Florin Roman invocă ”forțele oculte” în scandalul privind plagiatul: ”Cioloș și-a dorit să pună mâna pe CNATDCU pentru că poate genera soluții care să-i convină”

Miercuri, 15 Decembrie 2021, ora 23:38
3389 citiri
Florin Roman invocă ”forțele oculte” în scandalul privind plagiatul: ”Cioloș și-a dorit să pună mâna pe CNATDCU pentru că poate genera soluții care să-i convină”
Liberalul susține că Cioloș ”l-a executat pe generalul Tobă” FOTO Facebook / Florin Roman

Florin Roman a declarat miercuri seară, 15 decembrie, după ce a demisionat din funcția de ministrul al Cercetării, Inovării și Digitalizării, că a fost victima a două atacuri: unul politic și unul ”în planul forțelor oculte”.

Atacul politic a fost ”regizat” de liderul USR, Dacian Cioloș, care ”va folosi această sabie a plagiatului în campania din 2024”, a spus liberalul la B1 TV.

Florin Roman a fost întrebat dacă crede că Cioloș și Ciprian Teleman (predecesorul său la Ministerul Digitalizării, tot de la USR) au vrut să ducă lucrurile în Minister într-o anumită direcție.

”Nu vreau să fac supoziții, că, dacă nu am dovezi, nu fac supoziții. Ce pot să spun sigur că e că cel care a generat și livrat acest scandal de presă și, de altfel, a și recunoscut e Cioloș, care mi-a pus eticheta de plagiator, deși legea spune că ești plagiator în momentul în care ai o hotărâre a unei comisii de etică sau o hotărâre a instanței. Cioloș va folosi această sabie a plagiatului în campania din 2024 în ceea ce dânsul denumește justiție socială / plagiat.

Cioloș și-a dorit foarte mult să pună mâna pe controlul CNATDCU pentru că poate genera soluții care să-i convină. Vă aduc aminte că Cioloș l-a executat pe generalul Tobă, de exemplu, prin mâna unui ministru care apoi a fost scos la înaintare să mă atace pe acest subiect și care are, la rândul său, o hotrâre de colaborare cu securitatea. Mă refer la dl Dumitru”, a continuat liberalul.

Fostul ministru a precizat că nu le reproșează nimic jurnaliștilor: ”Și-au făcut treaba, îi felicit! Au fost și exagerări, dar, ca fost jurnalist, mi-am jurat să nu dau în judecată un ziarist și nu o voi face”.

#florin roman, #demisie florin roman, #Dacian Ciolos, #plagiat, #generalul toba, #forte oculte , #Stiri Florin Roman