Bugetul alocat de catre utilizatorii romani de internet pentru cadourile de Craciun va ajunge la 1.011 lei (sondaj)

   

Utilizatorii de internet din Romania intentioneaza sa ofere in acest an, de Craciun, cadouri unui numar de 10-11 persoane, in medie, iar bugetul alocat pentru aceste cumparaturi va ajunge la 1.011 lei, fata de 730 de lei, in 2018, reiese din sondajul anual efectuat de portalul Compari.ro, dat publicitatii vineri.
"Luand in considerare ultimii 4 ani, Craciunul de anul acesta al internautilor va fi probabil "cel mai bogat" de pana acum. Utilizatorii de internet intentioneaza sa ofere cadouri, in medie, unui numar de 10-11 persoane, iar bugetul pentru cadouri este cel mai mare din ultimii 5 ani. Comparativ cu anul trecut, cand suma medie cheltuita a fost de 730 de lei (...) anul acesta intentionam sa cheltuim in medie 1.011 lei pentru cadouri, depasind cu mai mult de 440 de lei bugetul de acum patru ani. Pe langa familia restransa si extinsa oferim cadouri mai ales prietenilor, in timp ce cadourile facute colegilor de munca sunt mai putin intalnite", noteaza realizatorii cercetarii.

In ceea ce priveste sursele de informare cu privire la cadourile pe care le cauta, analiza de specialitate arata ca romanii, utilizatori de internet, prefera sa intre direct pe site-uril web ale marilor magazine, insa a doua sursa de informare sunt site-urilor de comparare a preturilor - cu 63% dintre optiuni, inainte de motoarele de cautare online, precum Google sau Bing (51%).

Potrivit sursei citate, 71% dintre utilizatorii de internet romani intentioneaza sa comande de la un magazin online din tara si in acest an, dar 19% au in vedere si anunturile online, cum ar fi in cazul cumpararii de la o persoana fizica. In acelasi timp, doar 9% dintre cei chestionati au spus ca intentioneaza sa comande de la un magazin online din strainatate.

Pe de alta parte, cei care nu comanda produsul de pe internet dupa efectuarea unei cautari online, isi vor face cumparaturile si in acest an in mall-uri (52%) sau in magazine traditionale, de specialitate (22%).

Femeile incep din timp cumpararea cadourilor si isi extind cumparaturile pana la jumatatea lunii decembrie in speranta celor mai bune oferte. In schimb, cumparatorii de sex masculin prefera sa achizitioneze cadourile in bloc, concentrandu-se pe o anumita perioada specifica/promotionala. Prin urmare, in randul acestora, Black Friday - ca ocazie - este mult mai populara (40%) pentru cumparaturile de cadouri, decat in randul femeilor (28%)", se mentioneaza in sondaj.

In privinta cadourilor, cele mai populare patru categorii de produse sunt: articole de imbracaminte (43%), telefoane mobile, tablete si accesorii (38%), jucarii (36%) si produse de infrumusetare, cosmetice (36%)

Peste o treime dintre utilizatorii de internet (34%) mizeaza, in acest an, pe promotiile de Black Friday din luna noiembrie, insa in general clientii nu isi cumpara deja cadourile de Craciun, ci isi fac propriile achizitii care au fost amanate pentru perioada promotionala.

Cercetarea referitoare la comportamentul romanilor in raport cu achizitionarea cadourilor de Craciun a fost realizata de GKI Digital la solicitarea site-ului Compari.ro, in luna octombrie a acestui an. Datele au fost culese online pe un esantion de 2.429 de persoane.

Compari.ro se afla printre liderii din domeniul furnizarii serviciilor de comparare preturi. Site-ul ofera si cautare detaliata a produsului cu parametri multipli, monitorizarea preturilor si evaluarea produsului si a comerciantului. Momentan, vizitatorii site-ului pot alege dintre 10 milioane de oferte de la peste 1.100 de magazine online.
Sambata, 09 Noiembrie 2019, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
A murit la Bucuresti, unde era internat din cauza infectiei cu SARS-CoV-2, omul de afaceri vrancean MITICA HAGIU
Omul de afaceri MITICA HAGIU avea 58 de ani.El era patronul benzinariilor Hanifa, din judetul ...
ULTIMA ORA! A murit omul de afaceri vrancean Mitica Hagiu, patronul benzinariilor Hanifa
Omul de afaceri Mitica Hagiu din Reghiu a murit in aceasta dimineata, fiind infectat cu temutul ...
FOTO Cum a ajuns un hotel de la tara model oficial de bune practici pentru combaterea coronavirusului
Resortul respecta reglementarile de preventie COVID-19 ale Consiliului European pentru Turism si ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor