Grinda si ai lui, motiv de zazanie in PNL. Chiar liberalii spun ca au fost promovate "nevestele, amantele si verisoarele"

   

Ministrul Lucrarilor Publice, PNL-istul Ion Stefan, zis Grinda, a devenit sursa de tensiuni in PNL, fiind criticat in cadrul sedintelor de partid din cauza deciziilor controversate pe care le-a luat. Cotidianul Adevarul arata ca au inceput reprosurile
din cauza gafelor dese pe care le-a facut la aproape fiecare aparitie publica, de la grinda care l-a facut cunoscut in tara pana la laptopurile mici si oamenii cu CNP. PNL a promis la preluarea guvernarii ca va face o depolitizare a administratiei centrale si locale, scrie Adevarul, insa a numit in posturi cheie oameni de partid.

Nu trebuie uitat nepotismul promovat de cand PNL a ajuns la guvernare, in functii ajungand rubedenii si apropiati din partid. Alaturi de Ion Stefan, pe "lista neagra" a celor contestati se mai afla Monica Anisie si Violeta Alexandru. Potrivit cotidianului central, surse din PNL spun ca dupa terminarea starii de alerta nu sunt excluse schimbari de ministri. "Inca de la instalarea sa in cel mai bogat minister din Romania, Stefan a reusit intr-un timp extrem de scurt sa realizeze ceea ce nu au facut in ani cei pe care i-a atacat atunci cand era in opozitie, respectiv promovarea rubedeniilor si apropiatilor in posturi cheie. Adica asa-numitul nepotism, care s-a dovedit in Romania post-decembrista ca reprezinta una dintre manifestarile clasice ale fenomenului de coruptie. (...) Ion Stefan a reusit sa-si impuna neamurile in institutiile statului, lucru pentru care a fost aspru criticat, dar si ironizat de rivalii politici", arata jurnalistii de la Adevarul.

Practicile lui Grinda au fost preluate si de alti liberali numiti in functii de conducere.

Surse liberale au aratat ca una dintre problemele din aceasta perioada o reprezinta numirile politice facute la DSP-uri si in spitale, domenii sensibile in aceasta perioada. Ori, in loc sa numeasca profesionisti pe aceste functii, liberalii au preferat sa isi aduca neamurile si oamenii credinciosi. De exemplu, la DSP Vrancea, la propunerea prefectului liberal Gheorghita Berbece, directorul Catalin Graur a fost inlocuit cu Catalin Bunghez, medic stomatolog la Soveja si iubitul consilierului local PNL Ana Maria Dimitriu. Adjunct a fost pus un alt medic stomatolog, liberalul Dragos Cozma, asta desi functia trebuia ocupata de un medic epidemiolog sau de sanatate publica. Ulterior, dupa terminarea starii de Urgenta, ministrul Sanatatii l-a repus in functie pe Catalin Graur, insa l-a si transferat la Suceava. Teoretic, pentru ca practic medicul Catalin Graur a intrat in concediu medical, iar transferul nu poate avea loc.

Tot prefectul penelist a propus schimbarea medicului Vitalie Betisor, manager general SAJ Vrancea, cu medicul stomatolog Constantin Gavriloiu, unul din candidatii in competitia interna a PNL pentru desemnarea candidatului liberal la Primaria Focsani. De asemenea, pentru verisoara sa, Elena Codruta Neagu (Mihalache), stomatolog la Paunesti, prefectul solicita postul de director medical al SAJ Vrancea. Pentru verisoara sa, prefectul a obtinut totusi postul de manager al Spitalului Judetean, dupa ce managerul Constantin Mandrila a fost tinut mai bine de 30 de zile in concediu medical.

Sambata trecuta, presedintele PNL Ludovic Orban a ajuns la Focsani tocmai pentru a incerca, spun sursele noastre, sa calmeze spiritele in randul penelistilor care ii reproseaza lui Grinda nu face nimic pentru Vrancea, desi conduce tocmai ministerul prin care ar trebui sa finanteze dezvoltarea si lucrarile publice. Mai mult decat atat, lui Grinda i se reproseaza ca in toate institutiile, fie in Vrancea, fie in Bucuresti, au fost promovati doar oamenii lui, fie rubedenii - "nevestele, amantele si verisoarele" (conform unor inregistrari care circula pe internet) - fie apropiati.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Joi, 21 Mai 2020, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
Protocol de colaborare intre STS si Primaria Focsani
Primaria Focsani va incheia un protocol de colaborare cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale ...
Conducere noua la Spitalul Militar de Urgenta "Dr. Alexandru Popescu" Focsani
Distribuiti Facebook Twitter Google+ WhatsApp Print Conducere noua la Spitalul Militar din ...
Tanar din Focsani implicat intr-un accident rutier in Tecuci
Un tanar de 18 ani din Focsani a fost implicat intr-un accident rutier, noaptea trecuta, pe o strada ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor