Graba lui Iordache a scos din minti si ALDE: Aproape ca au acordat din greseala super-imunitate magistratilor

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 18:42
9210 citiri
Graba lui Iordache a scos din minti si ALDE: Aproape ca au acordat din greseala super-imunitate magistratilor

Graba cu care Florin Iordache trece prin Legile Justitiei i-a facut pana si pe partenerii de la ALDE si UDMR sa nu mai tina ritmul si chiar a dus la greseli in modificarile legislative.

O situatie inedita a aparut dupa ce a fost votat un amendament referitor la urmarirea penala a magistratilor.

Efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de un judecator sau procuror pentru infractiuni savarsite in exercitarea atributiilor de serviciu sau in legatura cu acestea se poate dispune numai dupa incuviintarea Sectiei pentru judecatori sau procurori - este textul amendamentului votat inainte de pauza de pranz.

Cateva ore mai tarziu, insa, Steluta Cataniciu, dupa un schimb mai dur de replici cu Florin Iordache in legatura cu ritmul "infernal" de lucru din Comisie, i-a atras atentia ca acel amendament apare ca sustinut de ALDE, insa ea nu a girat asa ceva.

"Noi am avut o initiativa PSD si ALDE. Asociatiile profesionale ale magistratilor, inclusiv CSM-ul, au venit cu sute de propuneri si am stabilit o procedura ca propunerile asociatiilor si ale CSM-ului sa fie preluate de catre Comisie pentru a putea fi dezbatute. Aveti in vedere ca art. 42 al. 5 nu e sustinut de ALDE", a atras atentia Cataniciu.

Cum in tabelul de lucru aparea ca amendamentul e sustinut de ALDE si USR, si deputatul Stelian Ion a anuntat ca formatiunea lui nu sustine aceasta propunere.

"V-am rugat sa mergeti mai usor cu votul pentru ca mai sunt scapari", i-a atras atentia el lui Iordache.

Seful comisiei a spus ca, daca nimeni nu mai sustine amendamentul, acesta practic dispare.

Amendamentul a fost propus de CSM si UNJR. Specialistii au aratat ca prevederile ar fi oferit un fel de "super-imunitate" magistratilor.

Nu e prima eroare a comisiei din cauza ritmului in care se lucreaza. Putin mai devreme, Steluta Cataniciu a izbucnit nervos dupa ce Iordache a repezit-o cand ea a cerut o corectare in tabel la un amendament unde ALDE aparea gresit drept initiator.

"Activitatea in aceasta comisie este inumana. Spuneti daca nu mai aveti nevoie de ALDE in comisie! Sunteti nedrept, domnule Iordache", i-a spus atunci Cataniciu.

Ritmul s-a mai domolit putin, insa graba ramane, avand in vedere ca s-a stabilit deja ca maine dimineata sa intre la dezbatere si vot in Camera Deputatilor ultimele doua legi din pachetul Justitiei.

Citeste mai multe despre cele mai recente actiuni ale Comisiei Iordache:

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...