VIDEO! Ion Stefan "Grinda", pe lista scurta a ministrilor care ar urma sa fie dati afara din Guvern

   

Luna iunie va aduce nu numai deschiderea teraselor, dar si schimbari in guvern, scrie Dan Andronic intr-un editorial pentru evz.ro. Articolul porneste de la informatii publicate de agentia de presa Mediafax, conform careia urmeaza o remaniere guvernamentala care ii va include pe Ion Stefan "Grinda", de la Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Marcel Vela, de la Ministerul Afacerilor Interne, si Monica Anisie, de la Ministerul Educatiei si Cercetarii. Dan Andronic o adauga pe lista si pe Violeta Alexandru, de la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, "lovita destul de puternic de scandalul "Sparanghelul"".
Surse liberale au declarat pentru MEDIAFAX, ca ministrul de Interne, Marcel Vela, urmeaza sa fie schimbat de la conducerea MAI, in urma conflictului pe care acesta l-a avut cu premierul Ludovic Orban si presedintele Klaus Iohannis, in perioada sarbatorilor pascale, atunci cand a semnat un protocol cu BOR.

Monica Anisie ar urma sa fie schimbata de la conducerea Ministerului Educatiei, din cauza "balbelor" facute in gestionarea invatamantului de la distanta. Ea a ajuns in atentia presei si dupa ce fina sa a fost numita sefa la DSP Bucuresti.

Ministrul PNL care a capatat insa un renume deloc de invidiat prin angajarea a zeci de rude si apropiati este tocmai vranceanul Ion Stefan. Presa a publicat listele celor numiti direct sau la "recomandarea" ministrului cunoscut drept "Grinda":

Aproape 50 de: iubiti, soti-sotii, fini, verisori, cumetri, manichiuriste, oameni de casa ai liberalilor

1. Sergiu Marian Bordea Stefan (sotul nepoatei ministrului liberal ,,Grinda") in doua zile a fost promovat din functia de inspector vamal la Biroul Vamal de interior Vrancea, in functia de sef administratie la AJFP Galati, iar ulterior, tot fara concurs, in functia de director executiv colectare al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Galati. Sotia sa, Carmina, este jurist la firma Balcanic Prod, detinuta de fratii Stefan.

2. Sorin Mihailescu, un cumatru al ministrului liberal ,,Grinda", a fost numit director general al Regionalei de Cai Ferate Galati. Pana la aceasta numire, Sorin Mihailescu a fost sef la Regulatorul de Circulatie CFR Adjud. Mihailescu si-a preluat atributiile de sef al Regionalei CFR Galati, joi-7 mai.

3. Florin Jan Vasilache, finul lui Grinda, este consilier al ministrului Agriculturii. Surse liberale spun ca Vasilache ar fi fost adus si in partid de "Grinda" chiar inainte de alegeri, dar nu inainte ca acesta sa fi fost angajat la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea.

4 -5. Dorina Stefan, sotia verisorului deputatului liberal, a fost numita la conducerea Centrului judetean Vrancea al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Nicolae Stefan, sotul acesteia si verisorul deputatului "Grinda", este consilier la Directia Antigrindina. S-ar pregati numirea acestuia la conducerea Directiei (daca mai ramane Grinda ministru)

6. Prefectul Gheorghita Berbece a lucrat la cabinetul parlamentar al deputatului "Grinda", de unde a trecut la grupul parlamentar PNL din Camera Deputatilor si, in final, la Prefectura Vrancea.

7. Iulian Berbece, fiul prefectului Gheorghita Berbece, a ajuns din ajutor de sef de post la Vulturu pe functia de consilier al secretarului de stat in Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Pompiliu Norocel Stroe.

8. Elena Codruta Neagu (Mihalache), medic stomatolog la Paunesti, verisoara prefectului Berbece, a fost numita manager interimar la conducerea Spitalului Judetean Focsani. Initial, medicul stomatolog era propusa de prefectul Berbece pentru functia de director medical al Serviciului de Ambulanta Judetean Vrancea.

9 - 10. Nicu Tanase, consilier local si presedinte PNL Focsani - sef la Agentia Vrancea a Autoritatii Rutiere Romane (ARR), propus director general la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Verisoara lui Nicu Tanase, Mihaela Dogaru, a fost una dintre primele numiri la ISJ Vrancea dupa instalarea guvernului liberal, pe functia de inspector scolar invatamant prescolar.

11 - 12. Consilierul judetean PNL, Adrian Cretu, a fost numit purtator de cuvant la Institutia Prefectului. Sotiei acestuia, Camelia Cretu, i se pregateste un post caldut la Directia de Statistica Vrancea, fiind singurul candidat inscris la concursul pentru functia de conducere de sef serviciu grad II la Serviciul de cercetari statistice de intreprinderi si exploatatii agricole, preturi si demografie.

13. Catalin Bunghez, medic stomatolog la Soveja si iubitul consilierului local PNL Ana Maria Dimitriu, a fost numit director la Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea. A ramas (deocamdata ?) fara functie prin revenirea lui Catalin Graur, care a fost insa transferat la DSP Suceava, unde nu a plecat totusi, fiind in concediu de odihna.

14. Simona Costea, fiica unui angajat al fratilor Stefan, numita consiliera in Ministerul Dezvoltarii.

Carnetul de partid face diferenta

15.Pompiliu Norocel Stroe este absolvent de teologie si sociologie. Nu are experienta in ceea ce inseamna activitatile specifice ale Ministerului de Interne, dar a ajuns secretar de stat in MAI dupa ce a renuntat la mandatul de consilier judetean din partea PNL Vrancea. Si in acest caz, carnetul de partid a facut diferenta. In 2016, Pompiliu Norocel Stroe a condus PNL Focsani pentru cateva luni, iar in prezent este prim vicepresedinte al PNL Vrancea.

16. Liviu Bostan, fost consilier judetean liberal, a fost angajat in corpul de Control al ministrului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei Publice. De altfel, Liviu Bostan este cunoscut ca fiind un apropiat, omul de casa al ministrului Grinda. Din CV-ul lui Liviu Bostan rezulta ca a absolvit Facultatea de Matematica a Universitatii Bucuresti si a lucrat in... asigurari. Ulterior, Bostan a fost numit si in Consiliul de Administratie la ANCPI.

17. Alina Drumea, consilier local liberal, a fost angajata pe postul de "secretar cabinet", tot in ministerul condus de Grinda.

18. Ovidiu Burdusa, fost consilier judetean PNL, a fost numit secretar de stat la Departamentul Romanilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului Romaniei. Ovidiu Burdusa locuieste in Italia.

19. Ana Maria Dimitriu, consilier local PNL, a fost numita in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean, dar a fost nevoita sa-si dea demisia. A fost numele vehiculat pentru a prelua conducerea Spitalului Judetean, pe parcursul razboiului de gherila dus de liberali impotriva lui Constantin Mandrila, inca de cand au preluat puterea. Ana Maria Dimitriu a ajuns "celebra" dupa ce a avut cea mai mare contributie din tara la campania electorala pentru europarlamentare a PNL-ului. Vorbim despre 1,4 milioane de lei (300 mii euro!) ! Banii au venit insa dintr-un imprumut de la nimeni altul decat penelistul Ion Stefan, zis "Grinda".

20. Claudia Serafimciuc, numita subprefect al judetului Vrancea, fost secretar al comunei Jaristea, pepiniera de cadre PNL

Toata lumea la DSP

21. Liberalii au avut grija sa asigure un post caldut pana si pentru cel care le filma conferintele de presa, Silviu Stanciu fiind, dupa cum se recomanda, "referent comunicare DSP Vrancea".

22. Liberalul Dragos Cozma, medic stomatolog, a fost numit director adjunct la DSP Vrancea, asta desi functia trebuia ocupata de un medic epidemiolog sau de sanatate publica.

23 - 24. Un consilier local PNL de la Marasesti, Mihaela Beatrice Baclov si o liberala din Focsani, Alexandra Mazilu figureaza, de asemenea, pe lista angajatilor pe repede inainte in cadrul DSP Vrancea.

Schimbari de la Inspectoratul Scolar pana la Directia Silvica

25 - 26. Victor Dumitru a fost numit director cu delegatie al Directiei Silvice Vrancea si l-a inlocuit in functie pe Lucian Zamfir. Aceasta numire a venit la numai o saptamana dupa ce liberalii vranceni l-au schimbat pe seful Ocolului Silvic Focsani, Ionut Duta. In locul acestuia a fost numit Petrica Tudosa, o cunostinta mai veche a vrancenilor, fost pedelist de frunte, fost director al Directiei Silvice Focsani in perioada guvernarii PDL si devenit, mai nou, penelist. De altfel, Tudose nu a ezitat sa sustina liberalii si sa faca inclusiv campanie electorala pentru PNL in ultimii ani si in ultima perioada. Victor Dumitru a fost sef al Ocolului Silvic Focsani tot in perioada guvernarii PDL si este bun prieten cu Petrica Tudosa. Sunt doua nume cunoscute, de pe vremea PDL-ului.

27. Florin Nedelcu, consilier judetean PNL Vrancea, a fost numit sef la Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Vrancea.

28. Liberalii au schimbat seful si la Reprezentanta Vrancea a Registrului Auto Roman (RAR), numindu-l pe Dan Emanuel Stoican.

29, 30, 31. Pe lista de persoane impuse de PNL la conducerea unor institutii publice din judet se mai afla Mihai Cristinel - DSVSA, Dorina Vraciu - SGA, Eugen Popa - ANIF.

32 - 41. Primul pas spre penelizarea institutiilor publice a fost facut, in 15 noiembrie 2019, prin demiterea prin ordin de ministru a inspectorului scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, Aurel Selaru si inlocuirea cu Gabriela Daniela Marchitan, membru al Biroului Politic Local al PNL Focsani si fost candidat pentru functia de consilier local al municipiului Focsani din partea liberalilor. Ulterior au fost inlocuiti cu membri PNL sau persoane apropiate de partid, profesorul de istorie Adrian Atarcicov, directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Vrancea si 9 inspectori scolari.

Sunt si alte nume, vehiculate in presa locala si nationala. Ar fi vorba despre:

42. Vlad Liviu Laurentiu - cumnatul Alinei Ramona Drumea, secretara personala a lui Ion Stefan, numit director economic la Spitalul Judetean de Urgenta Focsani.

43. Patricia Galatanu - "manichiurista lui Grinda", promovata de la cabinetul personal din Odobesti, numita consilier in cadrul Ministerului Dezvoltarii, condus de Ion Stefan.

44. Victor Ciumac - consilier judetean PNL, numit consilier in Guvernul Romaniei la propunerea lui Ion Stefan.

45. Iulia Cretu - "consiliera de imagine" a lui Ion Stefan, iubita lui Sebastian Oancea, unul dintre ziaristii de casa ai PNL Vrancea, numita consilier la cabinetul ministrului Grinda.

46. Dr. Gabriel Negoita - numit director medical la Spitalul Judetean Vrancea in guvernarea PNL.

47. Andreea Druga - secretara prefectului Berbece, sora finei lui Ion Stefan.

48. Ionut Latcan - verisorul Mirelei Stefan, sotia lui Grinda, ar fi propus pentru director general SC Electrica SA.

Mai multe persoane au mers luni la sediul PNL Vrancea, ca sa depuna cereri de inrudire cu ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, zis Grinda, pentru a obtine un loc de munca. Oamenii, cei mai multi tineri, au reactionat astfel fata de ceea ce a devenit o politica de partid si de stat in cadrul PNL, in special la nivelul organizatiei Vrancea, unde posturi de conducere din institutiile publice au fost adjudecate de persoane care au grad de rudenie cu ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, zis "Grinda" si, mai nou, cu prefectul Gheorghita Berbece.

Reorganizare pentru penelizare la Ministerul Dezvoltarii

Saptamana aceasta, penelistul Grinda a anuntat ca va reorganiza Ministerul pe care inca il conduce. Potrivit unor surse din interior, citate de cristoiublog.ro, acesta, sub paravanul unei reorganizari, vrea sa faca loc oamenilor din partid. Functionari, buni profesionisti, care nu au fost niciodata intr-un partid, se tem ca vor fi concediati pentru a face loc liberalilor pe care vrea sa-i recompenseze ministrul. "Nu este doar redus intelectual, este si foarte rau", a precizat sursa din minister pentru cristoiublog.ro.

De altfel, fostul ministru al Dezvoltarii, deputatul Daniel Suciu, a reactionat pe pagina sa de Facebook scriind ca angajatii sunt "tinte numai bune de doborat" de catre un ministru ce si-a aranjat rudele si pilele la varful statului roman. "Eu i-am condus pe acesti oameni si vad profesionistii ce au evitat dezangajarea fondurilor europene, vad functionarii ce lucrau in cel mai impropriu sediu de minister dintre toate, vad responsabilii miilor de investitii peste tot in aceasta tara si pe cei care i-au impresionat pe europeni organizand evenimente de succes pe perioada presedintiei noastre a Consiliului UE. Da, poate unii ar trebui sa plece, se stiu ei care, dar nu accept ca un ministru diletant, un ministru de care toata opinia publica rade copios, un ministru care este dovedit pentru imoralitatea angajarilor facute prin toate institutiilor statului sa dea lectii de cinste si profesionalism unor angajati ce pot oricand sa-i predea notiuni elementare de logica, exprimare, profesionalism si seriozitate. Chiar lectii de organizare de santier pentru grinzi puse gresit. Cu siguranta Ion Stefan este cel mai nepriceput si cel mai slab ministru ce a condus vreodata acest minister si sper doar sa nu fie neamul domniei sale asa de numeros incat sa incapa toti la minister", a scris deputatul Daniel Suciu.

Dans!

Sambata trecuta, presedintele PNL Ludovic Orban a ajuns la Focsani tocmai pentru a incerca, spun sursele noastre, sa calmeze spiritele in randul penelistilor care ii reproseaza lui Grinda ca nu face nimic pentru Vrancea, desi conduce tocmai ministerul prin care ar trebui sa finanteze dezvoltarea si lucrarile publice. Mai mult decat atat, lui Grinda i se reproseaza ca in toate institutiile, fie in Vrancea, fie in Bucuresti, au fost promovati doar oamenii lui, fie rubedenii - "nevestele, amantele si verisoarele" (conform unor inregistrari care circula pe internet) - fie apropiati.

Il va sacrifica asadar Orban pe Grinda pentru a mai spala imaginea PNL si pentru a incerca sa opreasca scaderea vertiginoasa a partidului in sondaje? Alegerile locale ar putea fi organizate in toamna, iar PNL-ul scade, scade si iar scade.

Desi au fost filmati dansand impreuna, va fi divort politic in cuplul Orban - Stefan?
Sambata, 23 Mai 2020, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
Protocol de colaborare intre STS si Primaria Focsani
Primaria Focsani va incheia un protocol de colaborare cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale ...
Conducere noua la Spitalul Militar de Urgenta "Dr. Alexandru Popescu" Focsani
Distribuiti Facebook Twitter Google+ WhatsApp Print Conducere noua la Spitalul Militar din ...
Tanar din Focsani implicat intr-un accident rutier in Tecuci
Un tanar de 18 ani din Focsani a fost implicat intr-un accident rutier, noaptea trecuta, pe o strada ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor