Incepe Festivalul National Emil Botta; vor avea loc lansari de carte si concurs de poezie

   

Cea de a V-a editie a Festivalului National Emil Botta de la Adjud isi deschide portile maine. Evenimentul este unul reprezentativ pentru Adjud si poarta amprenta profesorului si poetului Paul Spirescu, despre care am putea spune ca este chiar sufletul acestuia. Festivalul se va derula in perioada 12-14 octombrie si este organizat cu sprijinul primariei Municipiului Adjud, al Casei de Cultura Tudor Vornicu, care gazduieste activitatile din cadrul festivalului, Uniunea Scriitorilor din Romania filiala Sud-Est, carora li se alatura Colegiul National Emil Botta in calitate de partener.
Potrivit informatiilor furnizate de profesorul Paul Spirescu, prima zi va debuta cu un moment intitulat excelente romanesti in arta teatrala, un medalion cinematografic "Emil Botta", prin proiectia filmului artistic "Reconstituirea", in regia lui Lucian Pintilie, proiectie speciala la 50 de ani de la premiera. A doua zi a festivalului va incepe cu vizualizarea expozitiei "Culori Hoinare", o expozitie de sevalet si de carte a autoarei Fevronia Spirescu, dupa care urmeaza alocutiunile organizatorilor si ale invitatilor.

Se va aduce si un omagiu celor doi frati Emil si Dan Botta, care au reprezentat cu succes numele Adjudului, prezentat de Adrian Botez. Totodata, va fi si un recital de poezie de-a lui Emil Botta, sustinut de elevii de la Colegiul National cu acelasi nume, dar si de oaspeti. Dupa aceea, profesorul Paul Spirescu il va prezenta pe poetul Liviu Ioan Stoiciu - un adjudean in anvangarda poeziei romane contemporane. Acesta va fi prezent la eveniment si le va vorbi celor prezenti despre experientele sale. De asemenea, acesta face parte si din juriul concursului national de poezie "Emil Botta". Ziua va continua cu prezentari de carte si reviste, dar si cu un colocviu poetic.

In ultima zi a festivalului vor fi desemnati castigatorii concursului de poezie si se vor inmana premiile. Festivalul National Emil Botta se va incheia cu Simfonia brancusiana, conferinta sustinuta de profesor doctor Petru Solonaru. Tot atunci va avea loc si inmanarea, de catre presedintele Academiei Daco-Romane TDC, Geo Stroe, a diplomei "Parinte al Patriei", pentru intreaga activitate creatoare, cultural-literara si spiritual daco-romaneasca lui Adrian Botez. Cu acest prilej, Adrian Botez, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, isi va lansa volumele editate in 2018, precum Cartea Apocalipsei, Noile naluciri ale abatelui Bernardo, vol. II. Proza, Cazul Dacia, vol. II (Trei studii hermeneutice, asupra Arheilor Sacri Zalmoxieni, Corbul, Blajinii, Oul) - Hermeneutica, Rege in vacanta - teatru, Nu mai avem camere - poezie.
Joi, 11 Octombrie 2018, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
VIDEO! Terasa "Atelier" din Focsani "calcata" azi-noapte de politie si jandarmerie!
Distribuiti Facebook Twitter Google+ WhatsApp Print Sambata (8 august) dupa miezul noptii, ...
FOTO Cum a ajuns un hotel de la tara model oficial de bune practici pentru combaterea coronavirusului
Resortul respecta reglementarile de preventie COVID-19 ale Consiliului European pentru Turism si ...
ULTIMA ORA! Militar in stare grava dupa ce a fost lovit de masina!
Distribuiti Facebook Twitter Google+ WhatsApp Print In timp ce se deplasa pe DN2 E85, un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor