Un șofer de 16 ani a tras cu arma în Constanța, după ce a intrat pe sens interzis: "I-am făcut semn să se dea pe stânga și a scos pistolul" VIDEO

Luni, 27 Martie 2023, ora 21:59
5376 citiri
Un șofer de 16 ani a tras cu arma în Constanța, după ce a intrat pe sens interzis: "I-am făcut semn să se dea pe stânga și a scos pistolul" VIDEO
Mașina de capacitate cilindrică limitată condusă de șoferul de 16 ani FOTO Ziua de Constanța

Poliţiştii au fost sesizaţi că pe o stradă din Constanţa au fost trase focuri de armă în seara zilei de luni, 27 martie.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că poliţiştii din cadrul Secţiei 1 au fost sesizaţi, luni după-amiază, cu privire la faptul că pe strada Unirii din municipiul Constanţa, în urma unei altercaţii în trafic, un conducător auto ar fi tras cu o armă.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat un minor, de 16 ani.

IPJ Constanţa a precizat că poliţiştii au găsit arma pe care minorul de 16 ani a folosit-o în trafic.

“A fost identificată şi ridicată, în vederea confiscării, arma cu bile pe care acesta ar fi folosit-o şi pe care o deţinea legal. Minorul a fost sancţionat contravenţional, în baza Legii nr. 295/2004, cu amendă în valoare de 1.005 lei, precum şi în baza O.U.G 195/2002, cu amendă în valoare de 145 de lei”, a mai anunţat IPJ Constanţa.

Imaginile obținute de presa din Constanța arată că tânărul de 16 ani s-ar fi aflat la volanul unei mașini de capacitate cilindrică limitată.

Celălalt șofer spune că adolescentul ar fi intrat pe sens interzis și că a scos pistolul când i-a reproșat acest aspect. "I-am făcut semn să se dea pe stânga și a scos pistolul și a tras", spune conducătorul auto agresat.

Legislația din România permite obținerea permisului de conducere la 16 ani, care poate fi folosit doar pentru a șofa pe autoturisme cu viteza maximă limitată la sub 100 de km/h.

#focuri arma Constanta, #pistol cu bile, #adolescent 16 ani , #focuri de arma