Florin Roman glumește pe tema cărții menționate în CV, dar care este imposibil de găsit: ”N-am ajuns ministru la beletristică”

Duminica, 05 Decembrie 2021, ora 20:29
3703 citiri
Florin Roman glumește pe tema cărții menționate în CV, dar care este imposibil de găsit: ”N-am ajuns ministru la beletristică”

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, liberalul Florin Roman, a făcut duminică, 5 decembrie, noi precizări în legătură cu lucrarea ”Teoria sistemelor informaţionale”, menționată în CV, dar care este de negăsit.

Roman a explicat că a fost făcută o confuzie și a pus controversele apărute pe seama faptului că a devenit ministru.

”Am precizat clar că, potrivit CV-ului, discutăm de lucrări publicate, nu de cărți publicate. Am făcut precizarea că s-a făcut o confuzie între o carte apărută în 2009 și o revistă din 2006. Ăsta e adevărul! Eu sunt cu conștiința împăcată că am făcut un lucru bun.

Mi-am asumat acea neglijență că nu am arhivat sau nu am păstrat acea revistă timp de 15 ani, neconsiderând că e foarte concludentă. Ea a fost confirmată și de profesorul cu care am lucrat, dar știți cum e în lumea asta...

Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune, și lucruri mai puțin bune. Sunt și lucruri care pot fi contestate sau nu, sunt oameni care, oricâte lămuriri aduci, te cred și alții nu cred în ce spui. Când activam ca jurnalist aveam o colecție personală în care arhivam. Sunt lucruri de-a lungul anilor pe care le păstrez, pe altele le consider mai puțin importante și nu le păstrez. Nu m-am gândit la vremea respectivă că o asemenea neglijență ar putea să însemne o situație... Dl. profesor Paraschiv a confirmat-o”, a spus Florin Roman duminică seară la B1 TV.

Noul ministru a precizat că nu a găsit lucrarea în nicio arhivă și nici nu va mai continua căutările pentru că ”și-a asumat neglijența de a nu o păstra.”

Liberalul a precizat apoi că preferă să vorbească despre ce are de făcut la minister, nu de ”ceva de acum 15 ani.”

”Dacă-mi permiteți și o glumă: n-am ajuns ministru la beletristică și nu e cel mai important lucru. Cel mai important lucru e că eu am făcut un lucru bun. Dacă sunt criticat pentru această neglijență, au tot dreptul cei care au criticat. Sunt persoană publică, dacă apar semne de întrebare, am ieșit și am dat explicații. Cei care vor să le înțeleagă le înțeleg, cei care nu vor, nu”, a adăugat Roman.

Precizările au fost făcute după ce jurnaliștii de la Libertatea au scris că Florin Roman și-a trecut în CV lucrarea ”Teoria sistemelor informaţionale”, volum care nu poate fi găsit nici la editură, nici la Biblioteca Naţională.

Inițial, noul ministru al Cercetării a declarat că nu a găsit nici acasă volumul, dar ulterior a precizat că ”se creează o confuzie între publicarea unei cărţi şi o lucrare de cercetare ştiinţifică”. ”Lucrarea menţionată în CV-ul meu este rezultatul unor întâlniri şi discuţii zilnice, din perioada 2004-2006, cu profesorul conferenţiar universitar dr Titi Paraschiv, care, de altfel, a confirmat public acest lucru”, a explicat Roman, potrivit psnews.ro.

Citeste si:
Dan Barna: ”PNL și AUR sunt sateliții PSD”. Cum explică fostul lider al USR neînțelegerile din propriul partid
Dan Barna: ”PNL și AUR sunt sateliții PSD”. Cum explică fostul lider al USR neînțelegerile din propriul partid
Fostul lider al USR Dan Barna a analizat joi, 27 ianuarie, situația politică în care a ajuns PNL în urma coaliției cu PSD. Acesta a vorbit și despre neînțelegerile din partidul din care...
Consilieră USR agresată fizic de doi ”colegi” de la PNL și PMP. "Și dacă fac pușcărie, o bag în scaun cu rotile"
Consilieră USR agresată fizic de doi ”colegi” de la PNL și PMP. "Și dacă fac pușcărie, o bag în scaun cu rotile"
Un consilier local ales pe listele USR în localitatea Mogoșoaia, ar fi fost agresat de doi colegi de consiliu local, membri PMP și PNL, în cadrul unei ședințe de comisie ce a avut loc...