Artizanul OUG 13 il critica pe Tudorel Toader ca nu s-a consultat transparent cu magistratii privind OUG 7

Marti, 26 Februarie 2019, ora 11:27
5475 citiri
Artizanul OUG 13 il critica pe Tudorel Toader ca nu s-a consultat transparent cu magistratii privind OUG 7
Foto: Arhiva Facebook/ Florin Iordache

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat, marti, ca Ministerul Justitiei a procedat gresit cand a adoptat OUG 7, care modifica Legile Justitiei, fara a avea consultari ample cu magistratii inainte.

Insusi Iordache este artizanul celebrei OUG 13 din 2017, adoptata noaptea pe furis si fara nicio consultare, in perioada ca el era ministru al Justitiei.

"Ca o greseala o vad eu, cred ca trebuiau consultari mai ample si mai transparente inainte de adoptare, dar aici este problema la Ministerul Justitiei.

Foarte bine a procedat Viorica Dancila, dumneaei a fost plecata din tara in ultimele zile, a fost in Spania, a initiat acest dialog, tocmai pentru a detensiona situatia si a gasi cele mai bine solutii", a declarat deputatul PSD pentru RFI Romania.

Amintim ca premierul Viorica Dancila i-a invitat pe reprezentantii CSM si ai asociatiilor de magistrati la discutii, dupa protestele fara precedent ale procurorilor si judecatorilor din toata tara.

Luni, la Guvern, a avut loc aceasta intalnire la care au participat ministrul Tudorel Toader, premierul Viorica Dancila si mai multi reprezentanti ai magistratilor: presedintele CSM, reprezentantii UNJR, ai Asociatiei Magistratilor din Romania, ai Asociatiei Procurorilor din Romania, ai Inspectiei Judiciare si ai Sectiei speciale pentru anchetarea magistratilor.

Citeste si Procurorii din CSM i-au scris Vioricai Dancila: Dialogul se face inainte de emiterea de acte normative, nu dupa

Despre protestul magistratilor din cauza OUG 7, Iordache apreciaza ca "nu este corect, pentru ca prejudiciaza cetatenii". In plus, el sustine ca acestia nu mai au motive sa fie nemultumiti, in conditiile in care ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat luni, dupa intalnire, ca la nivelul Guvernului s-a decis abrogarea unuia dintre articolele controversate din OUG 7.

"A prejudicia cetatenii, ca pana la urma si magistratii sunt in slujba cetateanului si a prejudicia fie prin tergiversarea sedintelor de judecata, fie prin neprezentarea la parchete si cetatenii sa fie prejudiciati nu mi se pare corect", a mai declarat Iordache pentru sursa citata.

Citeste mai multe despre Florin Iordache: Ministerul Justitiei a gresit pe tema OUG 7; protestul magistratilor aduce prejudicii pe site-ul RFI Romania

Citește și:
Ciucu, comentariu deplasat privind construirea spitalului ”Dăruiește Viață”: ”Când compari un Logan cu un Ferrari”
Ciucu, comentariu deplasat privind construirea spitalului ”Dăruiește Viață”: ”Când compari un Logan cu un Ferrari”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că va construi în sector un nou spital, cu o investiție de 160 de milioane de euro. Totuși, a simțit nevoia să facă un comentariu deplasat,...
Motivul invocat de Guvern pentru care nu aprobă legile educației în ședința de vineri
Motivul invocat de Guvern pentru care nu aprobă legile educației în ședința de vineri
Proiectele de legi ale Educației nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, motivul principal fiind că ministrul Educației Ligia Deca este încă în izolare, fiind bolnavă de...
#Flroin Iordache proteste magistrati, #Florin Iordache OUG 7 , #ministrul Justitiei