Ministrul Justitiei: Gestul lui Ciorbea de a sesiza CCR e normal si legal. Presedintia nu are de ce sa fie agitata

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 12:26
3294 citiri
Ministrul Justitiei: Gestul lui Ciorbea de a sesiza CCR e normal si legal. Presedintia nu are de ce sa fie agitata

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat, vineri, cand a ajuns la sediul CSM, ca gestul Avocatului Poporului de a sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu Legea 90/2001 este unul "normal" si "legal", iar purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Dobrovolschi, nu are de ce sa fie "agitata".

"Gestul Avocatului Poporului mi se pare un gest normal pentru ca, din cate stiu eu, daca Avocatul Poporului, in legea care il vizeaza, constata ca exista incalcari, este obligat sa sesizeze Curtea Constitutionala", a raspuns ministrul Justitiei.

Florin Iordache a tinut sa precizeze ca purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Dobrovolschi, nu are de ce sa fie "agitata".

"In acelasi timp, am vazut si eu ca purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale e foarte agitata. Nu cred ca are de ce sa fie agitata. Atat timp cat intr-un stat de drept Avocatul Poporului constata ca o lege este neconstitutionala este un demers legal si normal. Decizia pe care o va lua Curtea Constitutionsla si apoi va fi transpusa in lege in Parlament trebuie respectata", a afirmat social-democratul.

Intrebat daca a citit argumentele Avocatului Poporului in acest demers, Florin Iordache a spus ca "sunt niste argumente legale".

"Din punctul meu de vedere, sunt argumente legale. Eu astept hotararea si decizia CCR si aceea este decizia care apoi trebuie aplicata in lege", a conchis ministrul Justitiei.

Presedintele Klaus Iohannis este "indignat" de demersul Avocatului Poporului de a ataca la CCR articolul 2 din Legea 90/2001, fiind surprins ca acesta actioneaza "in beneficiul unui singur om", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

"Stradaniile unei persoane condamnate penal de a deveni premier nu intra in agenda Avocatului Poporului, nu ar trebui sa se afle printre obiectivele Avocatului Poporului. (...) Presedintele Romaniei trage un semnal de alarma, pentru ca toti romanii trebuie sa inteleaga cat de periculos este un astfel de demers.

Practic, prin demersul Avocatului Poporului se poate deschide poarta condamnatilor penali sa ajunga sa ne conduca", a spus Dobrovolschi.

Avocatul Poporului si-a anuntat, joi seara, surprinderea fata de afirmatiile purtatorului de cuvant al Presedintiei vizand demersul institutiei conduse de Victor Ciorbea de a ataca la Curtea Constitutionala articolul 2 din Legea 90/2001, exprimandu-si speranta ca afirmatiile respective nu reprezinta punctul de vedere al presedintelui Romaniei si nici al reprezentantilor Administratiei Prezidentiale.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, joi, pentru News.ro, ca a trimis la Curtea Constitutionala sesizarea in privinta Legii 90/2001, care prevede ca pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Citeste si:
Şefii Poliției București şi DSP, convocaţi de deputaţii PSD să dea explicații despre baia de mulțime de la Congresul PNL
Şefii Poliției București şi DSP, convocaţi de deputaţii PSD să dea explicații despre baia de mulțime de la Congresul PNL
Deputaţii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate au transmis, luni, o convocare oficială către şefii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Direcţiei de...
Theodor Paleologu acuză un "serial al atacurilor asasine și demente din USR PLUS": "Tind să cred că Barna va cîștiga competiția internă"
Theodor Paleologu acuză un "serial al atacurilor asasine și demente din USR PLUS": "Tind să cred că Barna va cîștiga competiția internă"
Istoricul Theodor Paleologu critică dur ultimele evoluții legate de competiția internă din USR PLUS. "După festivalul de insulte și mitocănii furnizat de PNL urmează, mai pe înfundate...
Sursa: NEWS.RO
Comentarii