Zeci de soti-sotii, fini, verisori, cumetri, manichiuriste, concubini, oameni de casa ai PNL CAPUSEAZA institutiile statului

   

Liberalii s-au panicat! L-au chemat pe Orban sa spuna ca NU VA DUBLA ALOCAEsIILE, in ciuda deciziei de joi a Curtii Constitutionale. L-au plimbat ca pe ursul Vasilica, doar doar o indupleca vrancenii sa voteze aratari precum Ion Stefan "Grinda", unul dintre cei mai prosti ministri din istorie, care nu si-a platit impozitele timp de 19 ani, sau Catalin Toma, adica un fost consilier local PSD, devenit primar liberal la Jaristea, pepiniera de cadre a PNL, apoi parlamentar sub papucul lui Grinda.
Publicam in urma cu ceva timp, ca si alti reprezentanti ai presei locale si centrale, LISTA cu zecile de soti-sotii, fini, verisori, cumetri, manichiuriste, concubini, oameni de casa ai PNL, care CAPUSEAZA institutiile statului. Cum era de asteptat de la liberali, au continuat sa adauge nume pe lista lipitorilor de la buget.

1. Sergiu Marian Bordea Stefan (sotul nepoatei ministrului liberal ,,Grinda"), in doua zile a fost promovat din functia de inspector vamal la Biroul Vamal de interior Vrancea, in functia de sef administratie la AJFP Galati, iar ulterior, tot fara concurs, in functia de director executiv colectare al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Galati. Sotia sa, Carmina, este jurist la firma Balcanic Prod, detinuta de fratii Stefan.

2. Sorin Mihailescu, un cumatru al ministrului liberal ,,Grinda", a fost numit director general al Regionalei de Cai Ferate Galati. Pana la aceasta numire, Sorin Mihailescu a fost sef la Regulatorul de Circulatie CFR Adjud.

3. Florin Jan Vasilache, finul lui Grinda, este consilier al ministrului Agriculturii. Surse liberale spun ca Vasilache ar fi fost adus si in partid de "Grinda" chiar inainte de alegeri, dar nu inainte ca acesta sa fi fost angajat la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea.

4 -5. Dorina Stefan, sotia verisorului deputatului liberal, a fost numita la conducerea Centrului judetean Vrancea al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Nicolae Stefan, sotul acesteia si verisorul deputatului "Grinda", este consilier la Directia Antigrindina. S-ar pregati numirea acestuia la conducerea Directiei.

6. Prefectul Gheorghita Berbece a lucrat la cabinetul parlamentar al deputatului "Grinda", de unde a trecut la grupul parlamentar PNL din Camera Deputatilor si, in final, la Prefectura Vrancea.

7. Iulian Berbece, fiul prefectului Gheorghita Berbece, a ajuns din ajutor de sef de post la Vulturu pe functia de consilier al secretarului de stat in Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Pompiliu Norocel Stroe.

8. Elena Codruta Neagu, medic stomatolog la Paunesti, ruda a prefectului Berbece, a fost numita manager interimar la conducerea Spitalului Judetean Focsani. Initial, medicul stomatolog era propusa de prefectul Berbece pentru functia de director medical al Serviciului de Ambulanta Judetean Vrancea.

9 - 10. Nicu Tanase, consilier local si presedinte PNL Focsani, pus sef la Agentia Vrancea a Autoritatii Rutiere Romane (ARR). Verisoara lui Nicu Tanase, Mihaela Dogaru, a fost una dintre primele numiri la ISJ Vrancea dupa instalarea guvernului liberal, pe functia de inspector scolar invatamant prescolar.

11 - 12. Consilierul judetean PNL, Adrian Cretu, a fost numit purtator de cuvant la Institutia Prefectului. Sotiei acestuia, Camelia Cretu, i se pregatea un post caldut la Directia de Statistica Vrancea, fiind singurul candidat inscris la concursul pentru functia de conducere de sef serviciu grad II la Serviciul de cercetari statistice de intreprinderi si exploatatii agricole, preturi si demografie. Camelia Cretu era angajata la Primaria Jaristea.

13. Catalin Bunghez, medic stomatolog la Soveja si iubitul consilierului local PNL Ana Maria Dimitriu, a fost numit director la Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea.

14. Simona Costea, fiica unui angajat al fratilor Stefan, numita consiliera in Ministerul Dezvoltarii.

Carnetul de partid face diferenta

15. Pompiliu Norocel Stroe este absolvent de teologie si sociologie. Nu are experienta in ceea ce inseamna activitatile specifice ale Ministerului de Interne, dar a ajuns secretar de stat in MAI dupa ce a renuntat la mandatul de consilier judetean din partea PNL Vrancea. Si in acest caz, carnetul de partid a facut diferenta. In 2016, Pompiliu Norocel Stroe a condus PNL Focsani pentru cateva luni, iar in prezent este prim vicepresedinte al PNL Vrancea.

16. Liviu Bostan, fost consilier judetean liberal, a fost angajat in corpul de Control al ministrului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei Publice. De altfel, Liviu Bostan este cunoscut ca fiind un apropiat, omul de casa al ministrului Grinda. Din CV-ul lui Liviu Bostan rezulta ca a absolvit Facultatea de Matematica a Universitatii Bucuresti si a lucrat in... asigurari. Ulterior, Bostan a fost numit si in Consiliul de Administratie la ANCPI.

17. Ovidiu Burdusa, fost consilier judetean PNL, a fost numit secretar de stat la Departamentul Romanilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului Romaniei. Ovidiu Burdusa locuieste in Italia.

18. Alina Drumea, consilier local liberal, a fost angajata pe postul de "secretar cabinet", tot in ministerul condus de Grinda.

19. Ana Maria Dimitriu, consilier local PNL, a fost numita in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean, dar a fost nevoita sa-si dea demisia. A fost numele vehiculat pentru a prelua conducerea Spitalului Judetean, pe parcursul razboiului de gherila dus de liberali impotriva lui Constantin Mandrila, inca de cand au preluat puterea. Ana Maria Dimitriu a ajuns "celebra" dupa ce a avut cea mai mare contributie din tara la campania electorala pentru europarlamentare a PNL-ului. Vorbim despre 1,4 milioane de lei (300 mii euro!) ! Banii au venit insa dintr-un imprumut de la nimeni altul decat penelistul Ion Stefan, zis "Grinda". Ana Maria Dimitriu, cunoscuta in mediul online drept "blonda lui Grinda", a urcat pana la o functie de consilier la cancelaria prim ministrului Ludovic Orban, dupa contributia la europarlamentare. Acum, "Grinda" si Dimitriu sunt cercetati penal de Parchetul Inaltei Curti pentru "imprumutul" de 300 mii euro.

20. Claudia Serafimciuc, numita subprefect al judetului Vrancea, fost secretar al comunei Jaristea, pepiniera de cadre PNL.

Toata lumea la DSP

21. Liberalii au avut grija sa asigure un post caldut pana si pentru cel care le filma conferintele de presa, Silviu Stanciu fiind, dupa cum se recomanda, "referent comunicare DSP Vrancea".

22. Liberalul Dragos Cozma, medic stomatolog, a fost numit director adjunct la DSP Vrancea, asta desi functia trebuia ocupata de un medic epidemiolog sau de sanatate publica. Ulterior si-a dat demisia....cam fortat.

23 - 24. Un consilier local PNL de la Marasesti, Mihaela Beatrice Baclov si o liberala din Focsani, Alexandra Mazilu figureaza, de asemenea, pe lista angajatilor pe repede inainte in cadrul DSP Vrancea.

Schimbari de la Inspectoratul Scolar pana la Directia Silvica

25 - 26. Victor Dumitru a fost numit director cu delegatie al Directiei Silvice Vrancea si l-a inlocuit in functie pe Lucian Zamfir. Aceasta numire a venit la numai o saptamana dupa ce liberalii vranceni l-au schimbat pe seful Ocolului Silvic Focsani, Ionut Duta. In locul acestuia a fost numit Petrica Tudosa, o cunostinta mai veche a vrancenilor, fost pedelist de frunte, fost director al Directiei Silvice Focsani in perioada guvernarii PDL si devenit, mai nou, penelist. De altfel, Tudose nu a ezitat sa sustina liberalii si sa faca inclusiv campanie electorala pentru PNL in ultimii ani si in ultima perioada. Victor Dumitru a fost sef al Ocolului Silvic Focsani tot in perioada guvernarii PDL si este bun prieten cu Petrica Tudosa. Sunt doua nume cunoscute, de pe vremea PDL-ului.

27. Florin Nedelcu, consilier judetean PNL Vrancea, a fost numit sef la Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Vrancea.

28. Liberalii au schimbat seful si la Reprezentanta Vrancea a Registrului Auto Roman (RAR), numindu-l pe Dan Emanuel Stoican.

29, 30, 31. Pe lista de persoane impuse de PNL la conducerea unor institutii publice din judet se mai afla Mihai Cristinel - DSVSA, Dorina Vraciu - SGA, Eugen Popa - ANIF.

32 - 41. Primul pas spre penelizarea institutiilor publice a fost facut, in 15 noiembrie 2019, prin demiterea prin ordin de ministru a inspectorului scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, Aurel Selaru si inlocuirea cu Gabriela Daniela Marchitan, membru al Biroului Politic Local al PNL Focsani si fost candidat pentru functia de consilier local al municipiului Focsani din partea liberalilor. Ulterior au fost inlocuiti cu membri PNL sau persoane apropiate de partid, profesorul de istorie Adrian Atarcicov, directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Vrancea, si 9 inspectori scolari. Marchitan a fost numita, incepand cu data de 1 septembrie, inspector general la ISJ Vrancea.

Sunt si alte nume, vehiculate in presa locala si nationala. Ar fi vorba despre:

42. Vlad Liviu Laurentiu - cumnatul Alinei Ramona Drumea, secretara personala a lui Ion Stefan, numit director economic la Spitalul Judetean de Urgenta Focsani.

43. Patricia Galatanu - "manichiurista lui Grinda", promovata de la cabinetul personal din Odobesti, numita consilier in cadrul Ministerului Dezvoltarii, condus de Ion Stefan.

44. Victor Ciumac - consilier judetean PNL, numit consilier in Guvernul Romaniei la propunerea lui Ion Stefan "Grinda".

45. Iulia Cretu - "consiliera de imagine" a lui Ion Stefan, iubita lui Sebastian Oancea, unul dintre ziaristii de casa ai PNL Vrancea, numita consilier la cabinetul ministrului Grinda.

46. Dr. Gabriel Negoita - numit director medical la Spitalul Judetean Vrancea in guvernarea PNL.

47. Andreea Druga - secretara prefectului Berbece, sora finei lui Ion Stefan.

48. Ionut Latcan - verisorul Mirelei Stefan, sotia lui Grinda, ar fi propus pentru director general SC Electrica SA.

Intre timp au avut loc si alte numiri:

49. Liberalii din Adjud au schimbat conducerea Fiscului din oras si au impus pe functie pe Cristina Gherghe, cumnata consilierei PNL Nicoleta Gherghe.

50. Grigoras Dogaru, numit director interimar al Agentiei de Furnizare a Energiei Electrice Focsani. Promovat din functia de sef de serviciu in cadrul Agentiei, noul director este sotul Mihaelei Dogaru, verisoara lui Nicu Tanase, consilier local si presedinte PNL Focsani - sef la Agentia Vrancea a Autoritatii Rutiere Romane (ARR). Grigoras Dogaru o inlocuieste in functie pe Maria Manuela Iorga, care fusese numita in functie in luna aprilie a anului trecut, fiind promovata de la conducerea Centrului Comercial.

51-52. Janina Lazar, numita director adjunct la DSP Vrancea. Sotul acesteia, Mircea Lazar, a fost pus pe listele PNL pentru alegerile locale. Cei doi s-au remarcat prin implicarea constanta in campania electorala.

Mai multe persoane au mers in luna mai a acestui an la sediul PNL Vrancea, ca sa depuna cereri de inrudire cu ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, zis Grinda, pentru a obtine un loc de munca. Oamenii, cei mai multi tineri, au reactionat astfel fata de ceea ce a devenit o politica de partid si de stat in cadrul PNL, in special la nivelul organizatiei Vrancea, unde posturi de conducere din institutiile publice au fost adjudecate de persoane care au grad de rudenie cu ministrul Lucrarilor Publice, Ion Stefan, zis "Grinda" sau cu prefectul PNL Gheorghita Berbece.
Vineri, 25 Septembrie 2020, ora 00:00
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
(Update) E85: Accident mortal la iesire din Calimanesti catre Focsani, dupa o coliziune intre un TIR si o autoutilitara
Un barbat care se afla la volanul unei autoutilitare si-a pierdut viata in urma unui accident rutier ...
ULTIMA ORA! S-a stins din viata judecatoarea Emilia Dumitrache
S-a stins din viata judecatoarea Emilia Dumitrache. Aceasta era pensionara de la finele anului 2016 ...
Protest astazi si maine, in Piata Unirii din Focsani, impotriva restrictiilor impuse de Guvern
O suta de persoane sunt asteptate, astazi si maine, in Piata Unirii din Focsani, la un protest ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor