Bibliotecara din Vrancea, la cursuri in SUA

   

Margareta Tatarus, coordonator al Sectiei pentru Copii si Tineret din cadrul Bi-bliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, se numara printre cei 15 bibliotecari romani care au fost selectati sa participe la Programul de Training pentru Lideri si Inovatori al Centrului Mortenson din Statele Unite ale Americii. Programul vizeaza imbunatatirea activitatii si colaborarii dintre bibliotecari si este derulat de Centrul Mortenson pentru Programe Internationale de Formare a Bibliotecarilor cu sprijinul Fundatiei Bill&Melinda Gates.

Margareta Tatarus, impreuna cu alti 14 bibliotecari din diverse judete ale tarii, va experimenta serviciile oferite in cele mai bine cotate biblioteci din Statele Unite ale Americii, chiar peste ocean. Programul se va desfasura in perioada 17 martie - 17 aprilie 2011, la Biblioteca Universitatii Illinois, cunoscuta drept una dintre cele mai mari bi-blioteci academice ale unei universitati publice de pe teritoriul Statelor Unite, fiind devansata doar de bibliotecile universitatilor Harvard si Yale.

Programul se adreseaza persoanelor cu experienta bogata in administrarea, organizarea sau coordonarea unor departamente, servicii si activitati in cadrul bibliotecilor publice. Prin intermediul acestui program se spera la o imbunatatire a serviciilor oferite de bibliotecile publice. Reprezentantii Centrului Monterson au vizitat, catre finele anului trecut, mai multe biblioteci publice din Romania, tocmai pentru a le cunoaste mai bine caracteristicile si pentru a adapta programul de pregatire din Statele Unite la specificul lor. Sectia pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" a fost inclusa in acest program de vizitare. "Timp de aproape patru saptamani, noi toti, cei 15 castigatori ai programului de training al Centrului Mortenson, vom participa la seminarii, workshop-uri, sesiuni speciale cu si despre noile tehnologii, desfasurate in Urbana - Champaigne, Chicago, vom face vizite la biblioteci publice din zona si vom participa la Conferinta bibliotecarilor din Texas, organizata la Austin. Vom lucra ca o echipa si ne vom intoarce o echipa activa, capabila sa actioneze atat la nivel regional, cat si national si sa contribuie la crearea unei directii unitare, coerente si eficiente pentru dezvoltarea bibliotecii romanesti", a precizat Margareta Tatarus, coordonator al Sectiei pentru Copii si Tineret din cadrul Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" Focsani.La finalul acestui program, cei 15 bibliotecari vor fi impartiti in trei echipe, fiecare avand sarcina sa scrie cate un proiect cu impact national.
Citeste mai multe despre bibliotecara Vrancea cursuri SUA
Sambata, 05 Februarie 2011, ora 05:02
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
Alti doi complici ar putea intra in vizorul anchetatorilor in cazul crimei in stil mafiot de la Slobozia Ciorasti
In acest dosar, patru persoane sunt judecata in stare de arest, invinuite de crima si complicitate ...
ULTIMA ORA! FOTO! Accident pe DN 2D, la iesirea din Focsani spre Bolotesti!
Un accident rutier a avut loc in urma cu putin timp pe DN 2D, la iesirea din Focsani spre Bolotesti, ...
Actiune a politistilor vranceni in noaptea de joi spre vineri in parcarile supermarketurilor din Focsani
Politistii vranceni au organizat in noaptea de joi spre vineri, 2 spre 3 iulie 2020, o actiune de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor