Florin Iordache: Daca a fost eroare, Toader sa si-o asume

Joi, 01 Noiembrie 2018, ora 12:00
6416 citiri
Florin Iordache: Daca a fost eroare, Toader sa si-o asume
Foto: Arhiva Hepta.ro

Deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justitiei, sustine ca Tudorel Toader trebuie sa clarifice situatia legata de Augustin Lazar si, daca este vorba de o eroare, ar trebui sa si-o asume.

"Urmarim un serial pe Facebook mai mult, ministrul Justitiei are responsabilitea de a clarifica, daca a fost eroare, sa si-o asume, daca nu e eroare si are un document, sa il prezinte", a spus Iordache, la Digi24.

"Sa o clarifice. Cine a facut-o sa o descurce. Au lansat-o, cine a lansat-o sa o descurce. Am vazut ca, de fapt, nu ar fi ala si ar fi ala si de ce s-a ajuns aici, nu stiu de ce s-a ajuns aici. Nu comentez mai mult. Cine face sa o descurce", a declarat Iordache si pentru Mediafax.

"Atunci cand o sa facem evaluarea, o sa am si eu cateva lucruri de spus colegilor mei. Astept evaluarea premierului si la PSD voi avea si eu cateva lucruri de spus", a afirmat Iordache la postul TV citat.

Iordache a precizat ca nu a citat motiunea impotriva lui Toader.

"Nu am votat pentru ca au fost niste lucruri care cred ca nu trebuie trecute in motiune, cred ca avem responsabilitatea ca partid, atunci cand sustinem un guvern, sa-l sustinem pana la capat. Nemultumirile le transam in partid", a mentionat el.

Comentariile vin in contextul in care Augustin Lazar a explicat faptul ca ordonanta de clasare a dosarului a fost semnata de alt procuror si ca ministrul Justitiei exploateaza o eroare de grefa din martie 2016, pentru a manipula prin distorsionarea adevarului si pentru a o folosi drept motiv de revocare.

Apoi, Tudorel Toader a revenit cu "simple precizari" pe Facebook, sustinand ca nu a fost nicio eroare referitoare la ordonanta si se intreaba cum se justifica prezenta ei in dosarul de candidatura a procurorului general Augustin Lazar.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Iordache Toader evaluare, #Iordache Toader greseala Lazar , #ministrul Justitiei