Cum au intors taranii armele impotriva boierilor si autoritatilor in anul de foc 1907. "Jertfa de sange a impus un nou ciclu in dezvoltarea tarii"

Sursa: Adevarul
Duminica, 31 Mai 2020, ora 06:05
68 citiri
Rascoala de la 1907 a provocat, deopotriva, moartea de mii de tarani si mosieri. Statisticile arata ca la nivel national au murit peste 11.000 de tarani, iar alti 10.000 au fost arestati si condamnati la ani grei de ocna. Ultima rascoala din Europa, cea din 1907, a fost o drama nationala care a provocat moartea, deopotriva, a mii de tarani, dar si a zeci de mosieri, arendasi, soldati si functionari. Ecoul ei s-a resimtit in opinia internationala, care a condamnat represiunea extrem de dura ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.