Fotbal in gradinite, cel mai nou proiect demarat de FRF

   

Federatia Romana de Fotbal in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, alaturi de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, au prezentat, joi, initiativa dedicata prescolarilor, intitulata "Impreuna Suntem Fotbal in gradinite", informeaza un comunicat al FRF remis AGERPRES.
"Deoarece fotbalul nu e doar un mod distractiv de a face miscare, ci si contribuie direct la formarea celor mici printr-o viata sanatoasa si un set de valori importante, Federatia Romana de Fotbal vine in sprijinul prescolarilor si ofera asistenta gradinitelor care doresc sa aduca fotbalul in viata copiilor. Federatia Romana de Fotbal sustine practicarea fotbalului de la o varsta cat mai frageda, astfel ca gradinitele ce vor implementa in orarul copiilor cel putin o ora de fotbal pe saptamana vor primi suport din partea FRF. Acesta consta in echipament, mini-porti mobile, mingi si elemente necesare pentru delimitarea suprafetei de joc", se mentioneaza in comunicat.

La conferinta de presa organizata in sala mare a Primariei Iasi au fost prezenti, la evenimentul care a consfintit lansarea proiectului "Impreuna Suntem Fotbal in gradinite", Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iasi, Ciprian Paraschiv, Manager Dezvoltare Fotbalistica in cadrul FRF, Genoveva Aurelia Farcas, Inspector Scolar General Iasi, Lucian Sanmartean, Manager sportiv al loturilor de juniori din cadrul FRF, si Laurentiu Rosu, selectionerul reprezentativei Under 18. "Ne-am bucurat de propunerea Federatiei Romane de Fotbal si am acceptat pe loc acest parteneriat. Ne dorim ca fotbalul sa patrunda in inima copiilor. Este o sursa de sanatate si o modalitate de educare pe principii solide", a spus primarul Mihai Chirica. "Salut aceasta initiativa, un parteneriat pentru a promova fotbalul, care ajuta nu doar din punct de vedere fizic la dezvoltarea copiilor, ci si la stabilirea unui echilibru in organism. Este un indemn la miscare si o modalitate de a prezenta prescolarilor munca in echipa", a declarat Genoveva Aurelia Farcas, Inspector Scolar General.

Managerul de Dezvoltarea Fotbalistica din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, Ciprian Paraschiv, a spus: "Multumim Primariei si Inspectoratului Scolar Judetean pentru sprijin. Iasiul este gazda acestui prim eveniment din cadrul programului care debuteaza in 2018 si va continua anul viitor. Este un proiect foarte drag, dorim sa facem fotbalul cunoscut copiilor de la o varsta cat mai frageda. Inainte de a fi un sport, fotbalul este un joc. Asa incepe fotbalul pentru multi dintre noi".

Sambata, la Sala Polivalenta din Iasi, incepand cu ora 10,00, prescolarii, baieti si fete, sunt asteptati sa se joace cu mingea sub privirile fostilor internationali Lucian Sanmartean si Laurentiu Rosu. Copiii vor avea la dispozitie 6 ateliere unde vor efectua diferite exercitii distractive cu mingea, dar vor avea parte si de alte surprize. Toti cei prezenti vor fi premiati de FRF.
Vineri, 09 Noiembrie 2018, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
ULTIMA ORA! Odobesti si Soveja, cu rata de infectare peste 4. Opt localitati din Vrancea sunt in scenariul rosu. Situatia pentru intregul judet
Directia de Sanatate Publica Vrancea a intocmit tabelul cu valorile ratei de incidenta a infectarii ...
Doi liberali din C.J. Vrancea au renuntat la mandate, dupa ce au primit functii la stat. Unul are rang inalt
Incetarea de drept a calitatii de consilieri judeteni a celor doi reprezentanti ai PNL a avut loc ...
A murit doctorul Dragos Stanescu, medicul care a infiintat specialitatea chirurgie plastica in Vrancea
Trista veste a fost facuta publica pe retelele de socializare de presedintele Consiliului Judetean ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor