Imperialist american, cade-ti-ar recomandarea pe Justitie in ocean

Autor: Ciprian Apetrei - profesor, jurnalist
Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 11:17
7383 citiri

In vremurile rosii circula un banc cu albanezi. In timpul comunismului cel mai nationalist si izolat din Europa, mandria nu tinea de foame.

Nu mai stiau tovarasii din conducere cum sa ridice tara. Fac ei o sedinta a comitetului de conducere al partidului.

- Nimeni nu iese de aici pana nu gasim o solutie.

Se ridica un tovaras:

- Sa dezvoltam agricultura. Se dezbate, nu se poate, nu avem teren propice, nici tehnologie.

- Sa dezvoltam industria. Nu se poate, nu avem bani de investitii.

- Sa dezvoltam turismul. Cine sa vina sa ne vada, de-abia ne place noua aici.

Si se gandeau ei si iar se gandeau. Sedinta se prelungise mult in noapte. Spre dimineata, unul striga triumfator.

- Am solutia, am solutia. Declaram razboi Statelor Unite al Americii.

- Taci, nebunule, striga ceilalti tovarasi speriati de moarte.

- Nu, lasati-ma sa va explic. Le declaram razboi.

- Pai ne cuceresc imediat.

- Exact. Ne cuceresc, devenim colonie si ne ridica la gradul lor de civilizatie. Industrie, agricultura, infrastructura, turism, tot ce vreti. Apoi ne declaram independenti.

Aplauze entuziaste. Gasisera pe cine sa pacaleasca.

Din fericire, noi nu suntem in aceasta situatie. Desi SUA depun eforturi teribile pentru a ne face colonie, noi rezistam. In fruntea ostirii de aparare, este un cavaler rosu, cu parul strans in coada. Declaratia lui de marti spulbera aroganta americana: "Romania nu este al 51-lea stat american".

Am scapat, nici nu va dati seama prin ce pericol am trecut. Vasluiul vecin cu California. Teleormanul sa se traga de sireturi cu Philadelphia. Bucurestiul sa aplice managementul urban din Washington. Autostrazi cu cate sase benzi. Sa renuntam la wc-urile din fundul curtii. Corupti care zboara din viata publica in secunda in care sunt descoperiti. Ce s-ar fi ales de noi.

De aceea propun ca data de 28 noiembrie 2017 sa fie declarata a doua zi a Independentei Nationale. Ziua in care Plesoianu ne-a rupt de sub tutela Statelor Unite.

Istoria va glorifica apostolii care au luptat pentru asta: Prof univ. dr. recidivist Adrian Nastase, care a teoretizat pastrarea demnitatii nationale. Ministrul trilingv dr in sociologie Olguta, care ne-a explicat cum este cu suveranitatea. Specialistul nepereche in drept Iordache, plagiator de seama in ale justitiei, in fata caruia nici Platon nu ar fi indraznit sa explice ceva cu dreptatea. Serban Nicolae, a carui activitate curajoasa si indelungata in slujba libertatii infractorilor este de notorietate. Cei doi repetenti cu drag de infractori si dosare penale care conduc cele doua Camere ale Parlamentului.

Cum fiecare miscare sociala importanta merita un cronicar, insusi Ion Cristoiu, numit gingas de catre admiratori "Maestru", a pus diagnosticul luptei: problema ar fi sexuala si cam rusionoasa. Se sufera de sifilisul slugarniciei.

Nu am spatiu suficient pentru a ii aminti pe toti patriotii indrazneti, care in aceasta zi au luptat pentru independenta.

Sa multumim acestei elite intelectuale si morale care ne-a scapat de cosmarul american.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#comunicat Departament Stat SUA justitie Romania , #justitie