ULTIMA ORA! Masuri restrictive la Panciu, Marasesti, Bolotesti, Milcovul si Barsesti

   

Astazi, 25.11.2020, a avut loc o noua sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Vrancea, pentru stabilirea unor masuri de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul judetului Vrancea, in urma careia a fost adoptata urmatoarea hotarare:
HOTARAREA nr. 198 din 25.11.2020 privind mentinerea/stabilirea unor masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei COVID-19, in functie de incadrarea in limitele de incidenta cumulata a cazurilor din ultimele 14 zile, la nivelul localitatilor din judetul Vrancea, care dispune:

Art. 1 La nivelul localitatilor, prevazute in Anexa nr. 1 la prezenta hotarare, in care incidenta cumulata a cazurilor pe ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 0/00 si mai mica sau egala cu 3 0/00, se mentin/stabilesc urmatoarele masuri, pe o perioada de 14 zile, urmand a fi reevaluate la finalul acesteia, astfel:

(1) Organizarea si desfasurarea activitatii cu public, in cadrul cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului pana la 30 % din capacitatea maxima a spatiului.

(2) Organizarea si desfasurarea spectacolelor de tipul drive-in in aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului.

(4) Activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului.

(5) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului.

(6) Activarea Planului de actiuni pentru eficientizarea capacitatii de gestionare a situatiei in localitatile unde rata de incidenta cumulata in ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, prin punerea in aplicare a Hotararii C.J.S.U. Vrancea nr. 185 din 12.11.2020.

Art. 2 La nivelul localitatilor, prevazute in Anexa nr. 2 la prezenta hotarare, in care incidenta cumulata a cazurilor pe ultimele 14 zile este mai mare de 3 0/00, se stabilesc urmatoarele masuri, pe o perioada de 14 zile, urmand a fi reevaluate la finalul acesteia, astfel:

(1) Organizarea si desfasurarea activitatii cu public, in cadrul cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte sunt interzise.

(2) Organizarea si desfasurarea spectacolelor de tipul drive-in in aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor este interzisa.

(4) Activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare este permisa doar pentru persoanele cazate in cadrul acestor unitati.

(5) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc este interzisa.

(6) Activarea Planului de actiuni pentru eficientizarea capacitatii de gestionare a situatiei in localitatile unde rata de incidenta cumulata in ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, prin punerea in aplicare a Hotararii C.J.S.U. Vrancea nr. 185 din 12.11.2020.

Art. 3

(1) Directia de Sanatate Publica Vrancea calculeaza zilnic, pentru fiecare localitate din judetul Vrancea, incidenta cumulata a cazurilor pentru ultimele 14 zile si prezinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Vrancea analiza rezultata, in cel mult 24 ore de la data constatarii atingerii limitelor prevazute in prezenta hotarare.

(2) La stabilirea incidentei la 1000 de locuitori in ultimele 14 zile nu se iau in considerare focarele din centrele rezidentiale de ingrijire si asistenta a persoanelor varstnice, centrele rezidentiale pentru copii si adulti, cu si fara dizabilitati, precum si pentru alte categorii vulnerabile, inclusiv caminele, internatele si spitalele.

Anexa nr. 1 la HOTARAREA C.J.S.U. Vrancea nr. 198 din 25.11.2020

LISTA CU LOCALITAEsILE DIN JUDEEsULVRANCEA

IN CARE INCIDENEsA CUMULATA A CAZURILOR PE ULTIMELE 14 ZILE ESTE MAI MARE DE 1,50/00 SI MAI MICA SAU EGALA CU 3 0/00

Anexa nr. 2 la HOTARAREA C.J.S.U. Vrancea nr. 198 din 25.11.2020

LISTA CU LOCALITAEsILE DIN JUDEEsULVRANCEA

IN CARE INCIDENEsA CUMULATA A CAZURILOR PE ULTIMELE 14 ZILE ESTE

MAI MARE DE 3 0/00
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
Sindicatele acuza Guvernul ca pregateste concedieri in sistemul public si taierea sporurilor
Guvernul refuza sa discute cu sindicatele pe subiectul sporurilor, deci ramane de vazut cum anume va ...
Dr. Doru Calistru a fost detasat in Gorj. Veterinarii acuza abuzurile ANSVSA si cer oprirea acestora
Presiunile facute de liberali pentru schimbarea directorului Doru Calistru de la DSVSA Vrancea sunt ...
ULTIMA ORA! A murit Georgiana Onea, tanara sportiva de la Paunesti
Georgiana Onea, tanara de la Paunesti, diagnosticata cu o boala grava, s-a stins din viata noaptea ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor