Ziare.com

Comisia Iordache, la prima sedinta dupa criticile SUA. Cadouri pentru copiii si sotiile de magistrati, tensiuni pe tema raspunderii magistratilor

de Irina Olteanu
Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 18:41

   

Comisia Iordache, la prima sedinta dupa criticile SUA. Cadouri pentru copiii si sotiile de magistrati, tensiuni pe tema raspunderii magistratilor
Mesajul dur transmis de Guvernul SUA Parlamentului Romaniei nu l-a ingrijorat pe Florin Iordache.

Dupa ce Departamentul de Stat al SUA a cerut sa nu fie modificate Legile Justitiei in sensul slabirii statului de drept si sa nu puna in pericol astfel lupta impotriva coruptiei, comisia parlamentara speciala condusa de Florin Iordache a continuat si azi dezbaterile.

Deputatul PSD a spus insa ca nu exista niciun motiv pentru ca Parlamentul sa opreasca dezbaterea Legilor Justitiei, afirmand ca niciuna dintre modificarile facute nu aduc atingere independentei Justitiei.

S-a incercat azi finalizarea dezbaterilor la Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, insa s-a ajuns de abia la articolul 96 dintr-un total de 106.

Asadar, s-a deciz azi ca magistratii si sotii si copiii acestora sa beneficieze, inclusiv la pensie, de asistenta medicala medicamente si proteze gratuite, iar magistratii care au intre 20 si 25 de ani de activitate pe anumite functii sa primeasca pensii speciale.

Totodata, s-a mai stabilit ca statul raspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare, dar si ca judecatorii si procurorii pot fi perchezitionati, retinuti si arestati numai cu incuviintarea Sectiei pentru judecatori sau, dupa caz, a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Azi a fost a cincea zi in care comisia condusa de Florin Iordache se intalneste si pana acum au fost votate numeroase amendamente controversate. Presedintelui i s-au taiat numeroase parghii, astfel ca seful statului va fi obligat sa accepte orice numire vine de la CSM pentru sefia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, i s-a limitat mult rolul in numirea si revocarea magistratilor si nu mai poate refuza nici numirile procurorilor in functiile de judecator sau a judecatorilor in functiile de procurori.

Iata concluziile din:

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, desfasurarea dezbaterilor din Comisia Iordache:

18:41 - Florin Iordache este de acord, astfel ca sedinta de azi se incheie. Comisia se reuneste din nou, miercuri, la ora 13.00.

18:39 - USR cere din nou sistarea discutiilor: "Este o ora tarzie, din aceasta tensiune va rezulta o solutie negativa".

18:35 - PSD si ALDE vor abrogarea aliniatului 4 din articolul 96, dar CSM se opune.

18:27 - Deputatul PSD Catalin Radulescu nu isi gaseste amendamentele depuse: "Domnule presedinte, amendamentele mele nu sunt. Spuneti-mi unde sunt".

18:22 - Amendamentul nu a fost adoptat, astfel ca s-a decis abrogarea aliniatului 3 care prevedea ca "sunt stabilite de Codul de procedura penala cazurile in care persoana vatamata are dreptul la repararea prejudiciilor cauzate prin erori judiciare savarsite in procese penale".

18:21 - USR propune sa se supuna la vot amendamentul pentru eliminarea textului care prevede abrogarea aliniatului 3 din articolul 96.

18:18 - Ramane in forma actuala si aliniatul 2 de la articolul 96, astfel ca raspunderea statului nu va inlatura raspunderea judecatorilor si procurorilor care si-au exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta.

18:10 - Au loc discutii cu privire la ora la care sa se termine dezbaterile de azi. USR spune ca membrii comisiei sunt obositi, Serban Nicolae si Florin Iordache propun sa fie votat tot capitolul de lege.

18:05 - Articoul 96, aliniatul 1, ramane in forma care este in vigoare si care spune ca statul raspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare.

17:57 - La aliniatul 1 s-a votat forma propusa de Serban Nicolae care prevede ca judecatorii si procurorii pot fi perchezitionati, retinuti si arestati doar cu incuviintarea Sectiei pentru judecatori sau a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

17:56 - In ceea ce priveste articolul 95, acesta s-a modificat la aliniatul doi care prevede ca, in caz de infractiune flagranta, judecatorii si procurorii pot fi retinuti si supusi perchezitiei potrivit legii, Sectia pentru judecatori sau, dupa caz, Sectia pentru procurori fiind informata de indata de organul care a dispus retinerea sau perchezitia.

17:53 - S-a votat articolul 94 si ramane in forma prevazuta de Legea in vigoare: magistratii nu vor raspunde patrimonial.

17:34 - Stelian Ion il acuza din nou pe Florin Iordache ca permite jignirea membrilor comisiei.

17:27 - Eugen Nicolicea: "Ma mira agresivitatea doamnei judecatoare, imi arata ca nu cunoaste Constitutia".

17:20 - Ia cuvantul judecatoarea Andreea Uzlau, din partea CSM: "Magistratii nu se opun raspunderii. Ideea de baza de la care plecam noi este ca in momentul de fata avem o raspundere. Dumneavoastra vreti sa modificati un text de lege pentru ca institutiile nu l-au aplicat. Am inteles din aceasta discutie ca vrem sa sanctionam judecatorii pentru practica neunitara. Ar trebui sa va aducem aminte ca avem patru noi coduri, ca avem multe decizii de neconstitutionalitate pe care judecatorii se chinuie sa le aplice, fara ca dvs sa interveniti asupra lor".

17:06 - Eugen Nicolicea, PSD: "Si in prezent un judecator sau procuror daca comite fapte cu rea credinta nu este exonerat de raspundere. Dar daca nu se aplica aceste prevederi senzatia e ca nu exista o prevedere legala in acest sens. Din punctul meu de vedere, prima chestiune e ca persoana prejudiciata sa-si recupereze prejudiciul. Pentru ca persoanele prejudiciate nu pot sa-si recupereze prejudiciul creaza senzatia ca nu se aplica legea. Am propus eliminarea prevederilor care blocheaza recuperarea prejudiciului".

17:01 - Steluta Catiniciu, ALDE: "Punctul nostru de vedere coincide cu punctul de vedere al Comisiei de la Venetia, face apel la un raspuns trimis catre Republica Moldova. Vrem tragerea la raspundere a judecatorilor".

16:55 - Martin Arpad, UDMR: "Puteti sa intrebati o suta de cetateni din strada daca doresc sau nu raspunderea magistratilor. Sa vedeti care e raspunsul. Anumite partide vor o lege a raspunderii magistratilor. Lipseste raspunderea penala din aceasta lege. M-as fi asteptat sa existe capitolul cu raspunderea penala a judecatorilor si procurorilor. Comisia de la Ventia ne spune care sunt situatii in care judecatorii si procurorii pot fi chemati la raspundere penala - rea credinta si grava neglijenta. E nevoie de un capitol 3 cu raspunderea penala".

16:53 - "Se incearca subjugarea acestei profesii. Cred ca nu aveti credibilitate sa veniti cu aceste propuneri. Vin la pachet cu alte masuri cu intentia de a tine magistratii sub control politic. Lucrurile trebuie privite in context. In foarma actuala a legii sunt acoperite toate formele de raspundere. Statul are toate instrumentele sa traga la raspundere magistratii", a continuat Stelian Ion.

16:51 - Iordache vrea sa-l intrerupa pe Stelian Ion: "Mai mult de doua trei minute nu mai continui".

16.50 - A luat cuvantul Stelian Ion, USR: "Raspunderea magistratilor nu poate veni fara o lege de asigurare civila a magistratilor. Trebuie o lege speciala pentru a putea merge mai departe cu legea raspunderii magistratilor".

16:39 - Senatorul PNL Iuliana Laura Scantei: "Trebuie sa avem ca principala temere sa nu ducem la incalcarea independentei judecatorului"

16:32 - Alina Gorghiu ii raspunde: "La nivel de principiu suntem de acord. Eu am probleme legat de durata de viata a acestei legi, pentru ca nu cred ca va ajunge in Monitorul Oficial"

16:31 - Intervine Florin Iordache: "Deci nu va inteleg. Principial sunteti de acord cu legea dar sa o scoatem de aici. Propuneti eliminarea capitolului 4 si sa veniti cu lege separata".

16:30 - A luat cuvantul Alina Gorghiu: "Sunt de acord ca atunci cand vine vorba despre raspunderea magistratilor ar trebui sa avem in balanta raspunderea magistratilor p erorile judiciare, nu o data s-a discutat in spatiul public despre acest echilibru care ar trebui sa existe. Sunt de acord cu definitia care exista in prezent in lege. Nu trebuie sa refacem definitiile si sa le adaugam cuvinte pompoase. Sunt de acord ca trebuie lucrat pe procedura. Grupul PNL este de acord cu ideea de responsabilizare a magistratilor din Romania".

16:20 - Florin Iordache propune ca fiecare grup sa isi spuna punctul de vedere iar apoi incep dezbaterile.

16:16 - Sedinta s-a reluat si se incepe lucrul pe articolele de la capitolul "raspunderea magistratilor".

15:45 - S-a luat din nou pauza.

15:33 - Ia cuvantul si Serban Nicolae, care spune parlamentarii prezenti la aceasta dezbatere au fost alesi exact prin aceeasi procedura prin care vor fi votate si Legile Justitiei. "Cei care nu cunosc aceasta procedura sa isi dea demisia", a spus el.

15:19 - Iordache spune ca e calm si o acuza pe Gorghiu ca "dupa o lunga perioada de activitatea parlamentara nu ati inteles mecanismele procedurii parlamentare".

15:18 - "Respirati, fiind politicos, eu va menajez, sa fiti linistit", ii raspunde Alina Gorghiu lui Florin Iordache.

15:16 - Intervine si Marton Arpad, care afirma ca "pe colegii din USR ii inteleg, dar din moment ce intervine pe aceasta procedura PNL, dupa ce au votat legi substantiale pe aceasta procedura, nu inteleg. Va faceti ca nu intelegeti cum functioneaza aceasta procedura".

15:15 - Florin Iordache spune ca "aceste trei legi cu care suntem sesizati vor avea un raport cu amendamente respinse si adoptate, va merge in plenul Camerei Deputatilor, in urma voturilor va rezulta un proiect de lege. Cu acest proiect legislativ va fi sesizat Biroul Permanent al Senatului, Biroul Permanent va stabili o perioada pana cand senatorii vor putea sa depuna amendamente. Aceasta comisie va fi si raportoare la Senat si aceste amendamente vor veni din nou la comisie, vom rediscuta aceste amendamente".

15:14 - Senatorul PNL, Alina Gorghiu, i-a cerut lui Florin Iordache sa explice procedura prin care amendamentele la Legile Justitiei vor fi votate in Parlament.

14:37 - S-a ajuns la articolul 83. Inca putin si se ajunge la controversatul articol 96, privind raspunderea magistratilor, la care deputatul PSD Catalin Radulescu, care spunea la inceputul anului ca este gata sa foloseasca mitraliera AKM pe bucurestenii care au protestat in Piata Victoriei impotriva OUG 13, a depus o serie de amendamente.

14:24 - A fost votat un amendament la articolul 82 privind pensia de serviciu pentru anumite categorii de magistrati care au o vechime, in aceste functii, intre 20 si 25 de ani. In acest caz cuantumul pensiei este micsorat cu 1% fata de baza de calcul care se refera la o vechime de cel putin 25 de ani.

14:16 - Are un nou schimb de replici tensionat, de data aceasta intre deputatul PNL Ioan Cupsa si conducerea Comisiei, Florin Iordache si Marton Arpad. Deputatul UDMR il acuza pe liberal ca nu a citit legea, Cupsa ii reproseaza ca cei din Opozitie sunt jigniti. "Se intampla cu regularitate, ca la anumite intervale de timp sa fim jigniti. Dezbatem niste legi importante", a declarat liberalul. Florin Iordache intrerupe dialogul.

14:15 - Au fost votate doua aliniate la articolul 79, potrivit carora magistratii si sotii si copiii acestora sa beneficieze, inclusiv la pensie, de asistenta medicala medicamente si proteze gratuite.

13:45 - Sedinta s-a reluat.

12:37 - Comisia a luat pauza, dezbaterile continua de la ora 13.30.

12:01 - Iordache anunta ca pauza va fi luata mai devreme: "Facem pauza la 12.30, mancati va hidratati".

12:00 - Deputatul ALDE, Steluta Cataniciu, se cearta cu Florin Iordache. Cataniciu s-a suparat ca nu i-a fost votat un amendament si ca nu a fost lasata sa ia cuvantul. Florin Iordache ii da cuvantul lui Stelian Ion, USR, caruia ii zice colegul meu.

11:39 - Florin Iordache l-a pus pe deputatul UDMR Marton Arpad sa conduca dezbaterea, pentru scurt timp, afirmand ca "vreau sa discut ceva cu o colega".

11:31 - Florin Iordache nu e de acord si urmeaza un dialog aprins intre cei doi:
Florin Iordache: Nu inteleg ce doriti. Fiecare dintre noi are capacitatea de a citi.
Stelian Ion: Lasati-ne cu astea, ca nu sunteti un geniu.
Florin Iordache: Te rog...


11:30 - Se adopta in continuare articole iar Stelian Ion se revolta iar: "Se merge prea repede, eu vreau sa stim ce modificari se fac".

11:28 - S-a ajuns la articolul 70. Amendamentele articolelor sunt adoptate pe repede inainte, fara sa fie citite in intregime, iar USR cere ca acestea sa fie prezentate. "Dorim sa fie facuta o scurta prezentare a amendamentelor", a spus deputatul Stelian Ion.

10:52 - Robert Cazanciuc propune ca acest articol sa se discute dupa pauza, pauza ce va fi luata la ora 13. Iordache este de acord.

10:51 - Exista divergente in legatura cu interdictiile si incompatibilitatile magistratilor, iar Florin Iordache cere PNL si USR sa formuleze un text pentru a depune un amendament.

10:36 - USR cere UNJR sa spuna cati membrii participa la dezbateri, Uniunea refuza.

10:34 - A fost adoptat articolul 62 care prevede ca un judecator sau procuror este suspendat din functie atunci cand a fost numit intr-o functie de demnitate publica.

10:15 - A inceput a cincea zi de dezbateri in Comisia Iordache.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 15116 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
55 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Titlul corect: kOmisia ciordache este neconstitutionala

Asa ca pot discuta ce vor, pot sa se joace in nisip cu bascule TelDrum, sau merge la carciuma.
Tot ce produc este ciorna, nu trece de Curtea Constitutionala.
NB1: Sa nu ziceti ca nu v-am spus:-)
NB2: Ce mai fac olgutzele & ex.prm-istele, se pregatesc de lupta (una la unu:-) cu soldatii americani?

 

Nimic !!!

psd&ciracii nu inteleg absolut nimic din mesajele transmise !!!
UE a transmis ca putem ramane fara ajutoare UE daca mai e atacat statul de drept.
Departamentul de Stat al SUA a transmis si el un mesaj extrem de dur.
Strada de la malefica OUG 13 trimite zilnic mesaje.
Puscariasii la ff si puscariabilii din parlament se prefac ca nu inteleg!!!
Puscariasii la ff si puscariabilii din parlament lucreaza de zor la Legalizarea Coruptiei si la starpirea luptei Anticoruptie.
Cand tot mapamondul transmite aprecieri si laude DNA si LCK puscariasii la ff si puscariabilii din parlament muncesc de zor in sens contrar.

 

dragalasilor de la ziare.com, trecem si noi pe la scoala?

Corect e "USR cere... membri", cu un i, nu "membrii".
Jalnic.

 

vanzatori de tara,ma apuca greata,astia care aproba sua pt tonul lor

Cum sa crezi o clipa ca daca tu accepti amestecul altora in tara si familia ta,strainii iti vor binele si o sa te trateze cu respect o data in viata asta?Chiar o sa fim la infinit o natie fara coloana?E situatie de razboi de e asa disperare?Nu esti in stare sa ti rezolvi treburile in tara si familia ta,inseamna ca asta meriti si ca asa esti si tu de fapt,chiar daca ai impresia ca nu.
Sua au baze si interese mai mari in polonia,turcia,ungaria,arabia saudita,unde sunt derapaje mari si nu ii auzi o data sa ridice tonul.
Nici macar nu sunt argumente ce anume deranjeaza sua si pe cei care o sustin si de ce.
Rusine,sunteti foarte ieftini

 

cine sunt vanzatorii de tara,

si cine cumparatorii?
dragnea cand a luat belina a vandut sau a cumparat din tara?
(a-propos de dilema cainelui care nu stie daca o ia sau o da cand se linge..)

de ce nu v-a deranjat pe voi comunicatul de la moscova ca romania este tinta lor si va deranjaza unul legat de coruptie?
ce spune comunicatul?
"indeamnă parlamentul romaniei să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun in pericol lupta impotriva corupției"
doar pe acelea. in rest sa faca ce vrea.
si nu ar fi trebuit sa vina americanii sa ne spuna noua asta.

si de la rusi daca venea un astfel de sfat ar fi fost bine. dar pe rusi nu-i deranjaza coruptia. ei o promoveaza subliminal prin pesede - adevarati vanzatori de tara.

De ce tace Iohannis?

... E drept că in Romania se intamplă lucruri ingrijorătoare cu Justitia, dar Iohannis de ce nu intervine, măcar atat cat ii permite Constituția? De ce stă Iohannis și așteaptă deznodămantul de e nevoie de intervenția străinilor să-l trezească la realitate? Nu cumva și Iohannis va profita in viitor de pe urma lucrurilor ingrijorătoare care se intamplă acum in justiție?
Ar putea fi o explicație care să-i justifice tăcerea.

Comisia Ciordache vs Departamentul de Stat al SUA

Nu mai contează nimic. Totul pentru Dragnea, totul pentru victorie.
Moarte imperialiștilor americani, moarte occidentalilor, moarte intelectualilor, moarte bărboșilor, moarte tuturor celor ce nu sunt cu PSD și comandatul suprem Dragnea!

Cei mai mulți politicieni, indiferent de culoarea politică, susțin

... ingenuncherea justitiei deoarece toti sunt hoți, corupti, analfabeti, ratati și vor sa-și salveze libertatea și averile agonisite din jaful țării și saracirea romanilor.

Alooo...PSD a castigat deoarece oamenii nu au...

iesit la vot...acum ei dicteaza...Doar Romania e o tara suverana,nu???...ce pacat...Da Doamne mintea romanului de pe urma...

Ciordel Ciordache nu vorbeste decat apasha

El nu intelege ce vor aia de la Washington. Crede ca e de bine, ca daca era de rau il suna Dragnea sa-i zica ceva.

@PSD, @ALDE, @Dragnea, @Tariceanu

Felicitari! Continuati ! Romania este pe drumul cel bun.

Cat despre departamentul de stat al SUA, iesirea lor este un derapaj grav, un derapaj inpardonabil si inadmisibil !!!

Fatuca fosta la FoxNews a facut-o lata...

Am prins o scarba pe "partenerul strategic", vai mama!!!

Continuati mai americanilor, continuati cu prostia si peste vreo 5 ani de zile vedem...

P.S. Experimentul CIA "Lulutza" failed...

Daca vrei sa ajungi in Rusia. e clar ca e bine

E evident ca ce fac Dragnea si compania e bine, suntem pe un drum bun. Asta doar daca vrei sa te departezi de UE si Nato si sa mergi langa Rusia.

Problema este: au mandat pentru asa ceva? Asta le-au promis ei oamenilor inainte de alegeri?

Androide, hominide,

Continuati, sunteti pe drumul cel bun...
Next station is the jail!
Nu mai aveti mult pan la pushcarie bre!!!

 

guvernul Us

guvernul Us sa isi page in dos recomandarile lor ,aici e Romania ,romanii ,nu negrii lor... suntem in UE ,aia nu fac recomandari iar ghertotii astia da... e suspeckta treaba ! miroase ,pute...

 

zici ca "miroase ,pute..."? Treci la spalat! Detergent! Sapun!

Daca tu singura iti dai seama ca puti!! Ce sa mai spunem noi....nevoiti sa te suportam!

Daca nu e cum vreau,imi vand tara si familia rapid

Deci astia care aparati sua sau oricare alta tara,cand aveti o problema in familia voastra,va spalati rufele in public?Cereti ajutor daca nevasta se plange ca e neglijata? Apoi va plangeti de ce ea e privita ca o femeie usoara si tu ca un tantalauu?
Exact asa va fi si acum daca accepti un strain sa ti rezolve treburile.

@LEHAMITE_MARE

"Afara, afara cu intelectualii din Tara"
"Noi muncim nu gandim"
"Nu vrem bani, nu vrem valuta, vrem pe Draknea sa ne...conduca"

Eheee...ce vremuri! Cand era Justitia sub coconitza Rodica Stanoiu, mai tii minte? Il mai tii mine pe ziaristul ala care a indraznit sa scrie un mic articol intr'o gazeta din Timisoara despre Dana Nastase...ce rangi si-a luat in cap..iar Politia nu a venit...ce vremuri cand tovarasii de partid faceau legea.

Acuma ti-e lehamite mare tovarase, nu?

Cu lehamite,
Cu cea mai saraca tara din EU
Catre aisberg
Tot inainte!

Trebuie sa te cheme Dragnea, sa nu ai nici un pic de cultură, sa fii

... agramat si needucat, dar inante de toate ingrozit de ceea ce ti se pregateste, ca sa lasi pe unul ca Iordache sa faca legi in justitie. Parcă am fi intr-un teatru al absurdului.

 

@v_sile Rank user: x5 28.11.2017, 13:52

Rusia? :)

Cu siguranta Rusia nu ne-a tras-o cu 2 miliarde de USD (Bechtel)...

Zeita voastra se face ca ploua in dosarul Bechtel, a , am uitat, a disparut contractul original...

:):):)

Cat de mici sunteti !!!

@androizi si hominizi dodonisti

daca aveti sange in instalatie de ce nu puneti voi de un referendum?
sa stim si noi odata: poporul vrea cu rusii cum vreti voi sau cu occidentul?
puteti include si transnistria sa fie mai echilibrat

cit timp americanii vand pusca automata cu gloante

reale in design de hello kitty pentru fetite de 5 ani ,atita timp eu nu pot crede in justitia lor .... asta arata clar ca nu sint dusi la biserica ... mai bine sa scrie in continuare ca nu este voie sa usti pisica in cuptorul cu microunde si sa ne lase in pace..deci ordine in ograda lor si dupa aia cu sfaturi pentru altii

lucretzia borgia,

1) Ce vrei sa ti se bage in dos, ca n-am inteles?
2) Cand te certai cu UE spuneai ca sunteti pretenari cu americanii, ca nentu draknea e frate de cruce cu trompy, ca au facut si poze impreuna!
Acuma cand americanii iti dau una la koor, spui ca esti din UE.
PS Romania e inca in EU si NATO, pesedeu nu a fost, nu este si nu va fi mult timp in nici o structura euro-atlantica.

Comisia Iordache face aceste cadouri ca o mită, ca sa-i castige pe

... magistrati de partea comsiei, ca sa-i atraga și să fie de acord cu politicienii care vor să incalege justitia.
Atentie oameni buni! Acesteservicii vor trebui plătite de cineva si acei cineva vom fi noi, cei care abia trăim, abia ne descurcăm din puțin de pe o zi pe alta. Comisia Iordache facecadouri dand lovitura la buzunarele noastre.

Silvia h

Ești postac psdist sau ba. “ de ce tace johannis" e un exemplu de text care putea fi scris de orice android sau lehamite. Johannis tace pt ca are motivele lui. Nu cred ca ai avut vreun presedinte care sa fi dus lupta anticorupție atat de departe.

Ziare com by.... Alta intrebare??

"Nu ne vindem tara" RRomul Ilici kgb inca prosteste
pe saracii de educatie!
A la lehamite Porgica/Pilula/4lea..etc
vanzatori de tara pot fi numai cei ce o conduc....azi e randul Abuzatului porrkar sa o vanda ..
Insula Belina in propietatea Tel drum ?? dar tel dru NU stie nimeni din Guvern cui apartine:))))
dar o vindem:))))
Votati PSD si ramaneti dezbracati !!!

 
 

hai

ca devine interesant.
pe noi oricum ne belesc pesedeii de 30 de ani.
zic sa o dea tare in gard acum poate dispar detot.

 

Coruptia pare a fi la departamentul de stat american

dupa contractele militare fabuloase in favoarea lor. Firmele europene sunt convins ca abia asteapta sa preia contractele.

 

oh da

abia asteapta nemtii, francezii, englezii, italienii si martienii sa investeasca in Romania.

Amice..un sfat sincer..nu mai visa! Romania nu exista economic. Daca vrei azi sa iti deschizi o fabrica si sa te axezi pe manufactura o deschizi in Macedinia, Serbia sau Vestul Ucrainei.
Romania e o tara scumpa si saraca. A investi in ea inseamna a dona bani. Suna ciudat nu? Asta e rezultatul coruptiei: face o tara saraca sa fie fucking expensive.

Nu ma dau mare...iti zic numai sa stii: stiu exact despre ce vorbesc. Fac analize din astea cu colegii mei in fiecare semestru: Sa produci ceva la Constanta e mai scump decat in Indonezia + 3 luni pe vapor!

Daca DNA dispare sfatul meu: FUGI! E Game Over.

Catre aisberg
Tot inainte!

Si atunci care mai e rolul unor discursuri

de genul e nevoie de autostrazi. Bucuresti-Constanta e gata de ani buni si nu a venit nicio investitie. Salariile au ajuns mai mici decat in China si sunt eforturi mari sa se creasca pentru a justifica lipsa de investitii prin costuri mari.
Se pare ca nu e vorba de bani ci de bunavointa, asa cum s-a facut in India unde se face lobby pentru investitii desi India nu e partener Nato.

Asta nu se pune

E o vorba la romani: sa faci ce zice popa nu ce face popa. Ce fac americanii e treaba lor. Ei "e jmecheri". Noi suntem fraierii care trebuie sa punem botu' la propaganda lor ieftina. Cand secretarul apararii SUA se pregatea sa dea explicatii publice despre 1 trilion de dolari ce nu mai era de gasit in bugetul Pentagonului ce sa vezi: teroristii au venit cu avioanele peste ei si ghinion, au lovit tocmai aripa din Pentagon unde se ancheta situatia si ca o victima colaterala au mai demolat si o cladire de peste 40 etaje unde erau dosare de coruptie mari ale SUA (Enron). Ce sa mai, "democratie" adevarata.

Acum, sa fim cinstiti !!! Cand traiti ce traiti, cand vedeti ce

vedeti, cand vi se spune ce vi se spune verde in fata si dv. iesiti 45'000 in Bucuresti si inca vreo cateva mi in restul tarii, vi se pare ca ciordache simte vreo presiune ? Vi se pare ca draknea si tradiceanu sunt gata sa demisioneze de teama Strazii ? Eu cred ca nu.

Asa ca sa fim cinstiti !!! Ei por sa va violeze, sa va ia pensiile, sa va tina departe de Europa, ... pot sa va faca orice ! Iar voi, va speriati de cativa politisti calare ? V-am mai spus, utilizati principiul "cui pe cui se scoate", "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte".

Un bun medicament este intordeauna extras dintr-un "venin" fulgerator ! Vreti sa scapati ce ciuma rosie ? Faceti chimio si radioterapie intensa, nu va jucati cu bomboane homeopatic. La violenta se raspunde cu violenta.

Mai este putin si vize si ziua Porkului. Ce veti face, il faceti carnati sau ii faceti o cocina noua ? Incepeti cu inceputul: demisia lui draknea si tradiceanu din parlament! Piatra cu piatra, daramati zidul rosu sistematic !

Pink Floyd, The Wall: https://www.youtube.com/watch?v=fvPpAPIIZyo

 

1) Penalul dragnea trebuie sa plece de la conducerea Camerei

Deputatilor
2) vezi mai sus
3) idem.
---
Timpul nu mai are rabdare cu penalul dragnea, sa dispara de la conducerea Parlamentului, e o rusine pentru Romania! dragnea trebuie demis---> aceasta este prioritatea numarul 1 a Romaniei!

nu pleaca!

sta foarte bine acolo! ala este locul lui perfect ....si prefera!....mult si bine la butoane liviuleeeee!:)) nu te lasa doborat!:))

Violenta nu e o solutie

PSD atat asteapta, iar protestele or sa isi piarda suportul popular rapid.

Trebuie ca mai multi oameni sa iasa in strada, pasnic. In toata tara. Asta e tot.

Sa iasa pentru ce? Pentru a-i arata lui Klem

...recunostinta ca ne-a luat miliarde pe 52 km de autostrada si niste rachete? Ma, voi sinteti atit de disperati incit sinteti in stare sa chemati armata altei tari sa ne ocupe. Ati luat locul boierilor care-si tradau tara pentru a se pune bine cu cotropitorii. Asa pare ca ati ajuns. Jalnic.

Nici vorba! De unde ai scos 45 000 in Bucuresti? A, din pix!

Vedem si noi ce se mai intimpla pe la altii, dar nu ne aratam muschii, ca unii functionari americani. L-ai vazut pe Klem ca e ingrijorat de drepturile omului dintr-o tara partenera, ca Turcia? Apoi, de cind va aotoproclamati, voi, aparatori ai statului de drept cind o sustineti pe Luluta sa nu cumva sa mearga la o Comisie parlamentara, obligata fiind de catre Decizia CCR?

Vad ca ai o obsesie cu Klemm si americanii

Cum ca eu chem oamenii in strada ca sa ii sprijine pe americani. Sau, ma rog, asta e punctajul de partid.

Eu nu ies in strada pentru americani, eu ies in fata pentru ca aceasta guvernare isi bate joc de mine si pentru ca nu vreau sa las copiilor mei o tara pe modelul Dragena si Compania.

Cum? Uite asa:

- de mai bine de 11 luni de zile principala preocupare e a acestei guvernari este "binele condamnatilor si inculpatilor". Se chinuie pentru gratieri, reducerea de pedepse, "tocirea" codului penal, legi prin care ministrul sporite capata puteri asupra magistratilor si asa mai departe. Intr-o tara in care furtul din banul public se face la scara nationala, asta e inacceptabil.

- politica economica e dezastruoasa si ma afecteaza direct.Deciziile politice sunt atat de proaste incat ma afecteaza direct, prin inflatie, devalorizare monedei nationale, crestere ROBOR, crestere pret combustibil

- politica fiscala a acestui guvern ma face sa ma urc pe pereti, pentru ca sunt direct interesat. Au facut modificari masive in Codul Fiscal, dar nu au avut timp de norme de aplicare. Si mai sunt 4 saptamani pana intra in vigoare! Sistemul TVA split e inca in vigoare si nu se stie ce se va intampla, Tudose si Misa declara la fiecare iesire din carciuma altceva. E horror pentru oricine e legat de asta: antreprnori, contabili, firme de IT care fac soft contabil.

- atacul asupra ONG-urilor date de un personaj sinistru precum Nicolae Serban ma scoate din minti. Donatiile mele pentru un ONG care sprijina initiative precum MagicCamp nu or sa mai ajunga acola, ca asa vrea Nicola Serban, sa ingreuneze masiv donatiile prin SMS catre ONG-uri, prin lege.

Ai rezistat sa citesti pana aici? Am scris ceva de americani si de Klemm?

v_sile Rank user: x5 28.11.2017, 17:32

data viitoare cand sunt alegeri parlamentare, dumneata si toti ceilalti care iti impartasesc opiniile si nu sunt multumiti de actuala guvernare, IESITI LA VOT!!
democratic iti pui stampila pe ce partid vrei! cu cat sunt mai multi care sunt ca tine si vor schimbare cu atat sunt sanse sa castige partidul tau alegerile! are in parlament majoritate? foarte bine! schimba legile date de psd-alde!
nu uita sa iesi la vot data viitoare!

4 miliarde dolari pentru rachete de 3 metri intercontinentale

cand rachetele moderne produse de companii europene cum e bae systems pot fi echipate cu zecile pe tancuri...Apararea Sua ar trebui sa se faca si cu niste plati din partea lor nu doar cu vorbe...

 

Patriot

Dacă sunt atat de proaste de ce sunt cumparate de Germania, Japonia, plus alte 20 de tari care nu ma lasă adminu sa le trec, cică prea multe majuscule. In plus ele sunt pana in 2040 in apărarea usa. Deci vb goale, ca asta e specialitatea psd.

iar o dam in diversiuni?

Tot bagati vrajeli cu vandut tara.
Eu zic altceva:
Cine fura plateste. Daca americanii ne ajuta foarte bine.
Parerea mea: Suntem o tara amarata. S-a vandut tot de catre mafii. Sa zicem mersi ca ne baga cineva in seama.

 

Urmeaza in noile prevederi ...atentie ....si aici e valabil..

http://stirileprotv.ro/stiri/international/doi-ani-de-inchisoare-pentru-o-postare-pe-retelele-sociale-ce-a-putut-scrie-un-rus.html

 

Facebook

Pana la urma Facebook le-a facut un bine oamenilor, ca le-a blocat postarile?
I-a salvat de la parnaie.....
Pe de alta parte guvernul asta chiar e praf!

S-a votat articolul 94 si ramane in forma prevazuta de Legea in vigo

are: magistratii nu vor raspunde patrimonial... pana o sa se supere unu stat vre-o 10 ani la parnaie "din greseala" sau unu care a pierdut vre-o 60 de milioane "din greseala" si o sa-si ia dreptatea in maini, sa si-o faca singur...

...

Americanii nu au reusit sa-i corupa pe liderii PSD si apeleaza la amenintari. La asta se pricep cel mai bine.

 

adevarul?

Nu a reusit sa-i corupa?
In ce sens? Mai trebuiau bani?
Nu-mi plac oamenii care nu gandesc logic.

 

sper sa aiba putina demnitate si sa refuze

Imi aminteste de pe vremea dictatorului cand tuturor turnatorilor nu le lipsea nimic,iar eu stateam la coada la ratie.Eu as refuza pentru ca buzunarul le permite cu siguranta.

 

Parlamentul e slab

Ia sa le spuna americanilor ca daca se mai amesteca in treburile interne ale Romaniei pica afacerea cu achizitia de "Patrioate", sa vezi cum se linistesc. Ca pana la urma la americani "Money talks". Asa e democratia la ei, de tip corporatist. Adica totul pana la bani si totul pentru bani. Bani pentru smecheri evident, nu pentru prostime.

 

daca pica chestia cu achizitiile,zburam din nato

nu conteaza de unde cumparam,trebuie sa dam 2% din pib
pt aparare. de unde cumparam ? germania,franta,anglia ?

ehei,de cind asteapta dragnea venirea izbavitoare
(pentru el) a rusilor,ar mai trai o viata :)
rusii i-ar da cu imprumut citeva judete din sud,
sa fie ce vrea el,cit va trai...

Esti tare la Socialism Stiintific.

Pe cine ai avut?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor