ULTIMA ORA! FOTO! Orasul Odobesti va avea un Planetariu UNIC in Romania si o plaja artificiala de 4 mii de metri patrati

   

Primaria Odobesti a primit astazi notificarea pentru semnarea Contractului de finantare a proiectului "Cresterea calitatii vietii populatiei in Orasul Odobesti, Jud. Vrancea" .
In cadrul acestui proiect va fi construit un Planetariu UNIC in Romania si al patrulea in Europa. Astfel, pe fostul amplasamnet al Gradinii de Vara din centrul orasului se va pune in opera obiectivul care va utiliza ultima tehnologie disponibila, 8K 3D.

Odata cu aceasta investitie unica in tara, proximitatea acesteia va beneficia de schimbari majore de amenajare. Spatii verzi, locuri de joaca, modernizarea unui numar de 15 strazi si alei pietonale, piste de biciclete, treceri de pietoni prevazute cu suprafete tactilo-vizuale pentru persoane cu dizabilitati, alei carosabile, parcari auto, o zona de camping, un loc de joaca pentru copii, un teren multifunctional si foisoare pentru picnic sunt doar cateva dintre facilitatile recreative si sportive ce vor insoti Planetariul. Astfel, in zona Supusi din orasul Odobesti, se vor construi obiective de recreere si sportive pe o suprafata de aproximativ 14 mii de metri patrati.

"Semnare proiectului "Cresterea calitatii vietii populatiei in Orasul Odobesti, Jud. Vrancea" vine ca sa definitiveze ideea noastra de dezvoltare a orasului Odobesti ca oras de relaxare si agrement pe harta judetului Vrancea si a Romaniei. Impreuna cu Observatorul astronomic, zona de agrement din Cartierul Sturza, Parcul Sf. Ilie, Parcul Garii, terenurile de sport, stadioanele si zonele de fitness, Planetariul si plaja artificiala vor transforma Odobestiul intr-o zona cu potential turistic ridicat, intr-un oras frecventabil si atractiv in care nivelul de trai al populatiei va creste cu fiecare zi. Modernizarea iluminatului public si telegestiunea acestuia, transportul public electric in interiorul localitatii precum si Palatul Copiilor sunt certitudinile care ne asigura ca in urmatorii ani orasul Odobesti va deveni un oras cu adevarat european", a spus primarul orasului Odobesti, Daniel NICOLAS.

O alta parte inedita a acestui proiect este realizarea unei plaje artificiale pe malul raului Milcov de aproape 4 mii de metri patrati, dar si amenajarea unei liziere pe care vor fi plantati salcami si tei. Totodata, zona va fi o oaza verde cu gazon unde se vor planta trandafiri de diferite culori. Perimetrul va fi dotat cu banci, cosuri de gunoi, stalpi de iluminat, cismele, toalete ecologice, foisoare, casute de camping si echipamente de joaca pentru copii.

Valoarea acestui proiect este de 5 miloane euro.

Mai jos aveti lista cu strazil si aleile pietonale ce vor fi modernizate:

-Drumul Comunal DC 135 (Strada Libertatii)

-Strada Eremia Grigorescu

-Strada Fundatura Cetatuia

-Strada General Dragalina Tr. 1

-Strada General Dragalina Tr. 2

-Strada George Cosbuc

-Strada Ghica Rafail

-Strada Piata Libertatii

-Strada Teilor

-Strada Viitorului

-Aleea pietonala Barbu Lautaru

-Aleea pietonala Ghica Rafail

-Aleea pietonala Obor

-Aleea pietonala Libertatii

-Aleea pietonala Viticulturii

sursa foto si text: Primaria Odobesti
Joi, 21 Mai 2020, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
Protocol de colaborare intre STS si Primaria Focsani
Primaria Focsani va incheia un protocol de colaborare cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale ...
Conducere noua la Spitalul Militar de Urgenta "Dr. Alexandru Popescu" Focsani
Distribuiti Facebook Twitter Google+ WhatsApp Print Conducere noua la Spitalul Militar din ...
Tanar din Focsani implicat intr-un accident rutier in Tecuci
Un tanar de 18 ani din Focsani a fost implicat intr-un accident rutier, noaptea trecuta, pe o strada ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor