Ministerul Justitiei s-a mai gandit putin: Acum face grup de lucru pentru modificarea Codurilor Penale

Luni, 06 Februarie 2017, ora 20:05
4951 citiri
Ministerul Justitiei s-a mai gandit putin: Acum face grup de lucru pentru modificarea Codurilor Penale
Foto: Facebook/Ministerul Justitiei Romania

Seria de mesaje contradictorii sosite azi de la Ministerul Justitiei continua.

Cel mai recent comunicat remis pe seara anunta ca "Ministerul Justitiei organizeaza, in perioada urmatoare, un grup de lucru inter-institutional, la care sunt invitati sa participe reprezentanti ai tuturor profesiilor sistemului judiciar, societatii civile si mediului academic, in vederea elaborarii unui proiect de lege pentru modificarea si completarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, care sa cuprinda si sa puna in aplicare deciziile Curtii Constitutionale pronuntate, pana in prezent".

Iata pe scurt istoria de azi a degringoladei de la Ministerul Justitiei

In cursul diminetii, ministrul Florin Iordache a anuntat ca ordonanta 13 a fost transformata in proiect de lege, care va fi depus la Parlament. Deja noul proiect, care este copy-paste aproape in totalitate dupa ordonanta mult contestata, fusese trimis la CSM pentru avizare.

Insa, dupa doar cateva ore, Ministerul Justitiei a anuntat printr-un comunicat ca nu mai e interesat de modificarea Codurilor printr-un proiect de lege.

Mai are de gand Guvernul sa schimbe Codurile Penale? Ministerul Justitiei da balbe si mesaje contradictorii. Iordache: Care-i problema?

"Ministerul Justitiei nu este preocupat sa elaboreze un proiect de lege privind modificarea si completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal si a Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedura Penala.

In prezent, Ministerul Justitiei centralizeaza deciziile pronuntate de Curtea Constitutionala cu privire la actele normative mentionate, urmand ca acestea sa fie analizate in perioada urmatoare", se precizeaza in comunicatul remis presei putin dupa ora 13:00.

Mai mult, premierul Grindeanu a subliniat ca nu s-a discutat deloc in Guvern despre un proiect de lege care sa preia prevederile OUG 13.

Grindeanu sustine ca la Guvern nu s-a discutat de niciun proiect de lege care sa preia prevederile OUG 13. Dar Ministerul Justitiei l-a trimis la CSM

#Ministerul Justitiei grup lucru modicare Coduri , #ministrul Justitiei