Adevarul despre locurile de parcare din Focsani

   

In Focsani sunt inregistrate 50.000 de vehicule, in afara de cele cateva mii care tranziteaza zilnic orasul, practic de cinci ori mai multe fata de numarul parcarilor existente. Iar de la infiintare, SC Parking Focsani SA a ajuns sa gestioneze un numar de aproximativ 10.000 locuri de parcare in Municipiul Focsani, se arata intr-un comunicat remis presei de Primaria Focsani. Asta in conditiile in care au fost infiintate mai multe parcari noi, respectiv Parcarea din Cartierul Sud (zona Velo-Park); Parcarea de la Casa de Cultura "Leopoldina Balanuta", Parcarea Electrica, Parcarea de la Vama si Parcarea Eroilor (in spatele Magazinului Milcov). "Trebuie precizat faptul ca INAINTE de reabilitare, parcarea din spatele Magazinului Milcov avea doar 87 locuri, capacitatea sa fiind astfel marita cu peste 50%. chiar si asa, pentru Parcarea Eroilor din spatele magazinului Milcov sunt inregistrate de la locatarii din zona nu mai putin de 180 de cereri pentru cele 138 locuri de parcare. Urmare a numarului mai mare de solicitari fata de numarul de locuri de parcare disponibile, singura varianta LEGALA de a atribui aceste locuri este licitatia. Nu este prima situatie in care apelam la aceasta procedura, licitarea locurilor de parcare facandu-se in conformitate cu statutul SC Parking SA Focsani. Procedura de licitatie se regaseste peste tot unde exista o societate care administreaza locurile de parcare din oras, exemple fiind: Brasov, Sibiu, Piatra Neamt, Cluj-Napoca sau Oradea", se arata in comunicatul Primariei Focsani.
In acelasi comunicat se mai arata ca Primaria Municipiului Focsani a intocmit documentatiile necesare pentru realizarea unei parcari in zona Electrica, care ar urma sa aiba peste 200 de locuri: doua nivele subterane si trei supraterane. "Avand in vedere aceste aspecte, speram ca darea in folosinta a acestei parcari cu regim mixt rezidential/cu plata va rezolva cat mai multe dintre problemele actuale, sesizate de-a lungul timpului atat de locatarii din zona cat si de societatile comerciale aflate in acest perimetru.

Cat despre procedura de licitatie aflata in desfasurare, mentionam inca o data faptul ca aceasta este publica, tocmai pentru a nu exista suspiciuni, drept pentru care profitam de ocazie si invitam pe aceasta cale si presa sa asiste la desfasurarea licitatiei de saptamana viitoare", se mai arata in finalul comunicatului remis presei de Primaria Focsani.
Luni, 29 Iunie 2020, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
Alti doi complici ar putea intra in vizorul anchetatorilor in cazul crimei in stil mafiot de la Slobozia Ciorasti
In acest dosar, patru persoane sunt judecata in stare de arest, invinuite de crima si complicitate ...
ULTIMA ORA! FOTO! Accident pe DN 2D, la iesirea din Focsani spre Bolotesti!
Un accident rutier a avut loc in urma cu putin timp pe DN 2D, la iesirea din Focsani spre Bolotesti, ...
Actiune a politistilor vranceni in noaptea de joi spre vineri in parcarile supermarketurilor din Focsani
Politistii vranceni au organizat in noaptea de joi spre vineri, 2 spre 3 iulie 2020, o actiune de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor