va creaza o imagine urata si puneti-va in slujba poporului,copiilor vostri,a viitorului.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor