Florin Roman acuză PSD și USR că s-au aliat împotriva PNL, în chestiunea alocării de bani către primari

Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 00:03
3529 citiri
Florin Roman acuză PSD și USR că s-au aliat împotriva PNL, în chestiunea alocării de bani către primari
Vicepreședintele PNL Florin Roman a amintit de vremurile în care PSD era la putere FOTO Facebook / Florin Roman

Vicepreşedintele PNL Florin Roman a acuzat, joi, 7 octombrie, PSD şi USR de ”punctaj de atac comun” în chestiunea alocării de bani către primării. Liberalul precizează că fiecare guvern a făcut asta și îi amintește președintelui PSD Marcel Ciolacu despre momentul în care guvernul Dăncilă a împărțit 1,4 miliarde de lei către primăriile PSD.

Florin Roman, vicepreşedinte responsabil cu administraţia publica al PNL, face, joi seară, clarificări suplimentare referitoare la HG privind alocările bugetare către primarii.

”Constat ca USR şi PSD îşi oficializează noua coaliţie folosind un punctaj de atac comun. Alocările bugetare au mers spre 41 de Consilii judeţene şi 2.776 de primarii, conduse de reprezentanţi ai tuturor partidelor politice. PNL are 1.264 primari, nu toţi au primit bani. Restul de 1.500 sunt de la celelalte partide. Aici demontez primul fake news” a scris Roman pe Facebook.

Potrivit acestuia, în 14.10.2019, imediat după demiterea prin moţiune de cenzură, Guvernul Dăncilă PSD aloca nu mai puţin de 1,4 miliarde lei din Fondul de rezervă bugetară către 1.600 de primarii.

”83% din aceşti bani au ajuns la primarii PSD. Aşadar, dl Ciolacu ar trebui sa înceapă cu o plângere penală împotriva guvernului PSD, Daăncila! Altfel e un demagog! E al doilea fake news”, a mai scris Roman.

Acesta atacă şi USR: ”USR, aflat la guvernare la adoptarea bugetului de stat, este autorul celebrei Anexe 7.03 care a dus peste 50% din bani către primarii USR din Alba Iulia, Braşov, Bacău sau Timişoara, iar atunci nu era “furt din banul public”! Alţi ipocriţi”.

Roman menţionează că alocările de bani cătr eprimării sunt o necesitate.

”În fiecare an, spre sfârşitul anului, autorităţile locale au nevoie de bani suplimentari pentru funcţionare, plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, co-finanţarea proiectelor de investiţii”, a mai scris Roman.

Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale. Banii vor merge către primării şi consilii judeţene, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor.

Decizia a fost aspru criticată de PSD şi USR.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că formaţiunea pe care o conduce va iniţia plângeri penale care îi vizează pe toţi demnitarii implicaţi în decizia Guvernului de a aloca bani ”discreţionar” către primării, din Fondul de Rezervă şi îl acuză pe Florin Cîţu că şi-a plătit funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#florin roman, #vicepresedinte PNL, #bani primari, #fondurl de rezerva al guvernului, #Florin Citu premier , #Stiri Florin Roman