Astazi despre: Demnitatea care a sfidat ororile comunismului: Corneliu Coposu - "dusman al clasei muncitoare" anchetat de cei mai sinistri calai, in frunte cu generalul Nicolski urmarit apoi toata viata si tradat de cei care aveau alte "principii"

Joi, 19 Mai 2022, ora 23:59
59 citiri
Corneliu (Cornel) Coposu (n. 20 mai 1914,Bobota, Comitatul Salaj, Romania - d. 11 noiembrie 1995, Bucuresti, Romania) a fost un politician roman, liderul opozitiei din Romania postcomunista. Absolvent de drept si ziarist, om de incredere al liderului national-taranist Iuliu Maniu, Coposu a fost membru al Partidului National Esaranesc pana la interzicerea acestuia in 1947, iar ulterior a fost detinut politic in conditii foarte aspre timp de 17 ani, in faza stalinista a regimului comunist din ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.