Ministrul Justitiei face un tur al penitenciarelor: Am fost la Jilava, ma duc la Rahova, la Ploiesti

Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 19:09
3272 citiri
Ministrul Justitiei face un tur al penitenciarelor: Am fost la Jilava, ma duc la Rahova, la Ploiesti
Foto: site PSD (Arhiva)

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a efectuat, joi, o "vizita de lucru" la Penitenciarul Jilava, urmand ca in zilele urmatoare sa faca un tur al penitenciarelor din Romania.

Potrivit Biroului de presa al Penitenciarului Jilava, ministrul a efectuat o vizita de lucru pentru evaluarea conditiilor de detentie din aceasta unitate.

"Am fost la Jilava, maine ma duc la Rahova, la Ploiesti, in mai multe locuri. Voi face un tur al penitenciarelor", a declarat Florin Iordache.

Intrebat daca a descoperit nereguli, Iordache a raspuns ca va oferi informatii cand va incheia aceasta vizita.

Turul penitenciarelor vine in contextul in care saptamana trecuta ministrul a lansat in dezbatere publica ordonantele de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale, proiectele starnind vii reactii negative din partea magistratilor, presedintelui Romaniei si societatii civile.

Ministrul Florin Iordache a anuntat ca luni va exista o dezbatere publica pe ordonante, care va dura doar 2 ore, la care vor participa cel mult 50 de persoane, fiecare avand dreptul sa vorbeasca 3 minute.

Conform unor surse citate de News.ro, in ciuda protestelor ordonantele pe Justitie nu vor fi retrase, iar PSD ia in calcul si asumarea raspunderii guvernului in Parlament.

#Florin Iordache vizita penitenciare, #Florin Iordache vizita Jilava , #ministrul Justitiei