ULTIMA ORA! O mama cu cinci copii, transportati la Spitalul Municipal Adjud dupa ce au fost confirmati pozitiv cu COVID-19

   

In aceasta seara, o mamica si cei 5 copii ai sai au ajuns la Spitalul Municipal Adjud, dupa ce au fost confirmati pozitiv la infectia cu noul tip de coronavirus. Mama ajunsese vineri in atentia reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea, pe fondul unor violente in familie. Conform procedurilor impuse de actuala situatie pandemica, atat mama, cat si cei 5 copii minori au fost testati pentru depistarea infectiei cu SARS-CoV-2, iar astazi rezultatele au aratat ca sunt pozitivi.
,,Este vorba despre o mama cu 5 copii minori care au fost preluati vineri de catre o echipa a DGASPC Vrancea, cu respectarea tuturor masurilor de protectie impuse de contextul actual. A fost semnalat un caz de violenta domestica si atunci s-a decis preluarea mamei impreuna cu cei 5 minori astfel incat sa nu-i separam. Ulterior preluarii au fost prezentati la Directia de Sanatate Publica (DSP) pentru testare, intrucat metodologia in vigoare, la acest moment, ne impune acest lucru.

Pe toata perioada in care s-au aflat in centru, contactul cu ei a fost efectuat cu respectarea tuturor masurilor de protectie sanitare si astazi, in momentul in care au fost stabilite rezultatele testarii, mama impreuna cu minorii au fost preluati si internati intr-o unitate spitaliceasca. Minorii au 5, 7, 8, 10 si 12 ani.Toti sunt asimptomatici", a precizat Adina Lascan, purtator de cuvant in cadrul DGASPC Vrancea.
Sambata, 01 August 2020, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
Flagrant de primire de mita pentru o angajare la o firma a Primariei Panciu
Informatia a fost transmisa astazi, marti 15 septembrie 2020, printr-un comunicat de presa al ...
Angajat din primarie, trimis la studii superioare pe banii comunitatii. Prefectura: "Este nelegal"
Consiliul Local din comuna vranceana Corbita a aprobat alocarea fondurilor in baza Legii nr. ...
ULTIMA ORA: Un autoturism si o autoutilitara implicate intr-un accident rutier
Un autoturism si o autoutilitara au fost implicate intr-un accident rutier, marti dimineata, in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor