Ministrul Justitiei a plagiat in teza de doctorat dintr-un interviu dat de Mihai Razvan Ungureanu

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 11:34
10277 citiri
Ministrul Justitiei a plagiat in teza de doctorat dintr-un interviu dat de Mihai Razvan Ungureanu
Foto: Hepta.ro

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a plagiat in teza de doctorat dintr-un interviu dat de Mihai Razvan Ungureanu.

Romania Libera scrie ca Iordache a folosit in lucrarea sa din anul 2007, numita "Impactul Corporatiilor transnationale asupra proceselelor de integrare economica a Romaniei in UE", pasaje din raspunsurile unui interviu acordat de MRU cu ocazia aderarii tarii noastre la UE, chiar in ianuarie 2007.

Pe atunci ministru de Externe in Guvernul Tariceanu, Ungureanu a acordat un amplu interviu agentiei Rompers, actuala Agerpres.

Teza de doctorat a lui Iordache are 130 de pagini, iar paginile 126-128 sunt plagiate din interviul lui MRU, fiind vorba despre patru pasaje unde Iordache opereaza doar mici modificari la unele cuvinte.

In paginile repective plagiate, ministrul Justitiei chiar are sase trimiteri in paranteza la bibliografie, unde le corespund insa sase articole care ar fi fost scrise de Iordache, insa care, evident, nu sunt disponibile online.

Iata un exemplu de fraza plagiata, in care insa ministrul Justitiei a avut grija sa scoata referirile lui MRU la presedintele de atunci al Romaniei, Traian Basescu:

MRU: "Strategia de politica externa a Romaniei, prezentata la 18 ianuarie 2005 de domnul presedinte Traian Basescu si pe care am reluat-o, la randul meu, in nenumarate interventii, stipuleaza clar ca zona asiatica reprezinta o prioritate pentru tara noastra, in plan politico-diplomatic si economic"

Iordache: "Strategia de politica externa a Romaniei stipuleaza clar ca zona asiatica reprezinta o prioritate pentru tara noastra, in plan politico-diplomatic si economic"

Deputatul roman a copiat inclusiv un cuvant folosit de Ungureanu cu ghilimele.

Intreaga lucare are insa 180 de pagini, inclusiv concluziile, sinteza rezultatelor si 32 de anexe, care sunt in mare parte tabele din alte surse, precum Institutul de Statistica al UE si Institutul National de Statistica al Romaniei. In plus, sunt trimiteri bibliografice si la Wikipedia.

Romania Libera mai precizeaza ca mai mult de o cincime dintre articolele pe care ministrul Justitiei le-a trecut la bibliografie sunt scrise tot de el, practic citandu-se singur.

In plus, circa 10 la suta din bibliografie reprezinta comunicate de presa si rapoarte, iar printre lucrarile pe care diplomatul sustine ca le citeaza sunt si sase carti in limba rusa, cu toate ca parlamentarul nu a trecut la capitolul competente lingvistice din CV-ul sau de pe Camera Deputatilor decat limbile engleza si franceza.

Florin Iordache si-a obtinut titlul de doctor la Universitatea Libera Internationala Moldova, institutie de invatamant privata, in perioada in care era deputat de Olt, in toamna anului 2007, la 9 luni distanta de la interviul lui MRU.

Quarterly Report - Editia 4

Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Înaintea alegerilor pentru Primăria Capitalei, edilul Nicușor Dan a declarat că nu exclude o dezbatere față în față cu al doilea clasat în sondaje. Asta după ce Gabriela Firea și...
De ce nu se mai fac dezbateri televizate ca pe vremuri și cât de mult pot influența soarta alegerilor: ”E doar un dialog al surzilor de la distanță”
De ce nu se mai fac dezbateri televizate ca pe vremuri și cât de mult pot influența soarta alegerilor: ”E doar un dialog al surzilor de la distanță”
Dezbaterea electorală dintre candidați, atât la alegerile locale, cât și la cele prezidențiale, pare să fi dispărut în ultimii ani. În 2019 nu a existat o dezbatere între Viorica...
#Florin Iordache plagiat teza doctorat, #teza doctorat plagiata Iordache, #Iordache plagiat doctorat Mihai Razvan Ungureanu, #Iordache plagiat interviu MRU, #ministrul Justitiei plagiat teza doctorat , #ministrul Justitiei