Ziare.com

Sumele ilegale din campania electorala sa nu mai fie confiscate - ideea lui Iordache "Alta Intrebare" a trecut de Comisia Juridica

Vineri, 07 Aprilie 2017, ora 17:28

   

Sumele ilegale din campania electorala sa nu mai fie confiscate - ideea lui Iordache "Alta Intrebare" a trecut de Comisia Juridica
Deputatii din Comisia Juridica au decis ca sumele obtinute in campania electorala care nu respecta prevederile legale sa nu mai fie confiscate de stat, adoptand in acest sens mai multe amendamente depuse de fostul ministru al Justitiei Florin Iordache, care modifica Legea nr. 334/2006.

Comisia Juridica a abrogat alin 13 al art 28 - Contributiile pentru campania electorala, din Legea 334/2006, republicata in 2015, potrivit caruia "Contributiile pentru campania electorala care nu respecta prevederile prezentului articol se confisca si se fac venit la bugetul de stat", se arata in raportul publicat pe site-ul Camerei Deputatilor.

Articolul 28 din Legea finantarii activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale reglementa regimul contributiilor pentru campania electorala, modul in care pot fi obtinute si limitele maxime ale acestora.

Unul dintre amendamentele adoptate instituie acelasi regim si pentru sumele obtinute ilegal care sunt folosite pentru campania pe care partidele o duc la nivel central si cea pentru referendum.

Tot la propunerea lui Florin Iordache, Comisia Juridica a decis si abrogarea alin 1 al art 53 potrivit caruia "in situatiile prevazute la art 52 alin. 1-3 (in cazul constatarii unor contraventii - n.red.), contravenientul varsa la bugetul de stat sumele de bani si/sau contrvaloarea in bani a bunurilor si serviciilor care au constituit obiectul contraventiei, pe baza hotararii AEP".

Nici donatiile acceptate de un partid politic in curs de dizolvare sau de un partid politic care actioneaza in baza unui statut modificat, desi modificarile nu au fost comunicate Tribunalului Bucuresti, conform prevederilor legale, sau instanta a respins cererea de incuviintare a modificarii statutului, nu vor mai putea fi directionate catre bugetul de stat, Comisia hotarand sa abroge si alin 2 al art. 53.

Un alt amendament depus de Iordache si adoptat de Comisia Juridica a vizat abrogarea alin. 2 al art. 59 potrivit caruia "organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care au obtinut cate un singur mandat de deputat, in conditiile legii electorale, respectiv cate un singur mandat de consilier intr-o circumscriptie electorala li se aplica numai prevederile legale privind finantarea campaniei electorale".

In expunerea de motive, reprezentantii minoritatilor sustineau ca reglementarile continute de articolul care se cere abrogat se regasesc in dispozitiile art 50 din aceeasi lege, "respectiv organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale participante la alegeri fac subiectul controlului AEP numai in perioada electorala si in legatura cu aceasta".

Senatul in calitate de prima Camera sesizata a respins propunerea legislativa in sedinta din 13 septembrie 2016.

Consiliul Legislativ a avizat favorabil initiativa legislativa, iar Guvernul prin punctul de vedere transmis a apreciat ca "Parlamentul va decide asupra oportunitatii adoptarii proiectului de lege".

Raportul adoptat de Comisia Juridica va fi transmis plenului Camerei Deputatilor, care este for decizional.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2422 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ciordache este inepuisabil in asemenea ineptii. Are un frumos

viitor in PSD. Le atrag atentia lui Nicolicea si Serban, lui olgutza si Firea, ca asta le va lua locul :)

Ciordache este o "rara avis" in fauna ciumei rosii.

 

 

Asa-i cind hotii isi dau legi

Hotii isi dau legi ptr ei.Nu investitii,nu cercetare,nu sanatate,nu anticoruptie,nu educatie,ci hotii,furaciuni,praduieli,cocalarime,"doctori" de carton,saracirea tarii si a populatiei.
Marin Preda spunea intr-o carte despre comunisti ca "atunci cind au venit,au luat cei mai betivi si lenesi din sat si i-au pus sefi..inainte te ridicai [prin munca,nu ca acum,au venit comunistii si l-au pus sef,fii ba tu sef,sa le aratam noi,tu-le muma in coor]".PSD=comunism,asta face si acum,dupa 60 de ani de exercitii.
Pesedeaua vrea sa fure legal.Fraierii sa munceasca iar pesedistii sa le fure banii.O parte din bani se dau pomana la rapanoshi,tigani,pomeni,salarii si pensii nesimtite,contra voturi,iar ceilalti au datoria sa munceasca ca sa le plateasca huzurul.
Cui nu-i convine,sa schimbe tara(multi au si facut lucrul asta).
Ba bizonilor,haideti ba sa-i dam noi afara din tara pe neno astia!

 

 

"Sumele ilegale din campania electorala sa nu mai fie confiscate -

ideea lui Iordache "Alta Intrebare" a trecut de Comisia Juridica"

- breee , ashtia-s de neoprit ! :o)))

 

 

Ioredacje eswte UN REST POLITIC ca si DEragbea si Tariceanu.!

Nu as da mana cu acestia, nici din obligatie.

 

 

Hotie...

...pe toata linia.
Asta vrea sa faca din cel mai intunecat negru,cel mai curat alb,marca PSD.

 

 

Ce-i fara limita in viata?.

"Inteligenta" lui Floricel.Fara limite,fara limite. Pai daca suma e ILEGALA,cum o vopsesti s-o faci legala?.
Doamne ce idei le mai vin la astia fara limite!.

 

 

Ba chiar: statul să contribuie in aceeasi masură din fonduri publice

la sumele ilegale din campania electorală asa incat acestea sa fie dublate. Cu aceată ocazie Mustacioară sa fie declarat premier. In final Fes-In-Cap va raspunde la 1 intrebare.

 

 

Cand spui ,,ilegal" , te duci la infractiune..

Sume din coruptie, evaziune etc sa ramana la bastani sa manance si gura lor ...pur si simplu sfidare dementa dar romanii iubesc asta...

 

 

Sumele ilegale...

In articol nu este precizat clar ce se intampla cu sumele ilegale daca nu mai sunt confiscate .Sper ca aceste modificari sa nu treaca in parlament.In Germania, sumele ilegale sau dontiile nedeclarate se confisca de stat si se mai adauga o amenda egala cu sumele mentionate mai sus,asa a patit, de exemplu, Kancelarul H. Kohl.

 

 

ar fi mai simplu daca psd ar abroga tot codul penal

si toata legislatia anti-furt :)
astia sint banditi de banditi,nascuti,nu facuti.

insa orice medalie,are si un revers.
opozitia ii va concura la ciordeala iar bugetul
va fi serios afectat.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor