VIDEO: Lucrari de consolidare a malului raului Putna

   

In lunile aprilie si mai 2020, Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Vrancea a executat cu finantare din surse proprii lucrari de intretinere a lucrarii de aparare "Consolidare mal rau Putna in comuna Bolotesti, sat Putna, judetul Vrancea", lucrari realizate in cadrul Programului anual de gospodarire a apelor 2020. Efectuarea acestor lucrari de intretinere a fost necesara intrucat albia raului Putna in comuna Bolotesti, sat Putna, judetul Vrancea, a suferit modificari din cauza cresterilor de nivel si debit din anii 2018 si 2019 si in lipsa unei interventii prompte ar fi fost afectata lucrarea de aparare de mal "Consolidare mal drept rau Putna in comuna Bolotesti, sat Putna, judetul Vrancea" urmare afuierilor locale ce puneau in pericol stabilitatea lucrarii.
Lucrarile de intretinere realizate de Formatia de lucru "Putna - Vidra" au constat in executia de gabioane pe o lungime totala de peste 100 m, ce au fost amplasate in albia raului Putna la cota -1 m sub salteaua lucrarii afectate. De asemenea, au fost executate si lucrari de refacere a saltelei de gabioane a lucrarii de aparare de mal in punctele in care aceasta a fost afectata. Prin executia acestor lucrari de aparare a fost modificat regimul de curgere a raului Putna in sectiunea aferenta lucrarii "Consolidare mal rau Putna in comuna Bolotesti, sat Putna, judetul Vrancea" prin reducerea vitezei curentului de apa si dirijarea acestuia dinspre lucrare, cu scopul protejarii acesteia.

Pentru reducerea gradului de risc la inundatii prin Programul anual de gospodarire a apelor 2020 Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Vrancea si-a propus sa execute cu surse proprii de finantare atat lucrari de recalibrare a cursurilor de apa (raul Rm. Sarat, raul Milcov si raul Susita), precum si lucrari de intretinere a lucrarilor de aparari de mal (raul Rm. Sarat, raul Milcov si raul Susita).

Informare de presa
Joi, 21 Mai 2020, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
A murit fostul fotbalist originar din Vrancea, GABRIEL FULGA
Trista veste apare pe contul de facebook Tele 1 Bacau " A murit GABRIEL FULGA, fostul atacant al ...
Cine are de castigat din spulberarea fortei de dreapta in judetul Vrancea sau cum sa infrangi pe locul doi!
Marile partide politice din Vrancea nu cruta niciun picus de sudoare cand vine vorba de interesul ...
Conducere noua la Spitalul Militar de Urgenta "Dr. Alexandru Popescu" Focsani
Distribuiti Facebook Twitter Google+ WhatsApp Print Conducere noua la Spitalul Militar din ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor