Lectie de administratie si consiliere juridica gratuita pentru prefectul judetului Vrancea si specialistii in toate, de la avioane pana la legi, ai ziarului de casa al PNL

   

Biroul de Presa al Consiliului Judetean Vrancea a remis ieri un comunicat in care ofera o "lectie de administratie si consiliere juridica gratuita pentru prefectul judetului Vrancea si specialistii in toate, de la avioane pana la legi", ai ziarului de casa al PNL. "Ceea ce nu inteleg PNL si reprezentantii lui pusi in functii de demnitari este ca nu se vor mai putea ascunde dupa fustele ziaristilor a caror menire o respectam, dar care din nefericire nu pot sti absolut totul de la condus avioane pana la ingredientele meniului unui asistat social", arata sursa citata. Conform acesteia, pentru cei care nu lucreaza la ziarul de casa al PNL, "aducem la cunostinta ca cei care nu au avut documentele si au depasit limita de 30 de kilometri in afara municipiului Focsani, dinspre si inspre Focsani, in legatura cu localitatile Golesti, Cimpineanca, Vinatori, Rastoaca, Milcovul, Gologanu, Cirligele, Bolotesti, Garoafa, Urechesti, Vulturu si Cotesti, pot contesta la instanta amenzile primite de pentru ca, se vede treaba, amenda ramane dezideratul principal al PNL!"
Reprezentantii Consiliului Judetean ii sugereaza prefectului ca la instanta sa le trimita "pe cele doua foste juriste de primarii pe care le are in echipa sa (despre care ne indoim ca nu ar cunoaste legea), impreuna cu jurnalistii" de la ziarul de casa al PNL. "Iar pe oamenii care apeleaza la instanta, ii consiliem ca in actiunea lor sa arate faptul ca: interpretarea coroborata a articolului 7, aliniat (1) din Legea 351/2001, modificata prin ARTICOLUL UNIC din LEGEA nr. 190 din 25 octombrie 2019, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 868 din 28 octombrie 2019, cu prevederile articolului 5 literele e) si q) si art. 89 alin. 2 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 57/2019 - Codul Administrativ, completate cu prevederile art. 74 alin. 1 si art. 139 alin. 1 din Codul Administrativ rezulta ca asociatiiile de dezvoltare intercomunitara constituite in jurul municipiului Focsani pe baza de parteneriat aprobat prin hotarari de consiliu local, reprezinta zona metropolitana si ca atare sunt indeplinite conditiile din HG.24 din 14 mai 2020!", se arata in comunicatul de presa.

De asemenea, reprezentantii Consiliului Judetean ii mai sugereaza prefectului ca atunci cand greseste sau nu stie, "sa se replieze si sa puna mai presus de imaginea lui publica interesul oamenilor care au nevoie de informatii certe cu privire la modul in care trebuie sa se comporte in starea de alerta. Asadar, in loc sa piarda vremea sa ne demonstreze, cu niste "peneledelisme", ce inseamna zona metropolitana, el sa ia masuri ca oamenilor sa nu li se restranga drepturi si libertati, decat in limitele actelor normative".

"Ar mai putea cand se plictiseste, sa coordoneze DSP-ul si spitalul in scopul testarii masive a populatiei, obligandu-si verisoara pusa manager sa monteze si sa utilizeze in interesul cetatenilor, aparatul de testare performant, cumparat din banii Consiliului Judetean Vrancea, pe care aceasta nu este in stare sa-l scoata de cateva saptamani din magazia in care zace. Pana se lamureste prefectul Berbece ce inseamna zona si ce inseamna metropolitana, asteptam sa ne spuna daca a fost contact direct cu cei doi comandanti, daca s-a testat, daca a intrat in izolare, iar daca nu, sa explice oamenilor motivul pentru care nu o face. Iresponsabilitatea de care da dovada depaseste chiar si nestiinta de carte pe care din nefericire tine cu tot dinadinsul sa ne-o arate in fiecare zi", se mai precizeaza in comunicatul de presa.

Intr-un post scriptum, prefectul este rugat "sa citeasca site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Interne, iar data viitoare sa verifice cu atentie inainte sa faca pe desteptul, si apoi sa piarda vremea dand explicatii prin care sa-si justifice incompetenta. Pentru juristii pe care il consiliaza pe prefect, ii rugam sa fie mai atenti pentru ca au invatat in anul I de facultate ca doar un act normativ are putere de lege care sa fundamenteze aplicarea de sanctiuni si nu un studiu, fie el intocmit chiar si de Banca Mondiala".
Joi, 21 Mai 2020, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
Protocol de colaborare intre STS si Primaria Focsani
Primaria Focsani va incheia un protocol de colaborare cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale ...
Conducere noua la Spitalul Militar de Urgenta "Dr. Alexandru Popescu" Focsani
Distribuiti Facebook Twitter Google+ WhatsApp Print Conducere noua la Spitalul Militar din ...
Tanar din Focsani implicat intr-un accident rutier in Tecuci
Un tanar de 18 ani din Focsani a fost implicat intr-un accident rutier, noaptea trecuta, pe o strada ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor