Marian Oprisan: Nu am niciun amestec in derularea procedurii de concesiune pentru construirea centrului de oncologie/radiologie!

   

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, nu are niciun amestec in derularea procedurii de concesiune sau inscrierea ofertelor la licitatia publica, privind concesionarea terenului pentru construirea Centrului de oncologie/radiologie. Administratia judeteana face aceeasta precizare, intr-un comunicat de presa, pentru ca "de cateva zile, opinia publica a fost supusa unor intoxicari venite din partea unor pseudojurnalisti care nu fac altceva decat sa caute nereguli acolo unde nu sunt, desi se refera la proceduri administrative transparente si accesibile".
,,Initiativa facilitarii construirii unui centru privat de oncologie/radiologie in Vrancea a fost o idee salutata de administratia judeteana, existand acordul unanim al fortelor politice din Consiliul Judetean, in contextul in care bolnavii de cancer din Vrancea trebuie sa se deplaseze in alte judete pentru tratament", se arata in comunicatul de presa. Reprezentantii Consiliului Judetean precizeaza ca "singura preocupare a partidului aflat la guvernare este sa puna administratia judeteana, a carei conducere si-o doreste, intr-o lumina proasta, chiar si sacrificand bolnavii de cancer ai judetului Vrancea", de aceea "nu ne mira campania mincinoasa si agresiva de denigrare" pe care ziarul de casa al PNL o continua.

"Procedura de concesionare a terenului pentru construirea centrului de oncologie/radiologie s-a facut cu respectarea prevederilor legale de concesionare, conform art. 317, alin.3, lit. a din OUG 57/2019 - Codul Administrativ, la care a participat si reprezentantul ANAF care are rolul de a verifica situatia financiara a competitorilor si nu afecteaza in niciun fel activitatea Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" din Focsani. Presedintele Consiliului Judetean nu are niciun amestec in derularea procedurii de concesiune sau cu inscrierea ofertelor la licitatia publica, singura care decide, conform legii, oferta castigatoare fiind comisia de selectie", precizeaza sursa citata.

Pentru cei care nu cunosc prevederile din caietul de sarcini, administratia judeteana face precizarea ca, potrivit acestuia, in situatia in care investitia nu se realizeaza intr-o perioada de 2 ani, firma castigatoare are obligatia sa plateasca redeventa si sa restituie terenul. ,,Subliniem faptul ca autoritatea judeteana concesioneaza doar terenul necesar construirii centrului de oncologie/radiologie si nu face investitii din bugetul propriu pentru acesta, urmand a incasa doar redeventa pentru utilizarea terenului. Alegerea terenului in proximitatea spitalului judetean s-a facut tot din consideratie pentru vrancenii loviti de boala crunta, care au nevoie de servicii medicale integrate.

Cu amaraciune constatam ca noua conducere a spitalului s-a pus la dispozitia sefilor politici din PNL, iar in loc sa se preocupe in aceasta perioada de testarea masiva a vrancenilor si de redeschiderea sectiilor spitalului pentru bolnavii non-COVID care au nevoie de sprijin imediat, arunca in spatiul public acuze nefondate si documente care nu dovedesc nimic altceva decat reaua credinta a actualei guvernari si a reprezentantilor ei.

Reamintim verisoarei prefectului, pusa vremelnic in functia de conducere a spitalului judetean, ca adresele de corespondenta nu fac obiectul informatiilor de interes public si ca nu ii face cinste modul in care si-a inceput activitatea!".

"Cat despre sesizarea DNA", mai arata comunicatul de presa al Consiliului Judetean Vrancea, daca "specialistii in drept" de la ziarul de casa al PNL "au identificat in procedurile administrative de concesionare a terenului de oncologie/radiologie o abatere de legalitate, ne pot indica direct infractiunile, iar Consiliul Judetean va formula el insusi plangerile necesare".
Vineri, 22 Mai 2020, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
Protocol de colaborare intre STS si Primaria Focsani
Primaria Focsani va incheia un protocol de colaborare cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale ...
Conducere noua la Spitalul Militar de Urgenta "Dr. Alexandru Popescu" Focsani
Distribuiti Facebook Twitter Google+ WhatsApp Print Conducere noua la Spitalul Militar din ...
Tanar din Focsani implicat intr-un accident rutier in Tecuci
Un tanar de 18 ani din Focsani a fost implicat intr-un accident rutier, noaptea trecuta, pe o strada ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor