ULTIMA ORA! Grinda vrea sa taie capete in PNL Vrancea, inainte sa cada al lui

   

Batalie in toata regula intre taberele din PNL Vrancea. Pierderea alegerilor locale, pierderea postului de ministru al Dezvoltarii, pozitie din care a promis functii sustinatorilor si apropiatilor si fonduri primarilor, l-au transformat pe deputatul Ion Stefan dintr-un asa zis lider intr-un simplu membru de partid, simplu deputat. Decapitarile de la varful PNL care vor culmina, cel mai probabil, cu inlocuirea lui Ludovic Orban din fruntea partidului, l-au adus pe Grinda in situatia de nu mai putea negocia functii la nivel guvernamental nici pentru el si nici pentru altii.
Nu in ultimul rand, dupa ce a pierdut pozitia de ministru, Ion Stefan nu isi poate respecta promisiunile facute primarilor anul trecut, in campaniile electorale. Acest lucru l-a inteles Ion Stefan, iar pentru a nu pierde pozitia dominanta din organizatie, a solicitat in sedinta Biroului Politic Judetean al PNL Vrancea demiterea presedintilor de organizatii locale care au avut sub scorul mediu al partidului la nivel national si chiar dizolvarea acelor organizatii.

Solicitarea lui Grinda pare la prima vedere fara noima, multi poate spunand ca nu au importanta cateva organizatii locale. Dizolvarea are mare importanta pentru Grinda!

Practic, modul dictatorial in care s-a comportat Grinda in organizatie a dus la formarea a doua grupari in interiorul PNL Vrancea. Una formata din majoritatea primarilor liberali care sunt sustinatorii actualului presedinte al PNL Vrancea, Catalin Toma, care este vazut ca un om echilibrat, dar si ca un politician de viitor, data fiind functia de presedinte al Consiliului Judetean pe care o detine in prezent. In aceasta tabara se afla si cei nemultumiti de sinecurile impartite de Stefan dupa ce PNL a ajuns la guvernare. Au fost numiti in functii de conducere din institutii publice doar apropiati, rude ale fostului ministru. Nemultumirile au rabufnit de anul trecut insa au fost tinute sub pres din cauza pozitiei pe care o ocupa Ion Stefan in Guvern.

Cea de-a doua grupare e formata in jurul lui Ion Stefan si e considerata asa zisa aripa de talibani din PNL Vrancea. Numai ca esecurile multiple ale lui Stefan i-au determinat pe acestia, in marea lor parte, sa se reorienteze catre aripa care il sustine pe Catalin Toma.

In acest context a solicitat Ion Stefan dizolvarea a aproximativ 20 de organizatii locale. Surse din interiorul PNL mai sustin ca in acest mod Stefan urmareste sa scape de prim vicepresedintele PNL Vrancea, Daniel Morosanu, considerat sustinator al lui Catalin Toma. Numai ca acesta, anticipand miscarile lui Grinda, a strans in jurul sau organizatiile locale pe care le controleaza si si-a anuntat sustinerea fata de presedintele Catalin Toma. Practic, in acest moment, Ion Stefan a devenit o umbra a ceea ce s-a crezut a fi si cauta sa vada daca si cati sustinatori mai are.

Situatia este similara cu cea de la nivel central din PNL, unde actualul presedinte Ludovic Orban a pierdut functia de premier, functie preluata de Florin Citu, sustinut de Rares Bogdan si Ilie Bolojan. Intr-o miscare pregatitoare pentru viitorul congres liberal, Ludovic Orban a venit duminica la Focsani pentru a sarbatori Mica Unire alaturi de una dintre organizatiile care il sustin.

Ramane de vazut daca aceasta miscare il va ajuta pe Orban sau pe liberalii vranceni. Cert este ca banii, functiile publice si avantajele ce pot decurge din acestea se afla in pixul lui Florin Citu si nu al lui Ludovic Orban. Si liberalii vranceni stiu acest lucru.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sambata, 23 Ianuarie 2021, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
Tanar retinut de politistii vranceni, dupa ce ar fi introdus in tara DROGURI de mare risc, prin firme de curierat
Ieri, 1 martie, politistii de combatere a criminalitatii organizate din Vrancea, impreuna cu ...
ULTIMA ORA! Rata de infectare in crestere, pentru Focsani si pentru judetul Vrancea. Cinci localitati vrancene, cu rata de infectare peste 2‰
Directia de Sanatate Publica Vrancea a intocmit tabelul cu valorile ratei de incidenta a infectarii ...
2 martie: 27 noi cazuri de coronavirus in Vrancea. Rata de infectare in judet, in crestere
2 martie 2021: 27 noi cazuri de coronavirus confirmate in Vrancea in ultimele 24 de ore. Rata de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor