Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, audiat in dosarul OUG 13

Luni, 10 Aprilie 2017, ora 15:03
4809 citiri
Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, audiat in dosarul OUG 13
Foto: Arhiva Guvernul Romaniei

Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, a fost audiat, in calitate de martor, la Parchetul General in dosarul ce vizeaza Ordonanta 13, potrivit unor surse judiciare.

Intrebat daca a dat explicatii in fata procurorilor, fostul ministrul a spus: "nici nu confirm, nici nu infirm, nu comentez in niciun fel".

Parchetul General a anuntat in 13 martie, dupa motivarea Curtii Constitutionale, ca ancheta privind OUG 13 continua pentru sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, fals intelectual, favorizarea faptuitorului si prezentarea cu rea-credinta de date inexacte.

Citeste si Guvernul a dat lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

La finele lunii februarie, DNA a dispus declinarea dosarului privind OUG 13 la Parchetul General in legatura cu o parte din acuzatii. Procurorii au clasat atunci cauza in ceea ce priveste infractiunea de folosirea influentei de lider al unui partid politic.

In acest dosar, la DNA au fost audiati ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, Gratiela Gavrilescu, la acea vreme ministrul pentru relatia cu Parlamentul, secretarul general al guvernului, Mihai Busuioc, procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat in cadrul Ministerului Justitiei si Oana Haineala, procuror si fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, cu totii avand calitatea de martor.

Vezi si CCR: DNA si-a depasit atributiile. Niciun ministru nu poate fi tras la raspundere pentru adoptarea actelor normative UPDATE Reactia Parchetului General

Judecatorii CCR aratau, in motivarea deciziei de existenta a unui conflict juridic intre DNA si Guvern, ca DNA si-a arogat competente si a excedat cadrul legal, actiunea sa de verificare a OUG 13 fiind una abuziva.

Citeste si Ministrul Justitiei spune ce ar fi facut, daca era in locul lui Iordache, cu controversata ordonanta 13

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....