Astazi despre: Nicolae Balcescu - unul dintre simbolurile Revolutiei de la 1848. A murit la Palermo, la 33 de ani. Mumia lui se poate vedea si astazi la manastirea Capucinilor cu mentiunea: "Nicolae Balcescu, prim ministru al Valachiei"

Marti, 29 Noiembrie 2022, ora 05:05
72 citiri
Nicolae Balcescu (n. 29 iunie 1819, Bucuresti - d. 29 noiembrie 1852, Palermo) a fost un istoric, scriitor si revolutionar roman. Alaturi de fratele sau mai mic, Barbu, a participat la Revolutia din 1848. Prin capodopera sa Romanii supt Mihai Voievod Viteazul, Balcescu l-a impus in canonul national pe voievodul Mihai Viteazul.

A murit la Palermo, dar nu a fost ingropat la groapa saracilor cum s-a scris, ci transportat la manastirea Capucinilor, specializata in mumificari. Mumia lui se poate ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.