Iordache raspunde apelului lui Iohannis privind modificarea Legilor Justitiei

Vineri, 20 Iulie 2018, ora 17:21
15688 citiri
Iordache raspunde apelului lui Iohannis privind modificarea Legilor Justitiei
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presedintele comisiei speciale privind Legile Justitiei, deputatul PSD Florin Iordache, a vorbit, vineri, despre apelul lui Klaus Iohannis, care a cerut, joi, Parlamentului ca imediat ce se reia sesiunea sa reintroduca Legile Justitiei in circuit si sa le corecteze.

Iordache a fost intrebat la RFI Romania despre declaratia lui Klaus Iohannis, care a spus ca a finalizat toate caile de atac asupra Legii 304 privind organizarea judiciara si ca este obligat prin Constitutie sa o promulge, ceea ce s-a intamplat vineri, si despre apelul sefului statului.

"In primul rand, discutam despre un raport preliminar al Comisiei de la Venetia. In al doilea rand, daca discutam numai de Legea 304, pe care a promulgat-o presedintele, sunt doua critici. Una din critici vizeaza infiintarea acelei sectii speciale de investigare a infractiunilor comise de magistrati. Aici, parerile sunt impartite, daca este necesara sau nu aceasta sectie. Mare parte a societatii, cat si mare parte a Parlamentului a spus ca este necesara o astfel de sectie.

Cea de-a doua critica la aceasta lege urmareste daca se impune temeinicia sau netemeinicia atunci cand discutam despre activitatea procurorilor.

Cand discutam de temeinicie, e o procedura pe care noi am preluat-o din Codul de Procedura Penala. Credem ca a fost o scapare a reprezentantilor Comisiei de la Venetia atunci cand o invoca, pentru ca aceasta chestiune vizeaza o practica si o prevedere care se regaseste in Codul de Procedura Penala", a spus Iordache.

Intrebat daca cei din Comisia de la Venetia nu au citit bine, Iordache a raspuns: "Noi am si facut un punct de vedere pe acest subiect. Repet, se regaseste in Codul de Procedura Penala. Se regaseste si este o chestiune care functioneaza. Ati vazut, o serie de asociatii ale magistratilor sau o serie de persoane din domeniul juridic spun ca aceasta critica este nejustificata pentru ca se regaseste si asa ceva functioneaza in justitia noastra".

Jurnalistul a insistat, intrebandu-l pe deputatul PSD daca acest lucru inseamna ca nu vor modifica legea.

"Pe aceasta chestiune clar nu avem ce modifica. Chestiunea temeiniciei procurorilor se regaseste in Codul de Procedura Penala. Nu avem ce modifica. O a doua critica vizeaza modificarea Constitutiei. Nu putem modifica Constitutia, pentru ca se doreste sa modificam anumite prevederi. Asteptam concluzia finala a Comisiei de la Venetia. Aceasta decizie finala probabil ca va veni in octombrie, dar va viza toate cele trei legi, nu numai Legea 304", a punctat el.

Care este stadiul Legilor Justitiei

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, Legea 304 privind organizarea judiciara.

Curtea Constitutionala a Romaniei va dezbate 18 septembrie sesizarea presedintelui Klaus Iohannis asupra modificarile aduse legii privind Statutul judecatorilor si procurorilor.

De asemenea, CCR a amanat pentru 25 septembrie judecarea obiectiei de neconstitutionalitate pe modificarile operate de Parlament la Legea nr.317/2004 privind organizarea CSM.

Imagini compromițătoare cu subprefectul PSD din Călărași. A fost fotografiat în chiloți, beat și pictat pe față VIDEO FOTO
Imagini compromițătoare cu subprefectul PSD din Călărași. A fost fotografiat în chiloți, beat și pictat pe față VIDEO FOTO
Deputatul Ion Petruș Stan, subprefectul PSD din județul Călărași, se află în mijlocul unui scandal uriaș, care îi va afecta cariera politică. El a fost surprins în ipostaze mai mult...
Liderul dreptei radicale din PE a fost șocat de derapajul lui Șoșoacă. Rareș Bogdan: "S-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap"
Liderul dreptei radicale din PE a fost șocat de derapajul lui Șoșoacă. Rareș Bogdan: "S-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap"
Derapajul Dianei Șoșoacă din Parlamentul European a fost comentat de toți europarlamentarii aflați în plen în acel moment. Mulți dintre aceștia și-au întrebat colegii români despre...
#Iordache legile justitiei, #Florin Iordache Legile Justitiei , #stiri Florin Iordache
  1. Imagini compromițătoare cu subprefectul PSD din Călărași. A fost fotografiat în chiloți, beat și pictat pe față VIDEO FOTO
  2. Liderul dreptei radicale din PE a fost șocat de derapajul lui Șoșoacă. Rareș Bogdan: "S-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap"
  3. Reacția lui Ciolacu la declarațiile lui Dîncu despre remanierea Guvernului: "Data viitoare aș aprecia să știu dinainte"
  4. Vasile Bănescu, despre scandalul făcut de Diana Șoșoacă în PE: "Icoana nu este o armă, ci o fereastră prin care privești și ești privit" VIDEO
  5. Adina Vălean, un europarlamentar care merită urmărit. Portretul făcut româncei de o renumita publicație americană
  6. Ce câștiguri a obținut ministrul Alexandru Rafila la bursă. Creșterile acțiunilor la două companii i-au umflat conturile
  7. Sebastian Burduja, pus la punct de către Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „Tânăra generație de politicieni trebuie să oprească furtul generației bătrâne"
  8. Eugen Tomac, despre scandalul făcut de Diana Șoșoacă în PE: "Subuman, expresia a ceea ce vrea Rusia să aducă în Europa"
  9. O nouă modă a fost lansată după tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Fanii candidatului au început să facă asta: „Aproape și-a dat viața pentru SUA"
  10. Diana Șoșoacă, dată afară din Parlamentul European. A zbierat și și-a pus botnița: „Ați omorât oameni!" VIDEO